reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
Ja badania HIV, HPV i WZW to miałam robione wcześniej
a badania hormonów miała bardzo dawno temu, ale jeżeli masz cykle w porządku, to znaczy, że hormony też są w porządku!
NIeprawda - ja mialam zawsze regularne cykle i normlane miesiaczki a hormony nie byly w porzadku.
Uwazam, ze badanie hormonow to podstawa.:tak:

Asiiek - nie mialam HSG, moj lekarz stwierdzil ze laparoskopia wykrywa wiecej nieprawidlowosci niz HSG, poza tym od razu mozna leczyc. No i powiedzial ze w dobie obecnej medycyny HSG, to barbarzynstwo. Kobieta czuje sie niekomfortowo, gdy zalozone ma te klamry, obecny jest technik RTG przy badaniu no i badanie boli:/
A laparoskopia to przeciez narkoza:dry: i czy pdczas laparoskopii mozna stwierdzic, czy jajowody sa drozne?

reklama
Tak narkoza, dlatego nie boli:) No wlasnie m.in. to badanie sprawdza droznosc i od razu mozna udroznic jesli sa zapchane:) Podczas laparoskopii wpuszczany jest przez cewnik kontrast i laparoskopem sprawdza sie jak przeplywa plyn do jamy brzusznej

Wczoraj dostalam skierowanie do szpitala na laparoskopie, lekarz chcial w przyszlym tyg, ale musielismy dopasowac do moich wyjazdow (Warszawa, pozniej Wroclaw) i tak wyszlo ze moze w lutym sie gdzies zmieszcze:/ Darowalam sobie jeden zjazd we Wroclawiu i tak na laparoskopier ide 14grudnia. Mam nadzieje, ze po tygodniu bede jak nowa:)
nie bój się laparo, nie będzie źle, mnie też to czeka, ale dopiero w styczniu...

Maćku - ale jak ktoś chodzi na monitoring, to potym też lekarz jest w stanie stwierdzić, czy cykl jest ok, bo jeżeli komórka dojrzewa, pęka itd, to jest dobrze...

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi :-)
Macie duzo racji ,ze badania hormonow itd. sa wazne i potrzebne, ja o tym wiem. Tylko ze oprocz tego ze leczymy sie w polskiej klinice to chodzimy z mezem tez tutaj w UK do specjalistycznej kliniki. I tu nam porobili juz chyba wszystkie mozliwe badania i wiemy ze u mnie jest wszystko Ok a problem jest u mojego M. Takze bez sensu jest robic te badania jeszcze raz i to jeszcze za takie pieniadze. Tylko problem w tym czy lekarka w Polsce to uwzgledni i pozwoli nam zrobic ta inseminacje bez tych badanek. Troche mnie zmartwilyscie, bo z tego co widze jedne kliniki wymagaja te badania a inne nie. Jejku tak sie martwie ze nas nie dopuszcza do IUI:-( Moja doktor jeszcze ni odpisala i siedze ciagle jak na szpilkach... Dziekuje jeszcze raz za odpowiedzi i rady :-) Jak cos bede wiedziala do dam Wam znac.

tu gdzie jestem czyli na Islandi jest tylko jedna ;-)
w sumie od poczatku sugerowali nam IVF ale jakos tak po rozmowie stwierdzilismy ze sprobujemy IUI
ale po ostatnich wynikach lekarz sam powiedzial ze jest kiepsko i jesli chcemy miec dziecko to radzi IVF
w poniedzialek dzwonie do klniki i zobaczymy jak to sie teraz rozegra,pewnie trzeba bedzie poczekac jakiech 2, 3 miesiace zanim podejdziemy do zabiegu cos tak mi mowila doktor,
w sumie jak zobaczylam teraz jak chodzilam czesto do kliniki, ile ludzi ma podobny problem to sie nie dziwie.
troche mam zal ze jednak odrazu nie podjelismy takiej decyzji,ale coz...

Hejka!
olgus bedzie dobrze! ja jestem rowniez na innym forum i w tym miesiacu dwie dziewczyny miałay IVF i oba zakonczone pozytywnym testem :tak:

ja juz sie stresuje ..jutro wizyta, usg i ustalamy kiedy IUI ....mam nadzieje ze te wszytskie naturalne ulepszacze pomogły i wyhodowałam jajeczka :-)

reklama
Hejka!
olgus bedzie dobrze! ja jestem rowniez na innym forum i w tym miesiacu dwie dziewczyny miałay IVF i oba zakonczone pozytywnym testem :tak:

ja juz sie stresuje ..jutro wizyta, usg i ustalamy kiedy IUI ....mam nadzieje ze te wszytskie naturalne ulepszacze pomogły i wyhodowałam jajeczka :-)

Olga przykro.... Ale wierze kochana że bedzie dobrze:tak:
Asiiek daj znać jutro co i jak!!!!! trzymam za Twoje jajeczka;-)

Do góry