reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Zle się czuje, nie mam apetytu...nic mi się nie chce... obiad tez tylko dziubnelam trochę... w robocie od kilku dni tez nie mam weny... no i ten moj mąż... a na dodatek czuje jakaś infekcje tam na dole.... w sumie zdziwiłabym się gdyby mi nic nie było przy aplikowaniu luteiny trzy razy dziennie to się tak musiało skończyć

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kup probiotyk doustny i bierz. Poproś o taki ginekologiczny. Chyba iladian jest dostępny doustny.

A wiesz, że ja teraz naciskałam na mojego gina, żeby po IUI dał mi luteinę dopochwową, bo niby lepiej przyswajalna (bliżej celu :) ). A on do mnie " jak Pani chce sobie 3 razy dziennie pchać paluchy do pochwy i złapać infekcję, to ja Pani przepiszę. Ale uważam, że lepiej połknąć tabletkę (ja mam zawsze duphaston) i mieć jeden kłopot z głowy" Tak mi powiedział. I jeszcze dodał, że przypomina mi, że branie progesteronu po IUI nie jest przymusem, ale, że on przepisuje, żeby pacjentka się lepiej czuła, że nic jej od tej strony nie grozi.

Pij dużo kefirów, albo actimel. I koniecznie ten probiotyk!!!! I bądź dobrej myśli :) wytrzymaj jeszcze tydzień, potem już tylko cudowne widoki wysokiej bety :*

reklama
Czekam nadal na @ boli brzucha brak boli mnie tylko żołądek ( mam refluks i tak u mnie objawia się zgaga) i mnie mdli niech już wredota przylezie

" kto nie walczy ten nie niańczy "
Jadziu łącze się w dolegliwościach. Pisałam Ci ze czuje się jakoś struta. Był dzień spokoju i znowu od rana mnie mdli, w brzuchu przelewanie i wrażenie ciągłej potrzeby. Porażka :-( jem normalnie bo mogę tylko odrzuca mnie na niektóre potrawy. Zastanawiam się nad wzięciem tabletki na jelitowke.

Raczej nic takiego nie jadlam przeszło po 3 godzinach. A zaczęło się od białego barszczu. Mdłości ustapily ale nadal mnie boli brzuch ale nie na okres i w lewym boku żeby nie chciała to być jakaś ciąża poza maciczna postaram się dzisiaj w pracy nie forsować i zobaczymy co będzie w razie czego od jutro pociągne z tydzień chorobowego

" kto nie walczy ten nie niańczy "
Kochana, byłam na spacerze i tak cały czas jakoś o Tobie myślałam...
Poza macicznej się nie bój, bo taka wychodzi w badaniu krwi, a Ty betę robiłaś.
Tylko nie pamiętam, czy Ty po IUI byłaś na usg sprawdzić czy pęcherzy pękł? Bo sam ból, czy kłucie nie oznacza, że on pękł, a żeby Ci się jakaś torbiel z niego nie zrobiła.
Jak nie masz możliwości iść na wizytę do gina, to może w Twoim szpitalu jest Izba Przyjęć (IP). Idż i poproś o konsultację ginekologiczną (bezpłatne to jest, w ramach ubezpieczenia), powiedz co i jak i zrobią CI USG. Będziesz spokojniejsza :) :***

Jadziu łącze się w dolegliwościach. Pisałam Ci ze czuje się jakoś struta. Był dzień spokoju i znowu od rana mnie mdli, w brzuchu przelewanie i wrażenie ciągłej potrzeby. Porażka :-( jem normalnie bo mogę tylko odrzuca mnie na niektóre potrawy. Zastanawiam się nad wzięciem tabletki na jelitowke.
a może szklanka coli? mi zawsze pomaga na takie sytuacje i przechodzi natychmiast.

Kup probiotyk doustny i bierz. Poproś o taki ginekologiczny. Chyba iladian jest dostępny doustny.

A wiesz, że ja teraz naciskałam na mojego gina, żeby po IUI dał mi luteinę dopochwową, bo niby lepiej przyswajalna (bliżej celu :) ). A on do mnie " jak Pani chce sobie 3 razy dziennie pchać paluchy do pochwy i złapać infekcję, to ja Pani przepiszę. Ale uważam, że lepiej połknąć tabletkę (ja mam zawsze duphaston) i mieć jeden kłopot z głowy" Tak mi powiedział. I jeszcze dodał, że przypomina mi, że branie progesteronu po IUI nie jest przymusem, ale, że on przepisuje, żeby pacjentka się lepiej czuła, że nic jej od tej strony nie grozi.

Pij dużo kefirów, albo actimel. I koniecznie ten probiotyk!!!! I bądź dobrej myśli :) wytrzymaj jeszcze tydzień, potem już tylko cudowne widoki wysokiej bety :*
nie wiem czy przy luteinie można, ale dużo skuteczniejsze są takie probiotyki dopochwowe w kapsułkach, bez recepty możesz kupić - ja się już nauczyłam, że jak coś poczuje to biorę kilka dni i przechodzi...

Mam taki aplikator do tej luteiny który oczywiście myje za każdym razem wiadomo, nawet dezynfekuje octinseptem ... ale jak ktoś ma tendencje do infekcji to ciężko się z tego wygrzebać niestety... a duphaston tez biorę dwa razy dziennie. Iladian na mnie nie działa. Ostatnio brałam abothyl, tylko czy mogę to łączyć z ta luteina ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Jadzia ja miałam ciążę pozamaciczna i uwierz mi ze po 1. Za wcześnie na jej objawy dopiero ok. 5-6 tydz 2. Odrazu wiedzialam - [emoji26] mialam tak dziwny ból i noga mi derwiala , a rodzaj bólu w jajowod zie był taki " inny " nie porownywalny z bólem jaki odczuwamy na ovu .... takze spokojnie .. po. 3 ty nie masz cp [emoji41]

Jeszcze chwilę na Ciebie zaczekam ,a potem jeszcze chwilę ... I każdą kolejną tez zaczekam !... [emoji188][emoji177][emoji271]

O to pięknie!
Później usiądę do kalendarza.
A wiesz, że na leniwe plemniki powinno się wypić małą, ale mocną kawę? Na 30 minut przed oddaniem nasienia.
U nas zawsze działa, bo ruchliwość zwiększona.

Trzymam kciuki, ma być dobrze. Jak jajo pęknięte, to armia będzie mieć łatwiej, bo krótsza droga do przebycia, i wiecej szans na przetrwanie ;)

kiedy dokładnie betujesz?
Przed iui je podkrecaja[emoji6]po preparatyce ruch szybki nadzwyczaj 75 %. Przed 10...

Napisane na LG-H870 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja miałam dzis sen... o dwóch czerwonych kreskach ... a właściwie o czterech na dwóch testach....

Także ... znając życie nic z tego nie będzie.

Na dodatek moj mąż wyprowadza mnie z równowagi od kilku dni i mam go serdecznie dość [emoji17][emoji30]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Sosenka mi dzień przed beta śniła się beta na wysokości 200 i tez myślałam ze będzie lipa bo podobno sny interpretuje się odwrotnie. Jakie było moje zdziwienie jak odebrałam betę 277 [emoji16] Tobie tez tego życzę [emoji4]

reklama
Sosenka mi dzień przed beta śniła się beta na wysokości 200 i tez myślałam ze będzie lipa bo podobno sny interpretuje się odwrotnie. Jakie było moje zdziwienie jak odebrałam betę 277 [emoji16] Tobie tez tego życzę [emoji4]

Evelevel no to mówisz ze jest dla mnie szansa [emoji41][emoji41] hehehe oby oby

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry