reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
sony mozna by sprobowac z clo... a moze zamrozicie nasienie i zrobicie jeszcze IUI z wieksza kontrola np podwojne z wieksza dawka pregnylu albo ovitrelle.. nie wiem... ja kombinowalam na prawo i lewo bo juz nie mialam sil przy tym IUI..

Dziekuję, czuję się dobrze. Dzieki gince i zwolnieniu na uczelnie moge poodpoczywac i nie martwic sie sesja.. z reszta juz nie mam sily za bardzo na jakies zaawansowane myslenie... bo jestem myslami totalnie gdzie indziej, tak wiec wg zalecenin leze duzo i odpoczywam :) az plecy jakos zelżały... nogi tez mniej spuchniete :)

ysia007 ja 7 miesiac zaczynam i nie wiem jaim cudem :-p dopiero byl szok po 2 kreskach na tescie...

reklama
Błonka ja mam zamrożone nasienie. Dlatego tak jeszcze kombinuje. Przecież pierwszą IUI miałam przy Clo i prawie się udało. Tylko że nie brałam Estrofem bo lakarz mi nie kazał, ale sam wcześniej mi receptę na to wypisał. Endo było słabe i zarodek pewnie się nie miał gdzie zagnieździć.

Kobietki, witam Was po powrocie z Władysławowa. Pobyt nad morzem dodał mi nowych sił i nadzieii, choć 8 godzin podróży dało mi się we znaki. Przestudiowałam właśnie co się działo na forum jak mnie nie było - oj napisałyście się :szok:
Witam Cię ysia007. Miło, że się ujawniłaś - w grupie zawsze raźniej pokonuje się trudności ;-)

Tak sobie myslę o tych wszystkich emocjach jakie towarzyszą staraniu się o dzidzię i wiem sama po sobie, że nieuniknione są konflikty i kłótnie. Te porażki i niepowodzenia kumulują się i w którymś momencie człowiek po prostu wybucha. A to, że najcześciej najbliżej jest mężuś to jemu się obrywa. Albo nam w zależności kto bardziej naładowany :wściekła/y:Ale trzeba potem szybko się otrzasnąc i iść dalej - RAZEM!

Ja jeszcze kilka dni i robię test na bete. Zobaczymy co przyniesie ta 4 IUI. Z jednej strony nawet nie dopuszczam do siebie mysli, ze znów moze się nie udać z drugiej strony niedowierzam, że tym razem byłby sukces. Dziewczyny jak myślicie kiedy tą bete zrobić - w piatek, kiedy będzie 13 dzień po IUI? (Wtedy wynik będzie wieczorem) czy czekać do poniedziałku. Bo w weekend u mnie laboratorium nie bada krwi.....

eevlee jezeli mialas IUI na niepeknietym pecherzyku, to poczekaj jeszcze z beta i zrob w poniedzialek, bo moze byc wynik falszywie ujemny... moja Pani doktor mowila ze bete sie powinno robic 14 dni po owulacji ( niby termin @)

sony
no wlasnie cos tak pamietalam ze mialas mrozonki.. moze warto by sprobowac jeszcze z IUI i brac cos na endo... tak na maxa by bylo grube

Ostatnia edycja:
eevlee
user-online.png
w sierpniu wybieram się w okolice Władysławowa.Lubie tam jeździć. co do kłótni... od dłuższego wisiało to powietrzu miedzy mna a przyjaciółką. wygadałam swoje żale ta udała głupią "o co mi chodzi?!". Nie chiałam być jakąś zołzą, ale za dużo sprawiła mi przykrości i nie wytrzymałam

Chyba faktycznie poczekam do poniedziałku za Wasza radą :-) Choć nie wiem czy wytrzymam tak długo;-)

Ysia007 Władysławowo ma swój klimat. Wyobrażam sobie jak w sierpniu będzie tam cieplutko i cudownie. A jesli chodzi o wyrzucanie swoich żali i pretensji to jest to w jakis sposób "oczyszczenie" atmosfery. Myślę, że jesli ktoś nas dobrze zna i wie ile emocji w nas siedzi (chociażby przez staranka) to zrozumie i nie będzie się długo gniewał. Jeśli przyjacióka sprawiła Ci duzo przykrości to dobrze, że jej powiedziałas o swoich odczuciach. Jako przyjaciółka ma prawo wiedzieć co myslisz. A może to wpłynie na poprawę relacji i przykrości juz się nie powtorzą. Od przyjaciół oczekuje się zrozumienia, szczerości i wsparcia.

yasia007 witaj u nas!
Fajnie,że się ujawniłaś:tak:
Jesli dobrze rozumiem bedziesz podchodzić do 1IUI???
Napisz gdzie się leczycie???

Błonka ja też majowa dziewczyna:-D
eevlee fajnie,że wyjazd dodał Ci sił i nadziei-poczekaj do poniedziałku-beta bedzie wiarygodniejsza:tak:

Magdusia 31 na razie leczymy się u prywatnego gina, który jest też andrologiem. Lekarz ten uwielbia zajmować się tematem nie płodności, pomógł wielu parom. Ostatnio jak go molestowaliśmy na temat IUI, wygadał się, ze on tez to przeprowadza,ale teraz nie ma za bardzo czasu. Chcemy mu trochę pomarudzić, żeby jednak sie zgodził bo wiem, że to nie jest zaden naciągacz. Jeśli się nie zgodzi, będziemy wybierać klinikę w Katowicach.(myślimy nad Gyncentrum)

reklama
Witam.

Eevlee fajnie że wczasy Ci się udały. Ja z mężem jadę teraz w sobotę do Gdańska na weselę do kuzynki. Po weselu nocujemy i wracamy w niedzielę. Hotel jest zupełnie nad morzem, więć żabi skok żeby przejśc się po plaży. A w drodzę powrotnej planuję wjechać do Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Gdańsku Matemblewie. Podobno modlitwa w tym Sanktuarium sprawia cuda. Wierzę, że moja modlitwa zostanie wysłuchana. Byliśmy już kiedyś w takim Sanktuarium w Wąbrzeźnie.

Ysia Witam Cię. Fanie że do nas dołączyłaś. Życzę żebyś żybko dołączyła to grona kobiet przynadzieji :)

Do góry