reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Tak, tez mam ksylitol ale stewie kupiłam wcześniej i chce ja zużyć. Na jutro do pracy robi się pieczona owsianka z orzechami i kokosem.

Na razie raczkuje i dziwnie mi się robi zakupy bo nie wiem co kupic. Ale zamierzam udać się poraz 3 do dietetyka klinicznego z mężem kiedy już mam wyniki i wtedy może coś dla nas ułoży.
Ja znowu codziennie mam pusta lodówkę bo ciągle wyjadamy wszystkie warzywa... I ciągle z tymi siatami warzyw ze sklepu wracam ... A nie lubię warzyw na zapas kupować bo się psuja... My do śniadania zjadamy często kilogram pomidorów bo je uwielbiamy :) malinowe są the best
Dietetyk to świetne rozwiązanie na początek!

reklama
06.05: @Magierowa - wizyta ciążowa[emoji1348] @Czekoladowa92 - wizyta ws. IUI
07.05: @LolaLolina - wizyta ciazowa [emoji1348][emoji1348]
08.05: @Misia_91 - badania prenatalne[emoji1348]
09.05: @TheKalinka84 - podgladanie jajeczek[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
@Mustbe - monitoring przed IUI [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
13.05: @Martika865 - testowanie [emoji1320][emoji1320][emoji1320]@Gu1505 - badania prenatalne[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
14.05: @Oleczka27 - wizyta i gin ws. dlaszego planu
16.05: @Misia_91 - wizyta kontrolna [emoji1348]
23.05: @Gu1505 - wizyta kontrolna [emoji1348]
31.05: @Artemida90 - wyniki badan do ivf
01.06: @Angelus 23 - start IUI[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
30.06: @agawid - starania naturalne listopad 2018 - czerwiec 2019 [emoji1320][emoji1320]
26.07: @LolaLolina - termin porodu [emoji1348][emoji1348]
01.08: @Ka.2606 - start IUI[emoji1320][emoji1320][emoji1320], @Shea27 - start IUI [emoji1320][emoji1320][emoji1320]
10.08: @Koraliki - termin porodu! [emoji1348]
01.09: @nuna85 - start ivf!
26.10: @Magierowa - termin porodu[emoji1348]
12.11: @Gu1505 - termin porodu [emoji1348]
14.11: @Misia_91 - termin porodu[emoji1348]

Czy kogoś dopisać do kalendarza?

Dziewczyny, kiedy wskazane jest badanie MTHFR?

@Dzoannna, jak możesz to wykreśl mój monitoring na Clo. Za szybko się na to nakręciłam, a przecież miałam odpocząć od sierpnia [emoji6]

Ja zamierzam to zrobic przed kolejnym transferem.
Chodzi tez o ten kwas foliowy ktory moze sie nie wchlaniac - a jego niedobor to niedobrze dla ew ciazy...

Ja zamierzam to zrobic przed kolejnym transferem.
Chodzi tez o ten kwas foliowy ktory moze sie nie wchlaniac - a jego niedobor to niedobrze dla ew ciazy...
Jeśli bierzesz witaminy dla ciężarnych to w większości jest kwas w swych wersjach więc się wchłania np femibion ma chyba 400 zwykłego i 400 tego co się właśnie lepiej wchlania

Jeśli się kwas foliowy złe wchłania to rośnie homocysteina to badanie jest dużo tańsze więc może w ten sposób?

Tak zgadzam sie
Tylko czy jest jeszcze jakies oddzielne badanie na krzepliwosc krwi?? Bo o tym cos wspominal moj lekarz ze mozna zbadac
A nie wiem czy ten mthfr tez na to nie jest...?

Jest badanie w kierunku Zespołu fosfolipidowego ale nie wiem czy to już pozwala bez badań genetycznych ocenić w 100 procentach - ja nie robiłam bo u nas te trzy moje i dwa męża geny to standard przed ivf więc to badaliśmy - a przeciwzakrzepowe i tak zastrzyki miałam że względu na żylaki więc już tego zespołu nie badałam

reklama
Jest badanie w kierunku Zespołu fosfolipidowego ale nie wiem czy to już pozwala bez badań genetycznych ocenić w 100 procentach - ja nie robiłam bo u nas te trzy moje i dwa męża geny to standard przed ivf więc to badaliśmy - a przeciwzakrzepowe i tak zastrzyki miałam że względu na żylaki więc już tego zespołu nie badałam

Oki dzieki
Zbieram info [emoji1303]

Do góry