reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
No wlasnie odsawal w domu,potem lekarz zabiera,odwirowywuje cos i tyle. Dla mnie to wszystko jest takie...dziwne?sama nie wiem. To jest niby klinika a jak tak porownuje z innymi to jak gabinet na nfz. Daje sobie druga szanse i jak nie wyjdzie to zmieniam klinike chociaz ta mam blisko i ceny sa znosne.
Oddaje w domu? Trochę lipa. Zawsze lepiej na miejscu. Podczas transportu już sporo traci na jakości...

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co do infekcji to jakby Wam się trafiła grzybicza infekcja to szybko po clotrimazolum do apteki. Kosztuje parę złotych, bez recepty. Mi raz sie zdarzyło, cholera wie skąd, może solarium, może basen. Ale nikomu nie życzę. Nocka z głowy i ból niesamowity.

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom
Maść bez recepty. Tabletki na receptę. Maść średnio pomaga. Zmniejsza swędzenie ale żeby grzyba wyleczyć trzeba dopochwowo

Maść bez recepty. Tabletki na receptę. Maść średnio pomaga. Zmniejsza swędzenie ale żeby grzyba wyleczyć trzeba dopochwowo

No właśnie ja stosowałam maść i później byłam u kontroli u ginka i mówil że czysto.

No właśnie ja stosowałam maść i później byłam u kontroli u ginka i mówil że czysto.

Widocznie to było delikatne podraznienie lub dopiero się zaczynała. Grzybica lubi niestety nawracać...

Ból w trakcie miesiączki nie jest normalny...tz.taki ból jak opisujesz...coś musi go powodować...

Szczerze to Ci powiem że z mojego otoczenia to większość osób ma ból miesiaczkowy i to zupełnie normalne. I to osoby które mają dzieci bez problemu. Mama. Ciocia. Babcia. Każda mówi o bolesnym miesiaczkowaniu.
Lekarz też mowi że taka uroda.

Szczerze to Ci powiem że z mojego otoczenia to większość osób ma ból miesiaczkowy i to zupełnie normalne. I to osoby które mają dzieci bez problemu. Mama. Ciocia. Babcia. Każda mówi o bolesnym miesiaczkowaniu.
Lekarz też mowi że taka uroda.

Nie ma czegoś takiego - taka uroda. Mnie pobolewa 1 dnia ale nigdy nie muszę brać leków. Delikatne skurczyki...
To mit że miesiączka musi boleć. A już mdlec z bólu to normalne nie jest...

Czy miesiączka powinna boleć?

Odpowiedź: Nie, ale…

Wytłumaczenie: Zasadniczo miesiączka nie powinna boleć. A jeżeli boli to ból powinien być na tyle znośny, aby mijał po lekach przeciwbólowych bez recepty z grupy NLPZ np. Ibuprofen. Bóle miesiączkowe wynikają z efektu prostaglandyn (takich lokalnych hormonów) na mięśniówkę macicy, powodując jej skurcze i aby ułatwić jej opróżnienie. Jest to ten sam ból, który pojawia się przy porodzie (oczywiście wielokrotnie mniej nasilony). Niektóre kobiety silniej reagują na te prostaglandyny inne słabiej. Leki z grupy NLPZ hamują kaskadę reakcji związaną z prostaglandynami i są dlatego najodpowiedniejszymi lekami na bóle miesiączkowe. Jeżeli leki z tej grupy nie pomagają na bóle miesiączkowe to jako lekarze powinniśmy przyczyny bólu miesiączkowego dopatrywać się gdzie indziej np. endometrioza, adenomioza czy mięśniaki macicy. Niby brzmi to prosto, ale prawda jest taka, że u bardzo wielu kobiet nie znajdujemy przyczyny bolesnego miesiączkowania – nie znaczy to jednak, że powinniśmy kobiecie pozwolić cierpieć. Zazwyczaj leczenie hormonalne przynosi tu duże korzyści. Część kobiet bardzo się boi hormonów i woli ich unikać. Te lęki nie są zasadne w szczególności jeżeli leczenie hormonalne wprowadzamy właśnie po to, aby uśmierzyć ból – czyli LECZYĆ.

Skąd ten mit: z pokolenia na pokolenie utarło się, że miesiączka może boleć. Reklamy w telewizji mówią, że miesiączka może boleć… no i kobiety myślą, że to normalne, często nawet nie zgłaszają tego swojemu ginekologowi mimo, że nawet mogą do niego regularnie uczęszczać.

reklama
Oddawal w domu bo tak zalecil lekarz,ze niby lepiej dla meza. Niby lepiej ale faktycznie tez sie zastanawialam czy nie wplynie to na jakosc nasienia. Ehh przeraza mnie to wszystko.

Do góry