reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No i wrociłam, tak atroche zadowolona i nie zadowolona bo chyba tylko jeden pecherzyk bedzie brany pod uwage bo na lewym jest taki juz dosc spory ma chyba 23 a po prawej dwa, jeden sie nie liczy a drugi ma chyba 16. Nie wiem nigdy nie mialam tak duzo rozniacych sie od siebie wielkoscia. Chyba ten po prawej nie zdarzy podrosnac do srody na tyle zeby sie nadawal no nie, jak myslicie? Jestem juz po Ovitrelu i czekam na srode, jade raniutko ale w domu bede pozno bo mam po drodze jeszcze inna wazna sprawe, jak ja zalatwie to bede przeszczesliwa.
Tymonka a gdzie Ty wykonujesz IUI na NFZ??
sylha mowisz ze drzewko bedziecie sadzic, no no wszystko tak jak trzeba, dom, drzewo i syn, a moze nawet dwa albo dwie dziewczyneczki, no w kazdym razie dzieciatko w drodze wiec twoj M taki jakby spelniony;-)
Błonka czekam na relacje z wizyty, hehe rozbawilyscie mnie tym goleniem i naturalsem, dobre:eek:
Sony daj znac jak bedziesz po rozmowie ze swoim m ciekawa jestem czy zdecydujecie sie na in vitro.
Ja pytalam kiedy mam sie zjawic jesli ta inseminacja sie nie powiedzie, to mowil ze jak bede czekac na kariotyp to tak ze 2 tygodnie wczesniej moge sie juz u niego pojawic zeby zaczac te wszystkie potrzebne badania. A mam niestety wszystko nieaktualne, na szczescie przynajmniej cytologie zrobie sobie za darmo a z reszta bedzie ciezej ale cos moze jeszcze dam rade. Sprobuje wszystko co tylko sie da za friko zrobic.

reklama
komorka jest w stanie sie zaplodnic 12 h, do jutra bedzie ponad 12 h... no i jeszcze trzeba doliczyc czas na dotarcie plemnika do komorki.. ja nie wiem czy bym robila, raczej nie ale ja platnie takie bajery mialam... ale jak na nfz no to mozna by sprobowac........ ale dzialajcie naturalnie tymoneczko!!

my juz po... dzidzia ma sie dobrze :) w dalszym ciagu jest dziewczynką :p dostalam antybiotyk na te leukocyty w moczu... no i generalnie dostalam urlop zdrowotny na uczelne ze wzgledu na stan zaawansowania ciazy, na kregoslup i zagrozenie ciazy... mam duzo lezec no i bla bla bla... czyli bycze sie dalej w domu, a potem maciezynskie... waga w normie, cukier w normie, morfologia w normie :p a dzidzia sie nie dala zbyt dobrze pomierzyc i zbadac bo sie wiercila przeokropnie :p

Tymonka- ja twierdzę jak Madzia spróbujcie dzisiaj i rano IUI>

Ala- ale i tak jest ten jeden zawsze najważniejszy:tak::tak:Trzymam kciuki żeby się udało&&&&&

Błonka- a ty znowu o nas zapomniałaś i do mamy pewnie poleciałaś:-D

Hehe napisałyśmy w tym samym czasie Błonka:-D:-D, ale dobrze, że wszystko OK, a napisz mi ile miałaś tych leukocytów? Bo ja mam 2-4 w polu widzenia i zła jestem trochę, bo położna nie zleciła tych samych badań co miałam poprzednio i nie wiem jak moje erytrocyty i hematokryt:wściekła/y:, a to była ta franca, której nie lubię- ona jakby za karę tam siedziała...

Pęcherzyk pęka przy średniej wielkości 25mm- czyli wsio w normie

sylha, ja mialam 10 - 20 , liczne bakterie i nablonki.. dostalam antybiotyk i mam powtorzyc potem mocz i zrobic mam posiew... ale ph pochwy mam idealne...

zaroście... toż to busz!!:szok: ale usg nerek mi zrobila i wyszlo ok.. jakies bakterie w cewce .. skurczybyki wrr ale jak mi zelem pomaziala boczek moj to az wzdryglam z zimna :-p:-D

zdecydowaliśmy z m-kiem robić iui dzisiaj i jutro bez pomocy lekarza:-D
co do iui na nfz u mnie w szpitalu jest poradnia leczenia niepłodności- warunki są koszmarne to prawda ale mój m nie ma za bardzo problemów z oddaniem tego i owego nawet w obskórnym kibelku a kaskę zatrzymamy na ivf albo wózeczek:tak: (mam nadzieję to drugie). Ja miałam już 5 iui ale okazało się że trzy to raczej nie miały szans się udać bo w międzyczasie coś się podziało z tarczycą i prolaktyną ...tylko dopiero teraz trafiłam na lekarza z prawdziwego zdarzenia!!! u nas niby wrogi śluz, wyniki m w normie. jeśli jest jeszcze szansa na iui to spróbujemy, wyszły teraz przeciwciała tarczycy.

reklama
Do góry