reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
A lekarz zabronił czy nie chcecie po prostu. To będzie twoja pierwsza IUI?
Od początku były z lekarzem takie ustalenia. 29 czerwca miałam pierwszą konsultacje, wcześniej zrobiłam już badania krwi, teraz biocenoza i drożność a w następnym cyklu monitoring i wybranie dawcy nasienia. To będzie moja pierwsza IUI 🙂

reklama
Od początku były z lekarzem takie ustalenia. 29 czerwca miałam pierwszą konsultacje, wcześniej zrobiłam już badania krwi, teraz biocenoza i drożność a w następnym cyklu monitoring i wybranie dawcy nasienia. To będzie moja pierwsza IUI 🙂
Aaaaa nie wiedzialam że korzystacie z dawcy. Gratuluję. To poważna decyzja. Trzymam kciuki by się udało. :)

Ja w ostatnim cyklu byłam stymulowana zastrzykami gonal F a na pęknięcie miałam ovitrelle. IUI było dokładnie 36h po zastrzyku na pęknięcie.
W tym miesiącu jestem stymulowana menopurem 75 (też zastrzyki). Wszystkie zastrzyki sobie sama robię.
Dziewczyny a jakie leki braliście w cyklach ze stymulacja? Jak to dokładnie wygląda w ogole? Inseminacja jest przed pęknięciem pęcherzyka czy po? Lekarz daje zastrzyk na miejscu czy wcześniej. ?

Dziewczyny macie stymulowane podejścia bo u was "jest problem" czy takie jest podejście lekarza, że nawet jak wszystko książkowo to i tak każe coś brać? Zastanawiam się trochę czemu u mnie tak bez niczego a jak widzę chyba jestem jedyna...

Ja próbowałam parę miesięcy naturalnie i nic z tego nie wychodziło. Mma amh w dolnej granicy normy dlatego lekarka stwierdziła, że nie ma sensu czekać i lepiej próbować ze stymulacja.

reklama
Dziewczyny macie stymulowane podejścia bo u was "jest problem" czy takie jest podejście lekarza, że nawet jak wszystko książkowo to i tak każe coś brać? Zastanawiam się trochę czemu u mnie tak bez niczego a jak widzę chyba jestem jedyna...
U nas problem jest po stronie męża, w całości, a i tak miałam stylumowane cykle, jak widać póki co się nie udało, dwie próby mamy za sobą, działamy dalej.

Do góry