reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Hej. Powtórzyłam betę i jestem ciut zaskoczona. Szacowałam coś w okolicach 600 jednostek. 03.12 miałam 329. Dzisiejszy wynik 941 mIU/ml. wg normy 5 tydzień o_O Inseminację miałam 16.12., więc jutro teoretycznie powinien się zacząć 4.
Czy te normy sa obliczone wg schematu pierwszy dzień ostatniej miesiączki to pierwszy dzień ciąży? Zgłupiałam. Ktoś wie?
Na te normy tam w ogóle ale to w ogóle nie patrz. One są zupełnie orientacyjne. Liczy się przyrost , a Twój jest przepiękny [emoji3590]
Normalnie licz wg OM, a później lekarze z reguły liczą termin z pierwszego USG (na którym jest Serduszko)
A ile miałaś pęcherzykow przypomnij ?

I jak sie czujesz? Przeszlo Ci? Nigdy nie wiadomo... trzymaj sie dzielnie!! [emoji8]

Nie ciagle mnie ciągnie w podbrzuszu - wzięłam dodatkowa no-spe , do tego ból lędźwi i doszło pieczenie w piersiach... jak nic ciotka już jedzie. Chyba jednak jutro będę testować, szybciej progesteron odstawię. Siedzę w robocie i czekoladkami się opycham tak mi źle [emoji24]

Na te normy tam w ogóle ale to w ogóle nie patrz. One są zupełnie orientacyjne. Liczy się przyrost , a Twój jest przepiękny [emoji3590]
Normalnie licz wg OM, a później lekarze z reguły liczą termin z pierwszego USG (na którym jest Serduszko)
A ile miałaś pęcherzykow przypomnij ?
Trzy. Z jednego zrobiła się torbiel.

Nie ciagle mnie ciągnie w podbrzuszu - wzięłam dodatkowa no-spe , do tego ból lędźwi i doszło pieczenie w piersiach... jak nic ciotka już jedzie. Chyba jednak jutro będę testować, szybciej progesteron odstawię. Siedzę w robocie i czekoladkami się opycham tak mi źle [emoji24]

Heeej ale po co nerwy... czekaj cierpliwie... choc to nielatwe wiem! Ale przeciez dziewczyny pisza ze objawy ciazowe sa takie same jak przy miesiaczce...

reklama
Hej. Powtórzyłam betę i jestem ciut zaskoczona. Szacowałam coś w okolicach 600 jednostek. 03.12 miałam 329. Dzisiejszy wynik 941 mIU/ml. wg normy 5 tydzień o_O Inseminację miałam 16.12., więc jutro teoretycznie powinien się zacząć 4.
Czy te normy sa obliczone wg schematu pierwszy dzień ostatniej miesiączki to pierwszy dzień ciąży? Zgłupiałam. Ktoś wie?

Nie przejmuj się. Ja tez inaczej sobie wylaczylam niż lekarz ale on mówi ze on dobrze wyliczył wiec nie spieram sie☺ wie ze to inseminacja była i tylko się śmieje ze w moim przypadku przynajmniej nie ma pomyłki co do terminu. Więc nie dręcze się już tym☺ poczekaj cierpliwie na wizytę a beta bardzo ładnie urosla☺

Do góry