reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dlaczego podchodzisz z rezerwą? Myślę, że pęcherzyki będą w czwartek u Ciebie spore. Wspominałaś, że ostatnio jeden miał już 5 mm.
To ja podchodzę z rezerwą. Myślę, że tym razem mogę nie miec tyle szczęścia i dojrzałe pęcherzyki mogą u mnie być po stronie lewej (tam gdzie mam niedrozny jajowód). Do tej pory przez cztery ostatnie cykle były po prawej stronie. Aż sam lekarz był zaskoczony, że tak po jednej stronie rosną....
Ja już w ogóle podchodzę do tych IUI z małym przekonaniem. Myślę coraz cześciej o in vitro, ale koszty mnie przerażają.

reklama
A jak u ciebie będzie z lewego jajnika, to odstępujesz od iui?
A już tyle razy się nie udało, że teraz nie może być inaczej. Nie chcę się napalać, bo to później za mocno przeżywam.

Sony, doskonale wiem co czujesz i jakie masz nastawienie. Jesteśmy w podobnej sytuacji. Po każdym nieudanym IUI popadam w depresję. W ogóle ostatnio mam ciagłego doła, wszędzie widzę kobiety w ciaży i niemowleta. Mam poczucie nieubłaganie szybko upływającego czasu. Jestem zła na siebie, że wczesniej tak długo odkładałam decyzję o macierzyństwie a od kilku lat robię tak dużo by zostac matką.
Jeśli dojrzałe pęcherzyki będą u mnie po stronie niedrożnego jajowodu to rezygnuję z IUI w tym cyklu. Chyba, że lekarz będzie miał jakąś inną teorię, ale w takim przypadku nie chciałabym się oszukiwac i udawać, że wydarzy się jakiś cud.

Eevlee właśnie, trzeba myśleć racjonalnie. Nie ma co ślepo robić wszystkiego. Pewnie, że będę się cieszyć jak będzie dorodny pęcherzyk, ale jeszcze do tego endo musi być dobre, a później będę się martwić czy mi pęcherzyk pęknie. Jak już pęknie, to czekanie na test. Zawsze jakiś stres, jak my to wytrzymujemy?? Medal nam się należy:_)) To prawda, im człowiek mniej wie, tym dłużej żyje:tak:
Ja też nie myślałam wcześniej o dziecku, jakoś pomijałam ten fakt. Teraz dobijam 30 stki i wiem, że już dawno miałam się udać do kliniki, a nie na ostatnią chwilę.

Ostatnia edycja:
Dziewczynki bardzo bardzo dziękuję Wam za życzenia :-)
Magdusia - Kochana Tobie życzę mnóstwa szczęścia, radości i życia w miłości do późnej starości - razem z najukochańszą rodzinką :-) Spóźnione życzenia, bo nie zaglądałam - ale pamiętałam ;-) Wiem, że się nie gniewasz :-)

A Zosieńka u nas coraz mocniej kopie. Czasem wieczorkiem jak jest spokojna to klepię się po brzuszku a jak rozrabiaka się rozbudzi to daje znać jak zdołam przysnąć :tak:

Błonka
- Tobie też zaraz stuknie kolejny roczek. U mnie to 33. Cieszę się, że obchodzę kolejne urodzinki już razem z małą.
Ostatnie dni spędzam na poszukiwaniu wózków - nie przypuszczałam, że zakup wózka może być taki problematyczny tym bardziej, że chcę kupić taki za 1000 - 1100. Zastanawiam się między innymi nad kunert gold - ma aluminiowy stelaż, ale mało opinii na necie.
Buziaczki dla Was wszystkich :tak: Idę prasować ciuszek na jutro do pracy :dry:

Kosik dzięki za życzonka-pewnie,że się nie gniewam.
Super, że Zosia coraz mocniej kopie-ja coraz częściej wieczorem puknięcia czuję, ale czekam na mocniejsze:tak:

Witajcie Kobietki.
Kurcze jak Wy pamietacie kiedy ktora ma testowanko, no ale ja potrzymam Was jeszcze w nie pewnosci bo przeciez dopiero dzis jest sroda. Od dwoch godzin nie spie, probuje ulozyc sie na wszystkie mozliwe sposoby ale nie skutkuje, ogladnelam juz tv teraz wlaczylam komputer. Trzymajcie kciuki, dam Wam znac jak najszybciej bedzie to mozliwe.
Magdusia i Kosik duzo zdrowka i szczesliwych porodow.
Sony i eevlee mam nadzieje ze obydwie doczekacie sie pieknie rosnacych pecherzykow. Dajcie znac po wizytach co i jak no i na kiedy terminy IUI. Powodzenia!

Witam !
Ala kurcze rzeczywiście spać nie możesz-no to czekamy z niecierpliwością na dobrą wiadomość.
Dzięki wielkie za życzonka.

Błonka jak tam w szkole rodzenia-zakwasy są?????

reklama
ala &&&&&&&&&&&&&&& ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:tak:
Magdusiu nie mam zakwasow :-p nie zdazylismy pocwiczyc itp.. omawialismy techniki lagodzenia bolu ale pokazowki nie bylo bo nie zdazylismy.. wszystko bedzie na nastepnych zajeciach hehe ale super bylo!! ja bym chciala czesciej tam chodzic ale tylko raz w tygodniu sa zajecia... ale tyle rzeczy sie dowiedzialam ze szok.. bede wykorzystywac... a na mojej porodowce jest aromaterapia i muzykoterapia w ogole.... nie wiedzialam nawet

ja dzis wstalam z bolem glowy... a za 2 h do sadu jade ;/ jako swiadekkkk bo 7 lat temu ukradli mi telefon i zlapali zlodzieja i maja telefon.... czaicie? zeby bylo smieszniej zlapali go juz dawno tylko sprawa sie juz toczy 4 rok...................

Ostatnia edycja:
Do góry