reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Hej dziewczyny pobolewa mnie dół brzuch takie uczucie ciagniecia piersi bolą od 4 dni a dziś na papierze taki delikatny brązowy śluz :( test jak robiłam to druga kreseczka taka bardzo jasniutka w środę lecę na bete. Coś czuję że chyba nic z tego nie będzie :(

Witam. Staramy sie i dzidzie juz ponad dwa lata po dwoch latach przestalismy liczyc. Bylo to flustrujace. Chodze do lekarza sprawdzilismy jakosc spermy i jest bardzo dobra, droznosc jajowodow ok. W tym miesiacu mialam inseminacje domaciczna w szpitalu po braniu tabletek Clomid wzielam tez zastrzyk z Pregnyl w brzuch 28 listopada bylam na usg i dostalam informacje ze owuulacja byla wiec to jest dobra informacja. Mam pytanie jakie sa szanse na ciaze? Czy ktoras z Was miala tak ze po 1razie udalo sie? Caly czas czuje ze cos sie dzieje w podbrzuszu jestem ciekawa czy to przez leki bo ten cykl jest inny czy moze z Clomid moglo sie udac za 1 razem?10 grudnia mam isc sprawdzic z krwi czy jestem w ciazy te czekanie dobija.

Jestem przykładem udanej pierwszej inseminacji :)

Trzymam kciuki!

Dajesz nadzieje :) A maleństwo było już z serduszkiem ? Teraz ciaza przebiega prawidłowo? Moje usg wypada właśnie na 7+3.
Z tego co pamiętam to chyba tak, ale nie dam sobie ręki uciac. Małe toto 6,5 mm miało na zdjęciu wyglądało jak paproch jakiś i gdybym nie wiedziała gdzie to bym w domu mężowi nie wiedziała gdzie pokazać :)
Teraz jestem w 24tc i odpukac wszystko z małą ok :)

No mam nadzieje że też mam leniuszka. Jak porownuje usg z poprzedniej ciąży to teraz wygla tak samo jakby ciaza byla tydzien młodsza. Zdrówka dla Ciebie i maluszka :)
Z tego co pamiętam to chyba tak, ale nie dam sobie ręki uciac. Małe toto 6,5 mm miało na zdjęciu wyglądało jak paproch jakiś i gdybym nie wiedziała gdzie to bym w domu mężowi nie wiedziała gdzie pokazać :)
Teraz jestem w 24tc i odpukac wszystko z małą ok :)

Pamiętaj Kochana, ze istnieje duże prawdopodobieństwo, ze jest po prostu za wcześnie. Powtórz w dniu spodziewanej miesiączki (4 grudnia?), będzie bardziej wiarygodny, choć i wtedy bywa fałszywie negatywny. Głowa do góry, jeszcze nic straconego! ✊ 🌷
Wiem wiem 😉 ale mimo wszystko chciałabym chociaż cień cienia pierwszy raz w życiu zobaczyć 🙄 poczekam do piątku i zrobię jeszcze raz chociaż gdzieś tam smuteczek mnie złapał. Ale powiem Wam szczerze że wczoraj jajnik mnie kuł dosyć długo a dziś od rana pobolewa i ciągnie dół brzucha, ale nie jak na @ nigdy wcześniej po inseminacji tak nie miałam. Nie wiem.... Oszaleję 😕

Wiem wiem 😉 ale mimo wszystko chciałabym chociaż cień cienia pierwszy raz w życiu zobaczyć 🙄 poczekam do piątku i zrobię jeszcze raz chociaż gdzieś tam smuteczek mnie złapał. Ale powiem Wam szczerze że wczoraj jajnik mnie kuł dosyć długo a dziś od rana pobolewa i ciągnie dół brzucha, ale nie jak na @ nigdy wcześniej po inseminacji tak nie miałam. Nie wiem.... Oszaleję 😕
Sluchaj, ja nie jestem moze idealnym przykladem, ale te dwa razy, kiedy byłam w ciazy (na krótko, niestety), cien cienia wychodzil mi na tescie w dniu spodziewanej miesiaczki, lub pozniej, a to dlatego, ze mam pozne owulacje. Moze u Ciebie jest podobnie? Kojarze, ze mowilas, ze masz raczej dluzsze cykle. Dodatkowo, mowisz o tych odczuciach, ktorych wczesniej nie mialas, wiec nie warto tracic nadziei. Mi tez @ teoretycznie wypada w piatek, wiec w razie czego bedzie razniej wylewac lzy. 3maj sie dzielnie! 🙂 💪

reklama
Sluchaj, ja nie jestem moze idealnym przykladem, ale te dwa razy, kiedy byłam w ciazy (na krótko, niestety), cien cienia wychodzil mi na tescie w dniu spodziewanej miesiaczki, lub pozniej, a to dlatego, ze mam pozne owulacje. Moze u Ciebie jest podobnie? Kojarze, ze mowilas, ze masz raczej dluzsze cykle. Dodatkowo, mowisz o tych odczuciach, ktorych wczesniej nie mialas, wiec nie warto tracic nadziei. Mi tez @ teoretycznie wypada w piatek, wiec w razie czego bedzie razniej wylewac lzy. 3maj sie dzielnie! 🙂 💪
Dziękuję 😉 ja mam cykle 31 - 32 dniowe. Nie mam wyjścia, muszę czekać do piątku. Mimo wszystko gdzieś tam w głębi serca wierzę że będziemy wylewały łzy szczęścia 😃👍

Do góry