reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Super, nie można się poddawać, tym bardziej że to dopiero pierwsza próba była🙂 w moim przypadku lekarz zaleca nawet 4 i 5 inseminacje ponieważ mówi że tutaj po prostu szczęścia brakuje 😉
No pewnie tez podchodzę z takim założeniem ale wiadomo jak jest :) Inna dr. Która robiła nam iui bo naszej nie było akurat w klinice powiedziała , ze ona by nie robiła tylko jeszcze zrobiła dodatkowe badania Co mnie trochę wybiło z rytmu bo bardzo nam zależało żeby jeszcze popróbować ale stwierdziła ze mój ma kijowe żołnierzyki a nasza z kolei chciała mnie dziś widzieć i powiedziała ze ona by jeszcze Zrobiła jedna próbę bo wcale nie były złe jeżeli chodzi o ruchliwość i coś tam jesZcse jak zwykle połowy nie zapamiętałam jak tam byłam z tego stresu 😂 jak Dr. Powie stopujemy i czekamy na inne wyniki to nie przeskoczę pewnych rzecz a ze zaufałam jej wiec dziś musiałam przyjść do niej i czekałam na jej decyzje chodź miałam nadzieje , ze się zgodzi na jeszcze jedna i się udało 💪
ale się rozpisałam sorry 😂
Jedynie tu mogę sobie pogadać o tym bo u Nas nikt nie wie o takich staraniach 😂🙈❤️

reklama
Dziewczyny,
Jestem po pierwszej procedurze IUI.
Została mi podana próbka z 150mln plemnikow. Lekarz powiedział że parametry bardzo dobre.

Dostalm Duphaston i jeszcze jedne tabletki z progesteronem oraz Acard 75.
Teraz tylko czekac na testowanie, z tego co pamiętam to 3.12
Moze bedzie prezent mikołajkowy!
Ło Pani to szałowo ! Cała armia tam poszła walczyć 💪 teraz tylko trzymać kciuki ✊🏻✊🏻✊🏻

No pewnie tez podchodzę z takim założeniem ale wiadomo jak jest :) Inna dr. Która robiła nam iui bo naszej nie było akurat w klinice powiedziała , ze ona by nie robiła tylko jeszcze zrobiła dodatkowe badania Co mnie trochę wybiło z rytmu bo bardzo nam zależało żeby jeszcze popróbować ale stwierdziła ze mój ma kijowe żołnierzyki a nasza z kolei chciała mnie dziś widzieć i powiedziała ze ona by jeszcze Zrobiła jedna próbę bo wcale nie były złe jeżeli chodzi o ruchliwość i coś tam jesZcse jak zwykle połowy nie zapamiętałam jak tam byłam z tego stresu 😂 jak Dr. Powie stopujemy i czekamy na inne wyniki to nie przeskoczę pewnych rzecz a ze zaufałam jej wiec dziś musiałam przyjść do niej i czekałam na jej decyzje chodź miałam nadzieje , ze się zgodzi na jeszcze jedna i się udało 💪
ale się rozpisałam sorry 😂
Jedynie tu mogę sobie pogadać o tym bo u Nas nikt nie wie o takich staraniach 😂🙈
Spokojnie, rozpisuj się ile potrzebujesz 🙂 u mnie też nikt nie wie. My z mężem korzystamy z nasienia dawcy a ja mam wyniki dobre dlatego lekarz nie widzi potrzeby pogłębionej diagnostyki. Trzymam kciuki żeby druga próba była ta ostatnią 😉👍

Spokojnie, rozpisuj się ile potrzebujesz 🙂 u mnie też nikt nie wie. My z mężem korzystamy z nasienia dawcy a ja mam wyniki dobre dlatego lekarz nie widzi potrzeby pogłębionej diagnostyki. Trzymam kciuki żeby druga próba była ta ostatnią 😉👍
Aaa :) No oczywiście ja za Ciebie trzymam również kciuki z całego serducha ❤️ Niech się Nam wszystkim dziewczyny w końcu uda i żebyśmy miały cudowny nowy rok 🎉❤️

Kurde.... Rozumiem twój zawód ☹ pamiętam jak ja czekalam na@ żeby w końcu rozpocząć pierwszy monitoring, dzwonię żeby się umówić i okazało się że lekarz jest na urlopie i mam się zgłosić w kolejnym cyklu 😤 ale niestety są sytuację które nie zależą od nas i zostało tylko czekać. Ważne że sytuacja się rozwija i wszystko idzie na przód 👍🙂
Wkurzajace to jest ale co zrobić, złośliwość rzeczy martwych... Dlatego też napisałam o tym żeby koleżanka się nie nastawiała tak jak ja, kompletnie nie wpadłam na to że to będą robocze dni, może się uda jescze za tym cyklem, prawidłowo powinnam mieć wyniki 2dni przed 1dniem okresu :D ah już się nie mogę doczekać :)
No urlop lekarza to już wg uważam że w takim wypadku powinni zastępstwo zrobić bo nie dość że czas straciliście to jeszcze pieniądze. Ale sciskamy poslady i wszystkie sobie swietnie poradzimy z tym nie problemem a możliwościa posiadania fasolki :))

reklama
Do góry