reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
29.05: @Alkalalka82 - wizyta przed IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
02.06: @Natka001 - USG obu piersi[emoji110][emoji110][emoji110]
04.06: @Natka001 - kontrola po USG[emoji110][emoji110][emoji110]
05.06: @asia34 - testowanie po 1 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
05.06: @Motylkowo - testowanie[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
05.06: @Olina003 - wizyta u gina[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
09.06: @Adziunia - 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
10.06: @Neonek - testowanie po 2 IUI[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
19.06: @agawid - wizyta u lekarza[emoji110][emoji110][emoji123][emoji123]
14.07: @Motylkowo - wizyta u immunologa[emoji110][emoji110][emoji110]

08.09: @Megan4 - wstępny TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590] (podwójne szczęście [emoji188])
20.10: @Lena3386 - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]
13.12: @ola32 - TERMIN PORODU[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji188]

Kogoś dopisać?[emoji846]

" KTO NIE WALCZY[emoji123] TEN NIE NIAŃCZY!!![emoji3590]"
[emoji188][emoji64][emoji1768][emoji2963][emoji64][emoji188]

"Jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam, a potem jeszcze chwilę... I kazdą kolejną też zaczekam!..."[emoji177][emoji188]

Hej dziewczynki ja już od wtorku chodzę zła. Miałam termin @ na wtorek i go nadal nie ma codziennie myślę że o dziś to już napewno dostanę i co i nic. Denerwuje mnie to że znowu się cykle rozjechały ale powinnam się tego spodziewać bo owu też mi się przesunęło o 3 dni do przodu więc wygląda na to że naturalnie @ też przyjdzie później i pewnie jak zwykle zepsuje mi weekend[emoji2957]

Hej dziewczynki ja już od wtorku chodzę zła. Miałam termin @ na wtorek i go nadal nie ma codziennie myślę że o dziś to już napewno dostanę i co i nic. Denerwuje mnie to że znowu się cykle rozjechały ale powinnam się tego spodziewać bo owu też mi się przesunęło o 3 dni do przodu więc wygląda na to że naturalnie @ też przyjdzie później i pewnie jak zwykle zepsuje mi weekend[emoji2957]
Raczej tak ;) wiesz od owulacji do miesiączki zawsze jest około 14 dniu wiec jak miałaś 3 dniu później to 3 dni później okres ;/

Cześć Dziewczyny,
Jestem na tym forum nowa i przepraszam jeśli powielam pytania, ale ilość postów powoduje, że nie wiem jak wyszukać odpowiedzi. Jestem 2 dni po moim pierwszym IUI - wykonane w Niemczech gdzie mieszkam. Staramy się o dziecko 8 miesięcy, ale ze względu na mój wiek (36 lat), postanowiliśmy nie czekać. Poszło u nas szybko. Od pierwszej wizyty w klinice do IUI upłynęło 5 tygodni. Moje wyniki są bardzo dobre, jestem po badaniach hormonalnych i HyCoSy. Parametry u męża średnie, sporo leniwych plemników i to może być przyczyną. W poniedziałek po monitorwaniu cyklu dostałam zastrzyk (w Niemczech nazywa się Brevactid 5000), we wtorek rano IUI - 2 pierwsze dni od IUI zgodnie z zaleceniem wspomagane metodą naturalną. Od wczoraj 3 razy dziennie biorę progesteron, w Niemczech nazywa się Ultorgest 200 mg dopochwowo. Mam 3 pytania, mimo głębokiej aplikacji spora część leku wypływa, czy to normalne czy jednak coś robię nie tak ? Poza tym od godzin nocnych odczuwam bardzo delikatne bóle raz na jakiś czas jak przy miesiączce (mimo że do miesiączki jeszcze ok. 12 dni), czy to oznacza że nie wyszło w tym cyklu ? Do tego wszystkiego od wczoraj rośnie mi ósemka w wieku 36 lat :o, ból okropny, myślicie, że to te hormony wywołały u mnie jakieś anomalia ? nie wiem skąd nagle ta rosnąca ósemka...

reklama
Cześć Dziewczyny,
Jestem na tym forum nowa i przepraszam jeśli powielam pytania, ale ilość postów powoduje, że nie wiem jak wyszukać odpowiedzi. Jestem 2 dni po moim pierwszym IUI - wykonane w Niemczech gdzie mieszkam. Staramy się o dziecko 8 miesięcy, ale ze względu na mój wiek (36 lat), postanowiliśmy nie czekać. Poszło u nas szybko. Od pierwszej wizyty w klinice do IUI upłynęło 5 tygodni. Moje wyniki są bardzo dobre, jestem po badaniach hormonalnych i HyCoSy. Parametry u męża średnie, sporo leniwych plemników i to może być przyczyną. W poniedziałek po monitorwaniu cyklu dostałam zastrzyk (w Niemczech nazywa się Brevactid 5000), we wtorek rano IUI - 2 pierwsze dni od IUI zgodnie z zaleceniem wspomagane metodą naturalną. Od wczoraj 3 razy dziennie biorę progesteron, w Niemczech nazywa się Ultorgest 200 mg dopochwowo. Mam 3 pytania, mimo głębokiej aplikacji spora część leku wypływa, czy to normalne czy jednak coś robię nie tak ? Poza tym od godzin nocnych odczuwam bardzo delikatne bóle raz na jakiś czas jak przy miesiączce (mimo że do miesiączki jeszcze ok. 12 dni), czy to oznacza że nie wyszło w tym cyklu ? Do tego wszystkiego od wczoraj rośnie mi ósemka w wieku 36 lat :o, ból okropny, myślicie, że to te hormony wywołały u mnie jakieś anomalia ? nie wiem skąd nagle ta rosnąca ósemka...
Ja robiłam 6 iui ale w Holandii, każdy progesteron który przyjmowalam dopochwowo wylatywał - to substancje pomocnicze wypływają, sam progesteron szybko się wchłania. Po prostu trzeba zaprzyjaźnić się z wkładkami 😊

Jeśli chodzi o ósemki to mi tez o dziwo ruszały w oczekiwaniu na test....

Bole po inseminacji tez miewałam, oznaczają wszystko i nic 😊

Do góry