reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć w Nowym Roku,
W poniedziałek idę do lekarza i zobaczę czy podejmie decyzję o IUI (trzeciej, chociaż dopiero drugiej w tej klinice), czy może zadecyduje o IVF. I teraz moje pytanie do Was, które są po in vitro. Jak przeszłyście przez punkcję (pobranie) pęcherzyków ? Opis brzmi lekko przerażająco. Czy to jest robione pod narkozą ? Jak się czułyście po, skutki uboczne ? Na ile dni brałyście urlop i czy ktoś był z Wami 24 h ? Ja w Stanach, oprócz męża, nie mam nikogo i jakoś będę musiała się przygotować mentalnie i fizycznie. Dzięki za wszystkie porady.
Narkoza, najlepszy sen ever. Po punkcji troche plamiłam,czulam sie dobrze. Punkcje miałam w środę, l4 brałam do końca tyg ale to bardziej ze wzgledu na ryzyko hiperki, która nie wystąpiła. Transfer mialam odroczony.

reklama
Spełnienia marzeń w Nowym Roku 🥳
Piszę po raz pierwszy choć czytałam już Wasze posty, dają bardzo dużo wsparcia i nadziei.

Jestem po pierwszej IUI na cyklu stymulowanym. W 10 dpo moja beta wynosiła 6,3 a w 12 dpo 13,5. Coś się chyba wreszcie zadziało, ale obawiam się, że te wartości są jednak zbyt małe żeby mieć większe nadzieje 😕 biorę progesteron i tak się zastanawiam, rozumiem że dopóki go biorę nie dojdzie do krwawienia nawet jakbym miała poronić więc czy myślicie, że powinna teraz sprawdzać co się dzieje z betą? Do gin umówiona jestem dopiero za ponad tydzień...
Czy któraś z Was miała taką sytuacje?
Wyglada ze jest pozytywnie☺️ Beta wzrasta a nie maleje☺️

Dzien doberek☺️
Pytanie może głupie, ale tak sie zastanawiam czy skoro mam zrobic wymazy w tym czystość to czy odbyty stosunek jest jakaś przeszkoda?🤔moze zaburzyć wynik ?

02.01: @margaretka25 - 3 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
07.01: @kolor nadzieji - USG PRENATALNE[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123][emoji256]
08.01: @kolor nadzieji - test pappa[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
12.01: @margaretka25 - testowanie po 3 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
15.01: @Asia34 - wizyta + USG[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
26.01: @kolor nadzieji - wizyta + USG[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
27.01: @Asia34 - USG PRENATALNE[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123][emoji256]

11.20-04.21: @agawid - starania naturalne[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123][emoji256]

2021:
18.02: @Motylkowo - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
27.03: @PałkaZapałka - wstępny TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
13.04: @Asia34 - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
28.04: @Claudia2405 - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][EMOJI188]
21.06: @Adziunia - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
20.07: @kolor nadzieji - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]

Kogoś dopisać?[emoji846]

" KTO NIE WALCZY[emoji123] TEN NIE NIAŃCZY!!![emoji3590]"
[emoji188][emoji64][emoji1768][emoji2963][emoji64][emoji188]

"Jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam, a potem jeszcze chwilę... I kazdą kolejną też zaczekam!..."[emoji177][emoji188]

"Żyj i daj życie"[emoji3590][emoji188]

"Będzie dobrze. Teraz będzie najtrudniej, a potem będzie już dobrze."[emoji123][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji123]

Ja też miałam pod narkoza po troszkę ciągnęło ale mniej niż na okres zwykła nospa pomagała ale ja miałam hiperke i wzdęty ciężki brzuch po tygodniu wszystko wróciło do normy transfer odroczony.
Cześć w Nowym Roku,
W poniedziałek idę do lekarza i zobaczę czy podejmie decyzję o IUI (trzeciej, chociaż dopiero drugiej w tej klinice), czy może zadecyduje o IVF. I teraz moje pytanie do Was, które są po in vitro. Jak przeszłyście przez punkcję (pobranie) pęcherzyków ? Opis brzmi lekko przerażająco. Czy to jest robione pod narkozą ? Jak się czułyście po, skutki uboczne ? Na ile dni brałyście urlop i czy ktoś był z Wami 24 h ? Ja w Stanach, oprócz męża, nie mam nikogo i jakoś będę musiała się przygotować mentalnie i fizycznie. Dzięki za wszystkie porady.

Ja też miałam pod narkoza po troszkę ciągnęło ale mniej niż na okres zwykła nospa pomagała ale ja miałam hiperke i wzdęty ciężki brzuch po tygodniu wszystko wróciło do normy transfer odroczony.
hiperka zdarza się zaraz po punkcji? Wiesz może czy jest to częste zjawisko ? Dobrze rozumiem, że w przypadku hiperstymulacji transfer zarodka musi zostać odroczony na kolejny cykl? A zarodek jest mrożony ? W sumie może powinnam poszukać wątku o in vitro, ale tak miło i swojsko mi tu z wami dziewczyny!

reklama
hiperka zdarza się zaraz po punkcji? Wiesz może czy jest to częste zjawisko ? Dobrze rozumiem, że w przypadku hiperstymulacji transfer zarodka musi zostać odroczony na kolejny cykl? A zarodek jest mrożony ? W sumie może powinnam poszukać wątku o in vitro, ale tak miło i swojsko mi tu z wami dziewczyny!
Mi lekarz od poczatku zapowiedzial transfer odroczony, ze wzgledu na ilosc jajeczek. Estradiol na to wskazywał i moje amh że powinnam dobrze się stymulowac. Bylo ich 16. Hiperki nie mialam.

Do góry