reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
reklama
Hej Dziewczyny. Jutro mam wizytd u swojej Pani dr, która wyznaczyła wizytę o 3dc, czy też miałyście wizyty tak wcześnie w cyklu?

Mi lekarz zawsze na początku cyklu sprawdza czy mam oczyszczone z pęcherzyków z poprzedniego cyklu. Więc może dlatego albo ci zaleci stymulację która się bierze w pierwszych dniach cyklu.
Hej Dziewczyny. Jutro mam wizytd u swojej Pani dr, która wyznaczyła wizytę o 3dc, czy też miałyście wizyty tak wcześnie w cyklu?

Cześć Dziewczyny, jestem tu pierwszy raz, szukam wsparcia, bo czasami czuję, że to wszytsko nie ma sensu, a czytając Wasze historie przynajmniej wiem, że nie jestem sama.
Staramy sie już 1,5 roku. U mnie w porządku, ale mąż po leczeniu onkologicznym. Mamy zamrożone nasienie o trochę obniżonych parametrach, i z niego korzystamy, więcej nie będzie.
W grudniu miałam 1IUI, niestety nieudana
Ten cykl stracony, bo jak zwykle moja owulacja przypada na weekend, kiedy nasza klinika nie pracuje... Kolejna próba początkiem lutego. Tym razem dostałam leki do stymulacji (clo), żeby uzyskać więcej pęcherzyków. Zobaczymy co z tego będzie... Trzymam kciuki za Was i za nas!
Witamy i oczywiście jesteśmy tu po to aby się wspierać i wymieniać doświadczeniami bo każda jak widać jest inna 😙

Witajcie,
Jestem nowa. Postanowiłam dołączyć do Was , bo jak czytam to jakoś mi lżej.
Staramy się z mężem 1,5roku.
*pierwsze pct pojedyncze ruchome liczne nieruchome
*drugie pct pojedyncze ruchome liczne nieruchome w polach
*badanie nasienia doskonale
*owulacja książkowa ,endometrium,ciałko żółte wszystko piękne
*progesteron bardzo dobry
*przeciwciala antyplemnikowe z krwi ujemne wiec bardzo dobrze
*amh mogłoby być lepsze ale nadal w normie
*cykle jak w zegarku
*jakowody drożne
Niestety ciąży nadal brak. Skupiamy się na martwych i nieruchomych plemnikach w pochwie, wyglada to na wrogi śluz , choć konsystencja i wygląd z pozoru ok, ale plemniki w nasieniu męża bardzo ruchliwe i dużo ich natomiast u mnie w pochwie tylko pojedyncze ruchome ,liczne nieruchome . Za miesiąc inseminacja. Owu w niedziele , dostałam Encorton do brania na 5 dni przed owu oraz zastrzyk Ovitrelle do zrobienia na 4 dni przed owu. Później mam brać progesteron. Bralyscie Encorton lub Ovitrelle? Jeśli nie zaskoczy w tej owulacji , za miesiąc inseminacja .
Witamy ☺ to podobnie jak u mnie tyle, że ja nie robiłam tego badania na wrogi śluz bo i tak by to nic nie zmieniło przy podejściu do IUI zrobię z ciekawości jak mi się nie uda żadne z IUI. Ja ovitrelle biorę dwa, trzy dni przed. 4 dni to mi się wydaje za późno do 36 godzin powinien pęcherzyk pęknąć.

reklama
To też fajny artykuł 😉

Do góry