reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
W Niemczech trzeba też spełnić jakieś warunki.. Nie orientuje się konkretnie jakie na pewno być po ślubie i jak się dobrze orientuje udokumentowane jakiś tam okres czasu starań.
Mieszkam w Niemczech od 10 lat, za wszystko płacimy sami.

Jak mam cokolwiek udokumentować, jeżeli byłam pewna, że wszystko jest w porządku? 🤔 dlaczego za wszystko płacisz sama? Gdzie jesteś ubezpieczona?

reklama
05.02: @Evelyn1919 - USG przed crio[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
06.02: @Karola z nadzieją - kwalifikacja do 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
8-10.02: @Hankaa - laparo + histero[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123][emoji256]
08.02: @dar20 - beta po ivf[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
26.02: @kolor nadzieji - wizyta + USG[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
16.03: @agawid - wizyta u spec. od endometriozy[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]

11.20-04.21: @agawid - starania naturalne[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123][emoji256]

2021:

27.03: @PałkaZapałka - wstępny TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
13.04: @Asia34 - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
28.04: @Claudia2405 - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][EMOJI188]
21.06: @Adziunia - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
14.07: @kolor nadzieji - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]

Kogoś dopisać?[emoji846]

" KTO NIE WALCZY[emoji123] TEN NIE NIAŃCZY!!![emoji3590]"
[emoji188][emoji64][emoji1768][emoji2963][emoji64][emoji188]

"Jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam, a potem jeszcze chwilę... I kazdą kolejną też zaczekam!..."[emoji177][emoji188]

"Żyj i daj życie"[emoji3590][emoji188]

"Będzie dobrze. Teraz będzie najtrudniej, a potem będzie już dobrze."[emoji123][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji123]
Mnie też możesz dopisać :) : 12.02 wizyta usg przed 2 IUI
15.02 wstępny termin 2 IUI

Jak mam cokolwiek udokumentować, jeżeli byłam pewna, że wszystko jest w porządku? 🤔 dlaczego za wszystko płacisz sama? Gdzie jesteś ubezpieczona?
Kasa chorych nie opłaci Ci in vitro, bo Ty tak chcesz.. Nie ma tak, że wszystkie wyniki badań są ok i Ty mówisz chce in vitro i oni za wszystko płacą.. Najpierw do lekarza robi badania później daje jakiś okres czasu na starania naturalne bądź ewentualnie stymulacja.. Później leś tam prób iui, jeśli one się również nie udadzą to in vitro.
U mnie to zupełnie inna sytuacja, bo nie jesteśmy po ślubie 😊 A nie zamierzam go brać, bo in vitro czy coś.

Kasa chorych nie opłaci Ci in vitro, bo Ty tak chcesz.. Nie ma tak, że wszystkie wyniki badań są ok i Ty mówisz chce in vitro i oni za wszystko płacą.. Najpierw do lekarza robi badania później daje jakiś okres czasu na starania naturalne bądź ewentualnie stymulacja.. Później leś tam prób iui, jeśli one się również nie udadzą to in vitro.
U mnie to zupełnie inna sytuacja, bo nie jesteśmy po ślubie 😊 A nie zamierzam go brać, bo in vitro czy coś.

Ale ja nie oczekuje, że ktoś mi zrobi In vitro bo ja tak chce, gdzie coś takiego napisałam? Mamy kiepskie wyniki badań, nie wiem czy czytałaś moje pozostałe wypowiedzi. Jeżeli są złe wyniki, 0% morfologii to nie sądzę aby inseminacja się powiodła. Wybieramy się do lekarza, do Pani ginekolog, która jak sądze na pewno nam wszystko przedstawi. Atakujesz mnie a nawet nie znasz mojej sytuacji. Niestety prawda jest taka, że i tak jesteśmy w dużo lepszej sytuacji niż nasze koleżanki w Polsce, którym odbiera się wszelkie pomoce w leczeniu niepłodności i nie zgodzę się z opinią, że w Niemczech też nie jest tak kolorowo. Wszyscy lekarze dostępni na wyciągnięcie ręki, żadnych teleporad i innych cudów, może czasem trzeba poczekać ale na pewno nie lata, może góra dwa miesiące do lekarza specjalisty.. O ile się orientuję to w naszym regionie jest wyjątkowo trudno o reumatologa ale wszystko inne załatwiane jest od ręki, wszelkie badania i szczepienia. Ja jestem bardzo zadowolona i szczerze wszystkim dziewczynom w Polsce współczuję, że nie mogą liczyć na praktycznie żadną pomoc w leczeniu niepłodności.

Ale ja nie oczekuje, że ktoś mi zrobi In vitro bo ja tak chce, gdzie coś takiego napisałam? Mamy kiepskie wyniki badań, nie wiem czy czytałaś moje pozostałe wypowiedzi. Jeżeli są złe wyniki, 0% morfologii to nie sądzę aby inseminacja się powiodła. Wybieramy się do lekarza, do Pani ginekolog, która jak sądze na pewno nam wszystko przedstawi. Atakujesz mnie a nawet nie znasz mojej sytuacji. Niestety prawda jest taka, że i tak jesteśmy w dużo lepszej sytuacji niż nasze koleżanki w Polsce, którym odbiera się wszelkie pomoce w leczeniu niepłodności i nie zgodzę się z opinią, że w Niemczech też nie jest tak kolorowo. Wszyscy lekarze dostępni na wyciągnięcie ręki, żadnych teleporad i innych cudów, może czasem trzeba poczekać ale na pewno nie lata, może góra dwa miesiące do lekarza specjalisty.. O ile się orientuję to w naszym regionie jest wyjątkowo trudno o reumatologa ale wszystko inne załatwiane jest od ręki, wszelkie badania i szczepienia. Ja jestem bardzo zadowolona i szczerze wszystkim dziewczynom w Polsce współczuję, że nie mogą liczyć na praktycznie żadną pomoc w leczeniu niepłodności.
A gdzie ja Cie zaatakowałam? 🙈 Boże jaka wrażliwa. Napisałam Ci tylko, że to nie jest tak, że idziesz i od razu dostajesz in vitro na tacy. Trzeba spełnić pewne warunki, ale wszystkiego dowiesz się od lekarza :)
A ja wielu rzeczy zazdroszczę dziewczynom z Polski i mam nadzieję, że kiedyś wrócę ❤️

A gdzie ja Cie zaatakowałam? 🙈 Boże jaka wrażliwa. Napisałam Ci tylko, że to nie jest tak, że idziesz i od razu dostajesz in vitro na tacy. Trzeba spełnić pewne warunki, ale wszystkiego dowiesz się od lekarza :)
A ja wielu rzeczy zazdroszczę dziewczynom z Polski i mam nadzieję, że kiedyś wrócę ❤️

Ja wrócę na pewno, rodzina jest dla mnie bardzo ważna,nie wyobrażam sobie żyć kilkaset kilometrów od nich 😉 wierzę, że specjalistom uda się nam tutaj pomóc, może nie od razu ale zdiagnozują nasz problem i właściwie nas pokierują 🙂 pozdrawiam

reklama
Ja wrócę na pewno, rodzina jest dla mnie bardzo ważna,nie wyobrażam sobie żyć kilkaset kilometrów od nich 😉 wierzę, że specjalistom uda się nam tutaj pomóc, może nie od razu ale zdiagnozują nasz problem i właściwie nas pokierują 🙂 pozdrawiam
Z całego serca życzę aby się udało 😊
Zazdroszczę planów, żeby tylko udało się mieć bobasa i wracać. Ja mam tu rodzinę, więc wracając do Polski byłabym sama.

Do góry