reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hejka😉 Czy któreś z was mąż lub partner brał Clo w celu poprawy wyników nasienia ? Czy komuś pomógł ? My walczymy właśnie teraz o parametry nasienia chociaż takie żeby nadawały się do iui....😖
Mojemu mężowi pomogło zaprzestanie głupich nawyków. Tj. noszenie telefonu w kieszeni, gorąca kąpiel a i zaczął jeść bardzo dużo orzechów :) wyniki o wiele lepsze.

reklama
Witam, chciałabym się przywitać i prosić o radę. Niestety problem niepłodności dotyczy także mnie i męża. Mamy już prawie 3-letniego synka, ale od porodu się nie zabezpieczamy, a drugiej ciąży nie ma. Chcemy spróbować inseminacji. I tu moje pytania, czy któraś z Was miała styczność z kliniką Gravida w Płocku? Może poleciecie nam też jakąś klinikę z Warszawy, która nie będzie przedłużyła, tylko szybko przygotuje nas do inseminacji. Ile czasu u Was minęło od pierwszej wizyty w klinice do inseminacji i czy się udała? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi

No raczej nagły wzrost hormonu LH powoduje pęknięcie pęcherzyków. Pęcherzyki bez tego hormonu po prostu by nie pękły I powstałaby torbiel. I wszędzie jest napisane że pęknięcie następuje po 36-40h więc 4 dni przed to jednak za wcześnie.
Ovitrelle jest przede wszystkim na przyspieszone dojrzewanie pęcherzyka co w rezultacie daje jego pekniecie. Nie jest to cudowny lek ze powoduje pekniecie jest to skutek uboczny. Przede wszystkim dojrzewanie

Ja w następnym cyklu mam przyjść w 3dc [emoji32] u mnie jest to związane z torbielami, które pojawiły się w trakcie stymulacji więc muszą je skontrolować przed ewentualną kolejną stymulacja
Hej Dziewczyny. Jutro mam wizytd u swojej Pani dr, która wyznaczyła wizytę o 3dc, czy też miałyście wizyty tak wcześnie w cyklu?

Witam, chciałabym się przywitać i prosić o radę. Niestety problem niepłodności dotyczy także mnie i męża. Mamy już prawie 3-letniego synka, ale od porodu się nie zabezpieczamy, a drugiej ciąży nie ma. Chcemy spróbować inseminacji. I tu moje pytania, czy któraś z Was miała styczność z kliniką Gravida w Płocku? Może poleciecie nam też jakąś klinikę z Warszawy, która nie będzie przedłużyła, tylko szybko przygotuje nas do inseminacji. Ile czasu u Was minęło od pierwszej wizyty w klinice do inseminacji i czy się udała? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi
Ja jestem po iui w Plocku 😊

hej mam problem ,bo jestem po 2 nieudanych insiminacjach (z dawcy nasienia ) ,MOJEGO MEZA NASIENIE jest mega słabej jakości ,w pierwsza ciaze zaszłam naturalnie ,ale z moim ex. Po drugiej insiminacji dostałam miesiączke mało obfita, ale jednak była .W tym miesiącu spoznia mi się już okres 6 dni ,a cholernie boje się testu zrobić bo nie wierze w cuda ,ze jednak z nasienia meza się udało . Czemu tak może być?

Zrób betę będziesz mieć 100% pewności i może idź na kontrolę do gina.
hej mam problem ,bo jestem po 2 nieudanych insiminacjach (z dawcy nasienia ) ,MOJEGO MEZA NASIENIE jest mega słabej jakości ,w pierwsza ciaze zaszłam naturalnie ,ale z moim ex. Po drugiej insiminacji dostałam miesiączke mało obfita, ale jednak była .W tym miesiącu spoznia mi się już okres 6 dni ,a cholernie boje się testu zrobić bo nie wierze w cuda ,ze jednak z nasienia meza się udało . Czemu tak może być?

Zrób test i betę będziesz mieć pewność bo jeśli to nie ciąża to gin da Ci coś ma wywołanie okresu. Ale trzymam kciuki żeby jednak test wyszedł pozytywny ✊ ☺ nigdy nic nie wiadomo może jednak się udalo ✊ daj znać.

reklama
W ktorym dniu od IUI zrobilyscie test ciazowy? Wiem ze musze odczekac na betke...
Poprostu dosc mocno boli mnie podbrzusze i nie wiem co sie dzieje 😒

Do góry