reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dokladnie tak. W mojej miejscowości mimo że byłam przez giną skierowana na laparoskopie jajników ordynator odmowił twierdząc bez badania ze mam problem z hormonami. Po tym zmieniłam gina a ten nas skierował do poznania do dr Jędrzejczaka. I tak trafiliśmy ze stwierdził 'że atakujemy' w danym cyklu i mimo że był zły ze mi nie zrobili droznosci to powiedział ze jak iui się nie uda to on mi droznosc zrobi. Na szczescie nie musial.
Jestem po pierwszym iui i lekarz też stwierdził, że nie widzi u mnie wskazan do badania drożności bo nie wystąpiły u mnie czynniki które mogłyby negatywnie na drożności wpłynąć. Stwierdził że możemy o tym pomyśleć jak iui nie wyjdzie

reklama
A czy macie jakis plan czy jeszcze za wczesnie i teraz odpoczynek swiateczny a potem majowkowy??
Ten cykl i kolejny pewnie opuszczamy. Ten na pewno. Ja musze odpoczac od lekarzy i hormonow... wizyta 14 maja, takze do tego czasu na pewno odpoczywam..

To byla ktora IUI? (Przepraszam na pewno juz pisalas)
Byla droznosc?
Hormony ok?
Tarczyca ok?
Nasienie ok?
A wrogosc sluzu mialas badana?
Cukier ok?
Cykle masz regularne z pekajacym jajeczkiem i okresem o czasie?
IUI trzecia. Drożność bez problemowa. Hormony, hmm, zalezy o ktore pytasz, ale te które mialam robione byly ok. Prolaktyna lekko podwyzszona, a poza tym ok. Tarczyca ok. Nasienie bylo dawcy wiec tez ok. Wrogosci sluzu nie mialam, cukru tex nie kazali mi badac, nigdy nie mialam problemu z cukrem. Cykle sie uregulowaly jak zaczelam brac letrozol. Zobaczymy co bedzie teraz jak nie bede brac... zanim zaczelam byc stymulowana cykle mialam co 40-45 dni. Jajeczko pekalo i potem bylo piekne cialko zolte...

Nie powiem, że ciężko było mi ją podjąć. W lipcu mi stukną 34 lata. Ale jestem już tak zmęczona staraniami, że planowanie urlopu sprawia mi taką frajdę, że nie wiem [emoji16]
No to super plan!
Wakacje na pełnej petardzie [emoji898][emoji484][emoji483][emoji485][emoji295]️[emoji573] i tego trzeba sie trzymac!!
A potem do roboty [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Gratuluje decyzji :) i trzymam kciuki za udane wakacje!

reklama
Do góry