reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witaj
emoji4.png
opowiedz coś o sobie o historii starań
emoji6.png
Prawie jak bym czytała o sobie, tyle, że mąż miał 0 %. Jesteśmy już po 2 iui, nie wiem czy podjedziemy do 3 czy od razu skupimy się na in vitro
Chcemy sprobowac 😊
Nie nastawiam sie za bardzo , bo potem piasek w oczy kiedy widzisz ta jedna kreske , ale niechce miec kiedys wyrzutow , ze nie sprobowalam .

reklama
Chcemy sprobowac 😊
Nie nastawiam sie za bardzo , bo potem piasek w oczy kiedy widzisz ta jedna kreske , ale niechce miec kiedys wyrzutow , ze nie sprobowalam .
Dokladnie. Ja aktualnie czekam na 3 i jednoczesnie ostatnia iui. I mam tskie samo zdanie jak Ty próbuje wszystkiego by kiedys nie mieć sobie nic do zarzucenia. U nas morfologia dwa lata temu 2% teraz 1%. 1 iui ciaza biochemiczna 2 brak efektow. Teraz już nic nie oczekuje.

Trzymam mocno kciuki żebyś jak najszybciej zobaczyła 2 kreseczki[emoji110][emoji110][emoji847]
Moja historia zaczeła sie 2.5 roku temu.
Opisze to w duzym skrocie [emoji4]
Tuz po slubie oczyscie myslelismy o powiekszeniu naszej rodzinki [emoji4]
No niestety miesiac dwa trzy nic.
Wybralam sie na wizyte do swojego pana ginekologa , ktory zbadal mnie ginekologicznie bylo wszystko wporzadku. Cytologia tez wyszla bez zastrzezen.
Dostalam skierowanie na tsh, oraz usg tarczycy. Wszystko wyszlo wporzadku. Zaczelismy sledzic moje cykle....
Dochodzi do owulacji itd [emoji4]
Po pewnym czasie , lekarz powiedzial ze musimy przebadac meza.
Nie byl zbytnio zachwycony [emoji53]
No ale poszedl zrobil co mial do zrobienia [emoji4]
Przyszedl wynik do domu 1%prawidlowych plemnikow ( tam byl ruch opisany i cos jeszcze ) musiala bym zerknal w teczke z dokumentami.
Lekarz kiedy to zobaczyl stwierdzil ze z tym 1%, on tu nam nic nie moze.
Podpowiedzial nam ze raczej czas odwiedzic klinike leczenia nieplodnosci.
Zdecydowalismy sie omowilismy i pojechalismy. Nie wiem czy moge mowic gdzie i do kogo[emoji4]
No ale na pierwszej wizycie wywiad byl z nami przeprowadzony. I pan doktor stwierdzil ze nie mamy juz na no czekac .
Zalecil mi Hssg czyli droznosc jajowodow. Ktora juz mam zrobiona. I teraz czekamy za wynikiem meza defragemntacji plemnikow.
Dokumenty juz wypisane do inseminacji , wszystkie badania zrobione :)
I czekam tylko na miesiaczke , prawdopodobnie jeszcze w tym roku mamy sprobowac [emoji4] Staralam sie w skrocie [emoji23]

Dokladnie. Ja aktualnie czekam na 3 i jednoczesnie ostatnia iui. I mam tskie samo zdanie jak Ty próbuje wszystkiego by kiedys nie mieć sobie nic do zarzucenia. U nas morfologia dwa lata temu 2% teraz 1%. 1 iui ciaza biochemiczna 2 brak efektow. Teraz już nic nie oczekuje.
Powiem Ci ze ja bardzo sie boje tej pierwszej inseminacji. No ale coz sprobowac musze 😊

reklama
Do góry