reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
A lekarz zabronił czy nie chcecie po prostu. To będzie twoja pierwsza IUI?
Od początku były z lekarzem takie ustalenia. 29 czerwca miałam pierwszą konsultacje, wcześniej zrobiłam już badania krwi, teraz biocenoza i drożność a w następnym cyklu monitoring i wybranie dawcy nasienia. To będzie moja pierwsza IUI 🙂

reklama
Od początku były z lekarzem takie ustalenia. 29 czerwca miałam pierwszą konsultacje, wcześniej zrobiłam już badania krwi, teraz biocenoza i drożność a w następnym cyklu monitoring i wybranie dawcy nasienia. To będzie moja pierwsza IUI 🙂
Aaaaa nie wiedzialam że korzystacie z dawcy. Gratuluję. To poważna decyzja. Trzymam kciuki by się udało. :)

Ja w ostatnim cyklu byłam stymulowana zastrzykami gonal F a na pęknięcie miałam ovitrelle. IUI było dokładnie 36h po zastrzyku na pęknięcie.
W tym miesiącu jestem stymulowana menopurem 75 (też zastrzyki). Wszystkie zastrzyki sobie sama robię.
Dziewczyny a jakie leki braliście w cyklach ze stymulacja? Jak to dokładnie wygląda w ogole? Inseminacja jest przed pęknięciem pęcherzyka czy po? Lekarz daje zastrzyk na miejscu czy wcześniej. ?

Dziewczyny macie stymulowane podejścia bo u was "jest problem" czy takie jest podejście lekarza, że nawet jak wszystko książkowo to i tak każe coś brać? Zastanawiam się trochę czemu u mnie tak bez niczego a jak widzę chyba jestem jedyna...

Ja próbowałam parę miesięcy naturalnie i nic z tego nie wychodziło. Mma amh w dolnej granicy normy dlatego lekarka stwierdziła, że nie ma sensu czekać i lepiej próbować ze stymulacja.

reklama
Dziewczyny macie stymulowane podejścia bo u was "jest problem" czy takie jest podejście lekarza, że nawet jak wszystko książkowo to i tak każe coś brać? Zastanawiam się trochę czemu u mnie tak bez niczego a jak widzę chyba jestem jedyna...
U nas problem jest po stronie męża, w całości, a i tak miałam stylumowane cykle, jak widać póki co się nie udało, dwie próby mamy za sobą, działamy dalej.

Do góry