reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Dziewczyny byłam dzisiaj w klinice i w przyszłym cyklu mam mieć drożność a później mamy podejść do inseminacji. Partner dostał dzisiaj po mojej wizycie wynik fragmentacji dna plemnika i wyszło 26% a wynik ok jest do 15%. Myślicie że jest szansa w ogole na dziecko a co wiecej na zdrowe dziecko? :/ mam już poronienie za sobą i to moje pierwsze kroki w tej klinice. Dopiero 2 wizyta także nie znam się na tym wszystkim za bardzo.

Dziewczyny byłam dzisiaj w klinice i w przyszłym cyklu mam mieć drożność a później mamy podejść do inseminacji. Partner dostał dzisiaj po mojej wizycie wynik fragmentacji dna plemnika i wyszło 26% a wynik ok jest do 15%. Myślicie że jest szansa w ogole na dziecko a co wiecej na zdrowe dziecko? :/ mam już poronienie za sobą i to moje pierwsze kroki w tej klinice. Dopiero 2 wizyta także nie znam się na tym wszystkim za bardzo.
Myślę że dopiero po odwirowaniu się okaże ile zdrowych plemników jest i czy to wystarczy ale pewnie są jakieś metody żeby to leczyć. Porozmawiaj z lekarzem. Trzymam kciuki :)

Dziewczyny nie wytrzumalam do 18.03 i wczoraj czyli 9 dni po IUI zeobilam bete i mam problem z interpretacja wyniku 🤷‍♀️ 9 dni po IUI wynik wyszedl 2 mlU/ml 🤦‍♀️ nie potrafie go zinterpretowzc ktoras tez tak miała? 🤔

Dziewczyny nie wytrzumalam do 18.03 i wczoraj czyli 9 dni po IUI zeobilam bete i mam problem z interpretacja wyniku 🤷‍♀️ 9 dni po IUI wynik wyszedl 2 mlU/ml 🤦‍♀️ nie potrafie go zinterpretowzc ktoras tez tak miała? 🤔
za szybko beta kochana, najwcześniej robi się 11 dni po inseminacji. To może być jeszcze zastrzyk się utrzymuje. Napewno beta do powtórzenia. Ogólnie przyjmuje się że ciąża jest powyzej 5

W którym dniu miałaś robiony zastrzyk na pęknięcie? Ovitrelle? Jeśli miałaś zastrzyk w dniu IUI to może to być pozostałość jeszcze po zastrzyku (ten zastrzyk to jest HCG) i dlatego jeszcze masz we krwi. U mnie np. W 11 dniu po zastrzyku mam jeszcze we krwi 1,9 beta HCG.

W którym dniu miałaś robiony zastrzyk na pęknięcie? Ovitrelle? Jeśli miałaś zastrzyk w dniu IUI to może to być pozostałość jeszcze po zastrzyku (ten zastrzyk to jest HCG) i dlatego jeszcze masz we krwi. U mnie np. W 11 dniu po zastrzyku mam jeszcze we krwi 1,9 beta HCG.
najlepiej robić betę 14 dni po iui. Wtedy wynik jest na 100 % wiarygodny

reklama
najlepiej robić betę 14 dni po iui. Wtedy wynik jest na 100 % wiarygodny
Czasem nawet i później, bo nie wiadomo, kiedy jest pęknięcie pęcherzyka a dopiero od pęknięcia najlepiej liczyć 14 dni i wtedy zrobić betę. Po jak jest pęknięcie, dojedzie do zapłodnienia to nawet do 12 dni może się zagnieździć dopiero i od momentu zagnieżdżenia po 48h zaczyna rosnąć poziom beta HCG :)

Do góry