Super wynik. Cieszę się bardzo Razem z Tobą i trzymam kciuki by dalej rozwijały się tak samo dobrze jak zaplodniłya co z resztą komórek zamrozili?Z 13 komórek 12 miałam dojrzałych 6 zaplodnili wszystkie się zapłodniły[emoji16] hodują mi narazie do 3 doby w poniedziałek mam transfer ale jeśli będą ładne to będą hodować do 5 i mi przesuną transfer na srode. W poniedziałek po rozmowie z lekarzem zadecyduje czy chce odrazu transfer czy hodujemy dalej i transfer w środę.
[emoji33][emoji33][emoji33]Jestem w szoku
reklama
@kolor nadzieji już doczytałam
KiedyPytam
Fanka BB :)
A Jak to jest.... Bo słyszałam, że może być tak, że na bierząco zapładniają tylko właśnie komórki ale zarodki tworzą tylko do zapłodnienia w jednym cyklu. I potem na bieżąco odmrażaja komórki i dokładają świeże nasienie męża. Oczywiście jeśli wyniki nasienia są ok.Tak ja chciałam zamrozić[emoji846]
kolor nadzieji
W moim przypadku jest tak że z 12 dojrzałych komórek zaplodnili 6 bo w moim wieku tylko tyle mogli i pozostałe 6 zamrozili na moje zyczenie. Z tych 6 zapłodnionych moze powstać 6 zarodkow. I jak już wykorzystam te 6 zarodkow gdzie nie wszystkie mogą przeżyć (w każdym transferze mogą mi podac tylko jeden resztę zamrażają i przy kolejnym transferze pojedynczo rozmrażania i transferuja) i jeśli np żaden z transferów nie zakończy się ciąża to wtedy odmrażaja mi chyba tyle komórek ile chce albo jedna tego jeszcze nie wiem wtedy mąż ponownie oddaje nasienie zapładniają te rozmrożone i znowu hodują aż powstanie zarodek i transferuja. Czy o to pytałaś?
A Jak to jest.... Bo słyszałam, że może być tak, że na bierząco zapładniają tylko właśnie komórki ale zarodki tworzą tylko do zapłodnienia w jednym cyklu. I potem na bieżąco odmrażaja komórki i dokładają świeże nasienie męża. Oczywiście jeśli wyniki nasienia są ok.
Artemida90
Tylko kochana pamiętaj ze te zamrożone komórki są słabsze. Komórki zle znoszą mrożenie i np nic się nie rozmrozi. A jak się rozmrożą to w ogóle mogą się nie zapłodnić. Niestety zarodek ma większa możliwość żeby przetrwać mrożenieW moim przypadku jest tak że z 12 dojrzałych komórek zaplodnili 6 bo w moim wieku tylko tyle mogli i pozostałe 6 zamrozili na moje zyczenie. Z tych 6 zapłodnionych moze powstać 6 zarodkow. I jak już wykorzystam te 6 zarodkow gdzie nie wszystkie mogą przeżyć i np żaden z transferów nie zakończy się ciąża to wtedy odmrażaja mi chyba tyle komórek ile chce albo jedna tego jeszcze nie wiem wtedy mąż ponownie oddaje nasienie zapładniają te rozmrożone i znowu hodują aż powstanie zarodek i transferuja. Czy o to pytałaś?
Adziunia
Mega sie cieszę jeszcze tylko pare dni i będziemy mogły gratulowac trzymam kciukasy
W moim przypadku jest tak że z 12 dojrzałych komórek zaplodnili 6 bo w moim wieku tylko tyle mogli i pozostałe 6 zamrozili na moje zyczenie. Z tych 6 zapłodnionych moze powstać 6 zarodkow. I jak już wykorzystam te 6 zarodkow gdzie nie wszystkie mogą przeżyć (w każdym transferze mogą mi podac tylko jeden resztę zamrażają i przy kolejnym transferze pojedynczo rozmrażania i transferuja) i jeśli np żaden z transferów nie zakończy się ciąża to wtedy odmrażaja mi chyba tyle komórek ile chce albo jedna tego jeszcze nie wiem wtedy mąż ponownie oddaje nasienie zapładniają te rozmrożone i znowu hodują aż powstanie zarodek i transferuja. Czy o to pytałaś?
KiedyPytam
Tak mniej więcej. Ale sporo informacji dziękiW moim przypadku jest tak że z 12 dojrzałych komórek zaplodnili 6 bo w moim wieku tylko tyle mogli i pozostałe 6 zamrozili na moje zyczenie. Z tych 6 zapłodnionych moze powstać 6 zarodkow. I jak już wykorzystam te 6 zarodkow gdzie nie wszystkie mogą przeżyć (w każdym transferze mogą mi podac tylko jeden resztę zamrażają i przy kolejnym transferze pojedynczo rozmrażania i transferuja) i jeśli np żaden z transferów nie zakończy się ciąża to wtedy odmrażaja mi chyba tyle komórek ile chce albo jedna tego jeszcze nie wiem wtedy mąż ponownie oddaje nasienie zapładniają te rozmrożone i znowu hodują aż powstanie zarodek i transferuja. Czy o to pytałaś?
kolor nadzieji
Wiem zdaje sobie z tego sprawę ale może się uda uzyskać ciaze z tych teraźniejszych zarodków i później najwyżej zdecyduje co z resztą komórek zrobic
Tylko kochana pamiętaj ze te zamrożone komórki są słabsze. Komórki zle znoszą mrożenie i np nic się nie rozmrozi. A jak się rozmrożą to w ogóle mogą się nie zapłodnić. Niestety zarodek ma większa możliwość żeby przetrwać mrożenie
reklama
Alkalalka82
Z 13 komórek 12 miałam dojrzałych 6 zaplodnili wszystkie się zapłodniły[emoji16] hodują mi narazie do 3 doby w poniedziałek mam transfer ale jeśli będą ładne to będą hodować do 5 i mi przesuną transfer na srode. W poniedziałek po rozmowie z lekarzem zadecyduje czy chce odrazu transfer czy hodujemy dalej i transfer w środę.
[emoji33][emoji33][emoji33]Jestem w szoku
[/QUOTE
O jak super, może uda się do 5 doby podchodować.
Trzymam za to ogromne kciuki.
Podziel się: