reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Jestem już tak blisko a zamiast się cieszyć to niewiem co myśleć.
Rozumiem. Tak to już jest że po tym wszystkim co przeszłyśmy i co jeszcze przed nami, huśtawki nastrojów są normalne. Ciężko to wszystko ogarnąć w sposób logiczny, emocje biorą nieraz górę. Musimy sobie jakoś z tym radzić, ale warto, wierzę w to że naprawdę warto [emoji7]

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, które podchodzily do ivf - czy ból jajnikow miałyście dopiero po punkcji czy już przed pod wpływem leków? Kiedy wiadomo czy jest hiperstymulacja? Kiedy są pierwsze objawy? Jestem tuż przed punkcja i na razie jest znośnie, czuje mały dyskomfort, ale nie jest to jeszcze rwący bol i zastanawiam się czy tak się utrzymać czy raczej się pogorszy po punkcji.

Mam pytanie do dziewczyn, które podchodzily do ivf - czy ból jajnikow miałyście dopiero po punkcji czy już przed pod wpływem leków? Kiedy wiadomo czy jest hiperstymulacja? Kiedy są pierwsze objawy? Jestem tuż przed punkcja i na razie jest znośnie, czuje mały dyskomfort, ale nie jest to jeszcze rwący bol i zastanawiam się czy tak się utrzymać czy raczej się pogorszy po punkcji.
Ból jajników napewno jest od leków bo ci rośnie dużo pęcherzyków. Ja miałam 21 i u mnie to już była hiperka( za dużo miałam leków na porost pęcherzyków) bo jajniki mi bardzo urosły miały ok 8cm a do transferu mogą być max 5cm gdzie w cyklu naturalnym mają wielkość 2cm. Przy punkcji mi pobrali dojrzałych 13 więc reszta została w środku i po punkcji byłam obolała miałam napięty i wzdęty brzuch i po ok tygodniu wszystko wróciło do normy.
A ty w którym jesteś teraz DC? Masz już wyznaczony dzień punkcji? Jakie masz teraz pęcherzyki ? Dużo ich? Bo ty masz amh chyba powyżej 5 jak dobrze pamiętam? To wtedy jeśli masz źle dobrane dawki to jest ryzyko hiperki.

Ciężko jest nie myslec ale będę chyba musiała przejść na tryb zobojetnienie[emoji4] i może wtedy się uda.
A może to jest wyjście z sytuacji, postarać się nie myśleć. Ani negatywnie ani pozytywnie. Zbierać po prostu siły żeby zmierzyć się z tym co Cię czeka. I być cierpliwym. [emoji6] Czekać na to co najpiękniejsze [emoji847]

reklama
U mnie też ten dylemat.... Jeśli druga inseminacja się nie uda to podchodzimy do 3 i na tym koniec bo nie stać nas już na in vitro ☹
A może klinikę zmieńcie...bo jak pisałaś że u Ciebie ok 5000 wyszła pierwsza AID to się mocno zdziwiłam bo u nas było jednak taniej. Słomka 1300 a zabieg 800 i jeszcze słomkę można na 2 razy rozbić (przynajmniej u nas tak robią) czyli w sumie za dwie 2900. Ok dochodzi do tego monitoring i wizyta (badania mieliśmy już wcześniej robione) ale to i tak nie 5000...

Do góry