reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Cześć, chciałabym się przywitać i przy okazji wpaść z pytaniem... ;) 8 czerwca (równo 2 tygodnie temu) miałam inseminację. Od wczoraj boli mnie podbrzusze jak przed okresem,więc sądziłam, że się nie udało. Dziś, w terminie spodziewanej miesiączki zrobiłam test i wyszła cieniutka i blada, ale jednak druga kreska. I ja wiem, że to najgłupsze pytanie jakie można zadać ;) ale czy jest szansa, że to oznacza ciąże? Czy 2 tygodnie po IUI kreska może być tak cienka? Wizytę u lekarza mam w środę, a do tego czasu chyba zwariuję od ciągłych myśli, czy się udało ;)
Mój wyglądał identycznie nawet może deko jaśniejszy A we wtorek będziemy na poloweczce ciąży. A nie masz możliwości zrobienia bety ? U mnie są takie labo 24/7 i wyniki po 5godz jakoś . Ale ja czuje że w końcu ktoś na naszym kalendarzu z datą porodu będzie za mną. :) :) :)Ps. Kreska taka mocna jak ta kontrolna wyszła mi chyba w 4tc jak już byłam po wizycie u lekarza i wiedziałam na pewno że to ciąża zrobiłam na pamiątkę bo został ostatni nie zużyty

Ostatnia edycja:
Cześć, chciałabym się przywitać i przy okazji wpaść z pytaniem... ;) 8 czerwca (równo 2 tygodnie temu) miałam inseminację. Od wczoraj boli mnie podbrzusze jak przed okresem,więc sądziłam, że się nie udało. Dziś, w terminie spodziewanej miesiączki zrobiłam test i wyszła cieniutka i blada, ale jednak druga kreska. I ja wiem, że to najgłupsze pytanie jakie można zadać ;) ale czy jest szansa, że to oznacza ciąże? Czy 2 tygodnie po IUI kreska może być tak cienka? Wizytę u lekarza mam w środę, a do tego czasu chyba zwariuję od ciągłych myśli, czy się udało ;)
Wcale nie taka blada [emoji16] gratulacje i trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!

Mój wyglądał identycznie nawet może deko jaśniejszy A we wtorek będziemy na poloweczce ciąży. A nie masz możliwości zrobienia bety ? U mnie są takie labo 24/7 i wyniki po 5godz jakoś . Ale ja czuje że w końcu ktoś na naszym kalendarzu z datą porodu będzie za mną. :) :) :)
Ps. Kreska taka mocna jak ta kontrolna wyszła mi chyba w 4tc jak już byłam po wizycie u lekarza i wiedziałam na pewno że to ciąża zrobiłam na pamiątkę bo został ostatni nie zużyty

No to super! Teraz najważniejszy czas przed Tobą [emoji3531][emoji3531][emoji3531]
Nasiedzialam sie w poczekalni ale poszło. Wszytko w jak najlepszym porzadku. Dostalam menopur i bede od dzis robic dwa zastrzyki, bo razem z gonapeptylem [emoji852][emoji852][emoji852]
W piatek wizyta z estradiolem i wtedy okaze sie kiedy punkcja. Pani doktor powiedziala zeby psychicznie nastawic sie na poczatek lipca z punkcja i transferem..

Mozna dopisac mnie do kalendarza na piatek 28.06. monitoring przed IVF. [emoji5][emoji5]

Wszystkim Wam kochane dziekuje za wsparcie!!! [emoji3531][emoji3531][emoji3531]

24.06: @TheKalinka84 - konsultacja IVF
28.06: @Oleczka27 - monitoring przed IVF
30.06: @agawid - starania naturalne listopad 2018 - czerwiec 2019 [emoji1320][emoji1320]
30.06: @Biedroneczka28 - wizyta u endokrynologa w czerwcu, IUI start lipiec
01.07: @Joanulka - koniec leczenia do HSG[emoji1307][emoji1307][emoji1307]
2.07: @Mustbe - testowanie [emoji110][emoji110][emoji110]
3.07: @Misia_91 - połówkowe
9.07: @DoMaRy - wymaz
11.07: @Misia_91 - wizyta kontrolna
15.07: @DoMaRy - laparoskopia
01.08: @Ka.2606 - start IUI[emoji1320][emoji1320][emoji1320], @Shea27 - start IUI [emoji1320][emoji1320][emoji1320], @Czekoladowa92 - start ivf[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
08.08: @Dzoannna - wizyta u innego specjalisty od nieplodnosci
10.08: @Koraliki - termin porodu! [emoji1348]
01.09: @nuna85 - start ivf!
26.10: @Magierowa - termin porodu[emoji1348]
12.11: @Gu1505 - termin porodu [emoji1348]
14.11: @Misia_91 - termin porodu[emoji1348]

Czy kogoś dopisać? @TheKalinka84 czekamy na wieści z jutrzejszej wizyty [emoji4]

To naturalne co czujesz... Ale na małe zadowolenie chyba możesz sobie pozwolić. Daj znać koniecznie jak beta i wizyta!

reklama
Do góry