reklama
Kurcze dziewczyny co to za plaga na niepopekane pęcherzyki .. [emoji19][emoji19]
Bierzecie koenzym Q10?
Ja nie biore. A powinnam? Kurde, myślałam, ze to bedzie dobry miesiąc, wyniki dobre, wszystko szło jak powinno a tu takie cos. Pisalam z moja lekarka, mowi, ze mam brac duphaston od jutra tak jak bylo ustalone, ale nie sadze ze jest mi to potrzebne. W poniedziałek wizyta i zobaczymy co dalej. Juz nawet nie mam łez, zeby plakac...
zuzik85
Fanka BB :)
@Moon33 ja duphastonu nie bralabym narazie bo z niepeknoetych mogą zrobić sie kolejne torbiele. To raz.
A dwa - pęcherzyki pękają jak mają ok 24 mm, wiec Twoje maja jeszcze czas. Ovitrelle jest na dojrzewanie, a nie na pęknięcie. Jak są dojrzale to pękają same od siebie, z pomocą zastrzyku czy bez.
A trzy - według mnie Twoja IUI była zdecydowanie za wcześnie, i najpierw wcześniejsza torbiel powinna była się wchłonąć. Bo mogło być z tego wiecej szkody niż pożytku. Czasem lekarze olewaja temat...
A dwa - pęcherzyki pękają jak mają ok 24 mm, wiec Twoje maja jeszcze czas. Ovitrelle jest na dojrzewanie, a nie na pęknięcie. Jak są dojrzale to pękają same od siebie, z pomocą zastrzyku czy bez.
A trzy - według mnie Twoja IUI była zdecydowanie za wcześnie, i najpierw wcześniejsza torbiel powinna była się wchłonąć. Bo mogło być z tego wiecej szkody niż pożytku. Czasem lekarze olewaja temat...
@Moon33 ja duphastonu nie bralabym narazie bo z niepeknoetych mogą zrobić sie kolejne torbiele. To raz.
Ja mialam jeszcze większy pęcherzyk, ktorego juz nie ma. Zastrzyki robiłam jak największy mial 23mm. Z tego dzisiejszego usg moge wnioskować, ze jednego nie ma, drugi 21mm nie urósł a trzeci, ktory mial w srode 17mm dzisiaj mial 21mm.
Przed iui wiedziałyśmy z lekarka o torbieli, ale zdecydowałam, ze chce podejść. Torbiel jest po prawej, pecherzyki mialam po lewej, wiec zaryzykowałam. Swoja droga po prawej tez mialam jeden pęcherzyk dominujący, a dzisiaj nie widzialam, zeby tam byl (tylko torbiel).
W poniedziałek wszystko sie wyjaśni. W najgorszym wypadku dostanę cos na wchłonięcie (oby pomogło) a następne podejście to juz raczej in vitro.
W moim wypadku często bylo tak, ze w 13dc mialam juz pecherzyki wypełnione krwią (na szczescie dla mnie do tej pory sie wchłaniały) dlatego moje iui były zazwyczaj w 11 dc jak największy pęcherzyk mial ok 24 mm
redferrari
ach dziewczyny - od dziś będę życzyć pękających jaj chyba takie jaja z tymi jajami ech.... oby popękały te co mają popękać i wchłonęły się te co już za duże...i niech nowy dzień przynosi nam dobre jajowieści
Ja nie biore. A powinnam? Kurde, myślałam, ze to bedzie dobry miesiąc, wyniki dobre, wszystko szło jak powinno a tu takie cos. Pisalam z moja lekarka, mowi, ze mam brac duphaston od jutra tak jak bylo ustalone, ale nie sadze ze jest mi to potrzebne. W poniedziałek wizyta i zobaczymy co dalej. Juz nawet nie mam łez, zeby plakac...
Jak byly 3 a sa 2 to moim zdaniem nie wyparowal...
Nie martw sie, bierz Duphaston jak Ci kazala brac - to znaczy ze jest szansa mimo wszystko!
Ja zaczelam brac Fertilovit endo ale dopiero od IUI.
Wczesniej nie mialam pojecia o endometriozie...:/
Poplacz, uwolnij emocje i glowa do gory.. to minie... chociaz wiem jak Ci ciezko... tez miewam coraz czesciej momenty zalamania z tym zwiazane...
Ale wazne ze sie zaczelo cos robic i jest plan dzialania...
Mysle tez ze trzeba do jednego lekarza chodzic... oni maja swoje rozne teorie, inny sprzet, itp
Jak byly 3 a sa 2 to moim zdaniem nie wyparowal...
Nie martw sie, bierz Duphaston jak Ci kazala brac - to znaczy ze jest szansa mimo wszystko!
Ja zaczelam brac Fertilovit endo ale dopiero od IUI.
Wczesniej nie mialam pojecia o endometriozie...:/
Poplacz, uwolnij emocje i glowa do gory.. to minie... chociaz wiem jak Ci ciezko... tez miewam coraz czesciej momenty zalamania z tym zwiazane...
Ale wazne ze sie zaczelo cos robic i jest plan dzialania...
Mysle tez ze trzeba do jednego lekarza chodzic... oni maja swoje rozne teorie, inny sprzet, itp
Poszłam dzisiaj do innego, bo chcialam zobaczyc tylko czy popękało, wiec poszłam tylko na usg. Ale to byl błąd, bo nie znał historii mojego leczenia ani nic. A w ciagu 4 minutowej wizyty ciezko wszystko powiedziec. W poniedziałek bede juz u swojej lekarki i zobaczymy.
Z tym duphastonem to sama nie wiem co robic. Zastanawiam sie czy nie lepiej wstrzymać sie dwa dni, poczekac do wizyty.
redferrari
poczekaj to nie zaszkodzi...Poszłam dzisiaj do innego, bo chcialam zobaczyc tylko czy popękało, wiec poszłam tylko na usg. Ale to byl błąd, bo nie znał historii mojego leczenia ani nic. A w ciagu 4 minutowej wizyty ciezko wszystko powiedziec. W poniedziałek bede juz u swojej lekarki i zobaczymy.
Z tym duphastonem to sama nie wiem co robic. Zastanawiam sie czy nie lepiej wstrzymać sie dwa dni, poczekac do wizyty.
reklama
redferrari
Miłego dnia dziewczyny dobrych jajowiesci !
Podziel się: