reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć Dziewczyny :-) kurcze od października miałam @ równo co 38 dni. W tym cyklu 46 dni i plamienia brązowe od 3 dni. Dziś już krew...przez te 9 mies bez leków nie miałam bolesnej miesiaczki. Ta obecna zaczynała się dość boleśnie. Brałam no spa max wczoraj przy brudach i dziś zanim poszła pierwsza kropla krwi. Dziwny cykl. Mialam w czerwcu bardzo duzo stresu przez dyrektorke i podejmowanie decyzji co dalej z moja praca. Czyzby to az tak wplynelo na cykl ? Boniuu jak stres wszystko krzaczy...szok. redferrari możliwe to ??

Chyba już pora zrobić usg i jakieś badania. Od października nie zagladalam co tam słychać.

reklama
Poczytaj i diecie przeciwzapalnej. Ja moze jakos nie rygorystycznie ale staram sie glowne skladniki stosowac. Do tego przed transferem pilam codziennie rano i wieczorem kurkume. I jak sie nie uda to wracam do diety i kurkumy.
Polecam Ci caly czas osobe ktora polecalam Ci na priv!
Dziękuje :-) dieta z akademii płodności jest właśnie przeciwzapalna. Skierowana dla pco ;-) ruszam z tym. Lepsze pyszne jedzonko niż sztuczne hormony

Dziewczyny, jutro rano melduje się na oddziale. Do końca tygodnia Młody będzie na świecie :D
Generalnie dziwny dzień, bo 3 badania. KTG - pięknie serduszko pikało, zero skurczy :) Później wizyta u prowadzącego ciążę, ordynatora oddziału - badanie podwozia, wszystko super. Na luzaku wyznaczony termin na kolejną wizytę, za tydzień. Nawet nie pisnął na temat terminu cesarki, bo duuuzo czasu itd. Ostatni etap USG u innego lekarza - nie ma na co czekać. Może nawet na dzisiaj się uda przyjąć na oddział :o Pół godziny temu dostałam SMS, że jest miejsce - udało mi się go namówić na ostatnią noc w swoim łóżku.
Znowu stres i nerwy mnie czekają...

Dziewczyny, jutro rano melduje się na oddziale. Do końca tygodnia Młody będzie na świecie :D
Generalnie dziwny dzień, bo 3 badania. KTG - pięknie serduszko pikało, zero skurczy :) Później wizyta u prowadzącego ciążę, ordynatora oddziału - badanie podwozia, wszystko super. Na luzaku wyznaczony termin na kolejną wizytę, za tydzień. Nawet nie pisnął na temat terminu cesarki, bo duuuzo czasu itd. Ostatni etap USG u innego lekarza - nie ma na co czekać. Może nawet na dzisiaj się uda przyjąć na oddział :o Pół godziny temu dostałam SMS, że jest miejsce - udało mi się go namówić na ostatnią noc w swoim łóżku.
@Koraliki czekamy na juniora! Powodzenia [emoji110][emoji110][emoji110]

Pomyslnosci i najpiekniejszego spotkania z malenstwem[emoji8][emoji8][emoji8]

Dzisiaj lekarz powiedział że będzie dziewczynka [emoji7][emoji2960] mąż trochę smutny [emoji1787][emoji1787] wszyscy byli nastawieni na chłopca, bo u męża w rodzinie same chłopaki, z jakiś czarodziejskich przesłanek babć też mówiły że chłopak a dzisiaj nic między nogami nie było [emoji2368][emoji2368][emoji23]
Będzie córeczka tatusia :)

cześć dziewczyny jestem tutaj nowa. Możecie mi powiedzieć jak w praktyce wygląda iui?

Czesc kochana
Rozgosc sie i pytaj smialo
W wielkim skrocie:
Przechodzicie konsultacje z lekarzem
Badania typu wirusologicznego dla obojga
Monitujecie Twoj cykl. W odpowiednim momencie lekarz kaze podac zastrzyk na dojrzenie jajeczka (lub nie - zalezy od organizmu kobiety). Lekarz wyznacza dzien inseminacji - w tym dniu z mezem jedziecie do kliniki gdzie on oddaje nasienie ktore poddawane jest „obrobce” (dostajesz wyniki badania nasienia na kartce) i potem to nasienie podawane jest cewnikiem domacicznie Tobie na fotelu. Trwa chwilke i jest bezbolesne. Po 14 dniach robisz bhcg z krwi. Inseminacja pozwala podac nasienie w najbardziej odpowiednim momencie do zaplodnienia. Moze pomoc jesli np masz wrogosc sluzu lub plemniki sa zbyt „wolne”. W innych przypadlosciach raczej nie pomoze.
Poprawcie mnie jesli cos trzeba dodac[emoji3]

reklama
Do góry