reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dokladnie tak. W mojej miejscowości mimo że byłam przez giną skierowana na laparoskopie jajników ordynator odmowił twierdząc bez badania ze mam problem z hormonami. Po tym zmieniłam gina a ten nas skierował do poznania do dr Jędrzejczaka. I tak trafiliśmy ze stwierdził 'że atakujemy' w danym cyklu i mimo że był zły ze mi nie zrobili droznosci to powiedział ze jak iui się nie uda to on mi droznosc zrobi. Na szczescie nie musial.
Jestem po pierwszym iui i lekarz też stwierdził, że nie widzi u mnie wskazan do badania drożności bo nie wystąpiły u mnie czynniki które mogłyby negatywnie na drożności wpłynąć. Stwierdził że możemy o tym pomyśleć jak iui nie wyjdzie

reklama
A czy macie jakis plan czy jeszcze za wczesnie i teraz odpoczynek swiateczny a potem majowkowy??
Ten cykl i kolejny pewnie opuszczamy. Ten na pewno. Ja musze odpoczac od lekarzy i hormonow... wizyta 14 maja, takze do tego czasu na pewno odpoczywam..

To byla ktora IUI? (Przepraszam na pewno juz pisalas)
Byla droznosc?
Hormony ok?
Tarczyca ok?
Nasienie ok?
A wrogosc sluzu mialas badana?
Cukier ok?
Cykle masz regularne z pekajacym jajeczkiem i okresem o czasie?
IUI trzecia. Drożność bez problemowa. Hormony, hmm, zalezy o ktore pytasz, ale te które mialam robione byly ok. Prolaktyna lekko podwyzszona, a poza tym ok. Tarczyca ok. Nasienie bylo dawcy wiec tez ok. Wrogosci sluzu nie mialam, cukru tex nie kazali mi badac, nigdy nie mialam problemu z cukrem. Cykle sie uregulowaly jak zaczelam brac letrozol. Zobaczymy co bedzie teraz jak nie bede brac... zanim zaczelam byc stymulowana cykle mialam co 40-45 dni. Jajeczko pekalo i potem bylo piekne cialko zolte...

Nie powiem, że ciężko było mi ją podjąć. W lipcu mi stukną 34 lata. Ale jestem już tak zmęczona staraniami, że planowanie urlopu sprawia mi taką frajdę, że nie wiem [emoji16]
No to super plan!
Wakacje na pełnej petardzie [emoji898][emoji484][emoji483][emoji485][emoji295]️[emoji573] i tego trzeba sie trzymac!!
A potem do roboty [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Gratuluje decyzji :) i trzymam kciuki za udane wakacje!

reklama
Do góry