reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
Ja przed hsg nie miałam chyba żadnych ale przed histero miałam morfologię posiew moczu cytologia grupę krwi i do iui były ważne bo mają okres ważności 3-6 miesięcy.

Dziewczyny jakie badania miałyście wykonywane przed sono hsg? Mi zlecono morfologie, CPR i HCG ale nie przypominam sobie, żeby była mowa o cytologii i czystości pochwy a z kolei na stronie kliniki jest napisane, że warto je mieć. No i czy jeśli teraz je zrobię to przy iui w kolejnym cyklu będę musiała je powtarzać?
Przed iui wiadomo, że należy je zrobić ale po co przed badaniem hsg?

reklama
Dziewczyny jakie badania miałyście wykonywane przed sono hsg? Mi zlecono morfologie, CPR i HCG ale nie przypominam sobie, żeby była mowa o cytologii i czystości pochwy a z kolei na stronie kliniki jest napisane, że warto je mieć. No i czy jeśli teraz je zrobię to przy iui w kolejnym cyklu będę musiała je powtarzać?
Przed iui wiadomo, że należy je zrobić ale po co przed badaniem hsg?
Ja mialam jedynie czystosc pochwy nic wiecej bo w szpitalu robili mi krew i usg jeszcze.Ale w kazdej klinice czy tak jak w moim przypadku szpitalu jest inaczej

To chyba warto jest zrobić przed hsg bo jeśli coś wyjdzie to będzie czas by przeleczyc a jeśli bezpośrednio przed iui na miejscu zrobią te badania i wyjdzie jakas bakteria to trzeba będzie odłożyć iui na kolejny miesiąc?

Dziewczyny czy ktoras z Was tak bardzo bolsl brzuch w trakcie okresu ktory dostalyscie po inseminacji?Dzisiaj dostalam okres i z bolu prawie zemdlalam.Nigdy takieho bolu nie mialam.Wzielam juz 2 ketonale.
Niestety ja też tak miałam po 1 nieudanej i po 2 nieudanej ale po tej drugiej bolał jeszcze bardziej niż po pierwszej i pojechałam na sor po zastrzyk najpierw nie chcieli mnie przyjąć ale mój mąż powiedział że to jest Po nie udanej iui to z łaską ale w końcu dali zastrzyk na sorze nikogo nie było pusto ale oni i tak mieli problem eh.

Wiecie co też macie czasami tak przy tej wrednej@ że macie uczucie jak by w podbrzuszu nie umiem tego określić jakby coś bulgotalo takie dziwne uczucie nie wiem pierwszy raz tak mam i doprowadza mnie to do szału

U mnie bolesne miesiączki z wizytą na SOR były zaraz po cyklach stymulowanych lub gdy brałam sztuczny progesteron. W pozostałych boli, ale bez leków daje radę. Ewentualnie no spa maks. Od ginekologa dostałam też lek rozkurczowy.

Przed iui musiałam robic biocenoze pochwy i monitoringi cyklu, drożność robiłam raz na 3 próby

reklama
Do góry