Witajcie dziewczyny,
do tej pory udzielałam się na wątku Staraczki 2021, oczywiście starania są nadal, natomiast obawiam się, że od teraz z jakąś formą wsparcia.. Ogólnie staramy się z mężem od września zeszłego roku, niestety efektów brak. Niby czasu nie minęło zbyt dużo, mimo wszystko chciałam wiedzieć na czym stoimy. Wspólnie uzgodniliśmy, że zbadamy nasienie, niestety wynik zwalił nas z nóg - asthenozoospermia, morfologia 0%, problem z ruchliwością i z jakością. Byliśmy już na wizycie u androloga, dostaliśmy wskazówki i leki na najbliższe 8 miesięcy, z tym, że oczywiście nikt nie da nam gwarancji, że coś się poprawi. Mąż ogólnie jest w dobrej formie fizycznej, nie ma nałogów, nie ma pracy siedzącej, nie lubi się przegrzewać.. Naprawdę nie mamy pojęcia co jest powodem tak kiepskich wyników, suplementy owszem ale nie bardzo wiemy co możemy zrobić więcej. Rozważamy inseminacje, jest to dla nas termin całkowicie nowy, dlatego chciałabym Was zapytać jak wygląda cała procedura i przygotowanie do zabiegu. I czy te parametry z góry kwalifikują nas do tego rozwiązania? Może partner którejś z Was ma podobne parametry i mogłaby mi powiedzieć co w tej sytuacji począć? Aktualnie mieszkamy poza Polską ale rozważamy podejście do inseminacji w klinice Invicta we Wrocławiu, może któraś z Was ma jakieś doświadczenia z tą kliniką? Interesuje mnie też ile czasu trzeba poświęcić na taką inseminacje, na przygotowanie do niej bo niestety musielibyśmy wziąć urlop i przyjechać ekstra do Wrocławia.
Będę wdzięczna za wskazówki, pozdrawiam serdecznie