reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Witaj,
Ja miałam identyczną historię 😥 tylko że po rozmowie z lekarzem zdecydowalam się na samoistne poronienie. Po wszystkim gin mnie zbadał wszystko było czysto i w porządku. Więc nie musiałem iść do szpitala. Następna owulacjię też miałam bardzo szybko i w ogóle w ciągu miesiąca wszystko było już unormowane. To był przełom 2019 i 2020 i też chciałam jak najszybciej podejść do IUI bo też chciałam ukoić ból. Niestety korona pokrzyżowała mi plany i dopiero w maju miałam kolejne podejście liczone jako pierwsze. Niestety jestem już po 2 próbach nieudanych 😥Myślałam że jak wtedy udało się za 1 razem to teraz też się uda ale niestety nie jest tak łatwo 😥
Boże... Tak bardzo mi przykro... 😭😭😭 Czasami się zastanawiam... Jak to mozliwe że ludzie, którzy mają warunki mieszkaniowe, finansowe i pragną dziecka nie mogą normalnie zajść w ciążę i urodzić zdrowego dziecka... A w takiej patologii co stosunek to dziecko, albo nawet nieszczęsne gwałty... I akurat tak trafiają oprawcy że dochodzi do zapłodnienia... Takie to życie niesprawiedliwe... 😭😭😭

Każda z nas się nad tym zastanawia dlaczego my pragnące dać miłość i szczęście mamy tak trudno a te bez uczuć i warunków nie maja z tym najmniejszego problemu w posiadaniu dzieci. Przykre to bardzo[emoji17]
Ale kiedyś Jan Paweł II powiedzial:
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
Boże... Tak bardzo mi przykro... [emoji24][emoji24][emoji24] Czasami się zastanawiam... Jak to mozliwe że ludzie, którzy mają warunki mieszkaniowe, finansowe i pragną dziecka nie mogą normalnie zajść w ciążę i urodzić zdrowego dziecka... A w takiej patologii co stosunek to dziecko, albo nawet nieszczęsne gwałty... I akurat tak trafiają oprawcy że dochodzi do zapłodnienia... Takie to życie niesprawiedliwe... [emoji24][emoji24][emoji24]

Każda z nas się nad tym zastanawia dlaczego my pragnące dać miłość i szczęście mamy tak trudno a te bez uczuć i warunków nie maja z tym najmniejszego problemu w posiadaniu dzieci. Przykre to bardzo[emoji17]
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
W naszym przypadku przydałaby się jeszcze jedna para butów na zmianę 😉

Wierciłam dziurę w brzuchu i mój lekarz zgodził się na betę. Wyniki, dzięki Bogu miałam już po 2 h. @Artemida90 trochę mnie przeraziłaś z tym czekaniem ;)
Dostałam telefon z informacja, ze Beta 36 i tu się kończy droga z moim ginekologiem. 😬
Gratulacje!!! Życzę zeby pieknie rosła! Ja dopiero dzisiaj będę mogla zrobić bete, od soboty testuje - 3 testy pokazaly blada kreske a 2 nic więc możliwe,że testy po prostu robią sobie jakies okrutne żarciki, oszalec mozna.

Ja właśnie wczoraj byłam świadkiem sytuacji gdzie swiezo upieczona mama popijała sobie piwko i paliła papieroski przy swoim noworodku...i tak się człowiek zastanawia czasem gdzie tu sprawiedliwość. Mam nadzieje, ze my wszystkie sie tez doczekamy!

Gratulacje!!! Życzę zeby pieknie rosła! Ja dopiero dzisiaj będę mogla zrobić bete, od soboty testuje - 3 testy pokazaly blada kreske a 2 nic więc możliwe,że testy po prostu robią sobie jakies okrutne żarciki, oszalec mozna.
Ja z sikancow nic nie miałam. Poszłam na betę żeby mieć pewność i się udało. Więc serio prawda tylko żeby na sikance nie patrzeć zabardzo.

reklama
Ja właśnie wczoraj byłam świadkiem sytuacji gdzie swiezo upieczona mama popijała sobie piwko i paliła papieroski przy swoim noworodku...i tak się człowiek zastanawia czasem gdzie tu sprawiedliwość. Mam nadzieje, ze my wszystkie sie tez doczekamy!
W zeszlym tygodniu dziewczyna, z którą chodziłam do jednej szkoły urodziła 4 dziecko czwartemu partnerowi/tatusiowi. W tym tygodniu jej urodziny i zdjęcia z kielichem i wódka na FB. Aż obrzydzenie bierze jak się na to patrzy...

Do góry