reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Hej jestem po monitoringu i po Clo w 9 dniu miałam 2 jajeczka 17mm i ku mojemu zaskoczeniu mogą być bliźniaki czy któraś też tak miała jutro mam wizytę czy jest 1 jajeczko na 2 minie przeraza 15 lat ma syn tyle czasu nic i nagle bliźniaki

Hej jestem po monitoringu i po Clo w 9 dniu miałam 2 jajeczka 17mm i ku mojemu zaskoczeniu mogą być bliźniaki czy któraś też tak miała jutro mam wizytę czy jest 1 jajeczko na 2 minie przeraza 15 lat ma syn tyle czasu nic i nagle bliźniaki
To nie jest tak że na 100% będą bliźniaki. Mogą być, ale nie muszą :) W każdym pęcherzyku może być komórka i może dojść do zapłodnienia obydwu, ale często są po 2 pęcherzyki i nie udaje się w ogóle. Więcej niż 1 pęcherzyk się zdarza na stymulacji. Ja w tym cyklu też miałam dwa pęcherzyki, ale czekam na testowanie :)

Hej dziewczyny, na tym wątku jestem nowa. Mam pytanie. Czy któraś z Was jest z Warszawy? Gdzie robicie IUI i u jakiego lekarza? Prywanie na NFZ? Jaki jest koszt?
My chodzimy do Bociana. Super opieka. Ceny mają na stronie :) sama inseminacja nasieniem męża kosztuje 700 zł. Wizyty, badania i leki oczywiście oddzielnie.

Dasz radę, to nie takie straszne. Trzeba się przy pierwszym przełamać a potem to już rutyna. Ja nawet nie chciałam żeby mi mąż robił, bo sama to przynajmniej mogę kontrolować co i kiedy robię [emoji6]
Zastrzyki mam w penie, sama będę podawać tzn męża zatrudnię bo ja zawsze mam tą blokadę żeby igłę sobie sama wbić ale jak o ustalonej godzinie męża obok nie będzie to niewiem co zrobię[emoji1751]

reklama
Podczas inseminacji jak trzeba było ovitrelle podać to robiłam sama a później musiałam podawać menopur i się zablokowalam totalnie i od tamtej pory mąż mi podawał bo ja wpadałam w panikę i placz. Wiem że igła jest krótka i cienką ale mimo to mam ten opór ale będę musiała go przełamać.
Dasz rade, ja tez myslalam że sama sobie nie wbije igły, ale męża nie bylo i musiałam.
Dasz radę, to nie takie straszne. Trzeba się przy pierwszym przełamać a potem to już rutyna. Ja nawet nie chciałam żeby mi mąż robił, bo sama to przynajmniej mogę kontrolować co i kiedy robię [emoji6]

Do góry