LH ponad 23
Jutro rano zabieg
Trzymajcie kciuki
Cudownie!!!
Trzymamy kciuki z calych sil!!!![emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
LH ponad 23
Jutro rano zabieg
Trzymajcie kciuki
Trzymamy! [emoji110][emoji110][emoji110][emoji7][emoji7][emoji7]LH ponad 23
Jutro rano zabieg
Trzymajcie kciuki
wg kalkulatora HOMA masz wynik 3.52 - a powyzej 2 juz jest na czerwono. Moze wybierz sie do diabetologa w PL? A jak Ci idzie z dietą? jak się czujesz?
Jak jesteś za granicą polecam Ci książki Musiałowskiej. Pozwala fajnie przejść przez początki IO. Niestety przy tej przypadłości nie ma co liczyć na szybkie chudnięcie [emoji57]Ciężko bo ani jednego kg nie zeszłam od 3 tyg stoję a to dopiero początek [emoji3525]
W Polsce jestem od święta nawet nie ma jak wizyty umówić a musiałabym prywatnie bo nie płace ubezpieczenia w pl. Jeśli już by mi jakieś leki zapisał to tutaj ciężko jest coś kupic jeśli nie zapisał tego lekarz holenderski - dlatego za leki nie płacimy bo wszystko idzie z ubezpieczenia. Jedyna opcja ciagle mieć recepty na świeżo wykupywane w polskiej aptece i potem poczta do mnie. Ale czasem poczta sprawdza co jest przez granice przesyłane, nie jest łatwo „przemycić” leki przez granice. Moja mama kiedyś tak zrobiła z lekami na nadciśnienie i stres ogromny był czy dotrą nienaruszone.
Na te chwile całkowicie zrezygnowałam z chleba i cukru pod wszelka postacią, jeśli już chleb to żytni albo bez mąki tylko całe ziarna. Do tego tylko dozwolone owoce i dużo wody z cytryna. Dieta i depresja nie idą w parze. Chce mi się płakać a nie mogę się nijak pocieszyć - ja z tych co nerwy, stres i dołki psychiczne zajadam bo czuje głód praktycznie cały czas. Jak nie jem to mi słabo i praktycznie odpadam z sił- najgorzej jak jestem w pracy, wiem ze wtedy spada mi poziom glukozy.
Ciężko bo ani jednego kg nie zeszłam od 3 tyg stoję a to dopiero początek
W Polsce jestem od święta nawet nie ma jak wizyty umówić a musiałabym prywatnie bo nie płace ubezpieczenia w pl. Jeśli już by mi jakieś leki zapisał to tutaj ciężko jest coś kupic jeśli nie zapisał tego lekarz holenderski - dlatego za leki nie płacimy bo wszystko idzie z ubezpieczenia. Jedyna opcja ciagle mieć recepty na świeżo wykupywane w polskiej aptece i potem poczta do mnie. Ale czasem poczta sprawdza co jest przez granice przesyłane, nie jest łatwo „przemycić” leki przez granice. Moja mama kiedyś tak zrobiła z lekami na nadciśnienie i stres ogromny był czy dotrą nienaruszone.
Na te chwile całkowicie zrezygnowałam z chleba i cukru pod wszelka postacią, jeśli już chleb to żytni albo bez mąki tylko całe ziarna. Do tego tylko dozwolone owoce i dużo wody z cytryna. Dieta i depresja nie idą w parze. Chce mi się płakać a nie mogę się nijak pocieszyć - ja z tych co nerwy, stres i dołki psychiczne zajadam bo czuje głód praktycznie cały czas. Jak nie jem to mi słabo i praktycznie odpadam z sił- najgorzej jak jestem w pracy, wiem ze wtedy spada mi poziom glukozy.
Bieeeel [emoji4]
Jak jesteś za granicą polecam Ci książki Musiałowskiej. Pozwala fajnie przejść przez początki IO. Niestety przy tej przypadłości nie ma co liczyć na szybkie chudnięcie [emoji57]