reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Poznać parę oczywiście ale tam wchodzą różne kryteria np musicie być malzenstwem ileś tam lat ślub musowo koscielny musi być chyba stały meldunek zaświadczenie o niekaralności o chorobach niektóre wykluczają całkowicie zaświadczenie że leczenie niepłodności zakończone i że już nie ma możliwości na naturalne poczecie zarobki stała praca metraż domu okolica zamieszkania dobrzy sąsiedzi warunki w domu nie picie nie palenie szkoły w pobliżu wykształcenie rodzicow i dużo dużo innych dziwnych rzeczy o których w życiu byś nie pomyślała że mają związek z adopcja dziecka jak usłyszałam to też się za głowę zlapalam.
Nie interesowałam się jeszcze tym tematem, no ale chyba w rok no góra 2 lata można naprawdę dobrze poznać parę i ocenić czy mogą adoptować dziecko czy nie

Jakie badania robiłaś?
+ mocz badanie ogólne
IMG_20200627_160553.jpeg

Nie wszędzie.. Ja mieszkam w szwajcarii i co prawda kasa chorych pokrywa 3 IUI i tok stymulacji, ale składki za kasę chorych place sama miesięcznie 340 CHF czyli jakieś 1200zl a koszty przejmują dopiero wtedy jeśli sama w ciągu roku kalendarzowego opłacę za wizyty i leki 2500 CHF (dodatkowo do składek). Przy in vitro nie ma kompletnie żadnych dopłat ani zwrotów, więc wszystko trzeba płacić z własnej kieszeni..
Jak to się mówi, trawa u sasiada jest zawsze bardziej zielona [emoji57]
Zgadzam się z toba. Za granicą np w Niemczech małżeństwa ubezpieczone mają 3 iui bez stymulacji, 3 iui że stymulacja i 3 podejścia do ivf za darmo a my? Kwoty z kosmosu do zapłaty i skąd tu brać na to wszystko a człowiek chce poprostu spełnić swoje marzenia i płaci za to wysoką cenę.

Wiem wiem że nie wszędzie dlatego podałam przykład z Niemiec. Ale wszędzie dobrze gdzie nas nie ma[emoji2960]
Nie wszędzie.. Ja mieszkam w szwajcarii i co prawda kasa chorych pokrywa 3 IUI i tok stymulacji, ale składki za kasę chorych place sama miesięcznie 340 CHF czyli jakieś 1200zl a koszty przejmują dopiero wtedy jeśli sama w ciągu roku kalendarzowego opłacę za wizyty i leki 2500 CHF (dodatkowo do składek). Przy in vitro nie ma kompletnie żadnych dopłat ani zwrotów, więc wszystko trzeba płacić z własnej kieszeni..
Jak to się mówi, trawa u sasiada jest zawsze bardziej zielona [emoji57]

Odebrałam wyniki wydaje mi się że chyba wszystko ok. Amh mi się trochę podniosło z 2.63 na 2.68 wow ale wystrzeliło[emoji19] i przestraszyłam się trochę wynikiem różyczki bo igm wątpliwe a igg reaktywne ale poczytałam i okazało się że to dobrze.

reklama
Amh masz ładne, nie wiedziałam że można to jakoś podnieść. To przypadek czy bralas jakieś leki?
Odebrałam wyniki wydaje mi się że chyba wszystko ok. Amh mi się trochę podniosło z 2.63 na 2.68 wow ale wystrzeliło[emoji19] i przestraszyłam się trochę wynikiem różyczki bo igm wątpliwe a igg reaktywne ale poczytałam i okazało się że to dobrze.

Do góry