reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Cześć dziewczyny. Zuzik kciuki za maluszka lub dwa. HiperNova za Twoje jajeczka też.
Ja jutro monit, raniutko. Pierwszy cykl na aromku. Dziś 9 dc a mnie już zaczęły boleć jajniki. Dziwne. Ciekawe co jutro wyjdzie. Jak owu będzie jakaś przyśpieszona to nici z iui bo może być tylko w poniedziałek.

U mnie po kontroli 8 dobrze rokujących, także może się okazać, że samych jajeczek nie będziemy mrozić (bo nie będzie z czego). Dziś ovitrelle (a po za tym cała siatka różnych leków) i pobieranie w piątek. W środę podanie.

A ile jajek będziecie zapładniac?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

a jak to z tym mrożeniem jest? ja nie jestem zorientowana...

Znaczy to ze jeśli np zapłodniła cześć jajek a zostanie np kilka i są w dobrym stanie to są mrożone, żeby np można je wykorzystać w kolejnej procedurze by nie przechodzić kolejnej stymulacji albo jak się nie przydadzą można oddać do adopcji [emoji6]

Cześć dziewczyny. Zuzik kciuki za maluszka lub dwa. HiperNova za Twoje jajeczka też.
Ja jutro monit, raniutko. Pierwszy cykl na aromku. Dziś 9 dc a mnie już zaczęły boleć jajniki. Dziwne. Ciekawe co jutro wyjdzie. Jak owu będzie jakaś przyśpieszona to nici z iui bo może być tylko w poniedziałek.
Nuna, ja teraz też byłam pierwszy raz na aromku. Noe wiedziałam co i jak więc pojechałam ma monitoring w 9d.c. okazało się, że pęcherzyki rosły wolniej niż po clo. Miały 14 i 16 mm. A po clo w 9d.c miały 19 i 20mm.
Więc po aromku, u mnie IUI wypadła w 14d.c, a nie tak jak po clo w 12, w 13 i w 13 (na clo miałam 3 iui).
Zaciskam kciukasy za Ciebie!!

Redferrari moj malz za granica wiec ciezko nam sie zgrac. Takie zycie niestety:(
Nuna ale jak ze tylko iui w pon?

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

o matko jak mnie jajnik boli lewy... wrrrr - a ja jeszcze 2 dni do monitoringu... albo będą wielkie jaja albo będzie wielka klapa wrrr... niech już przestanie boleć :( - też tak macie? irytujący tępy ból....

Redferrari moj malz za granica wiec ciezko nam sie zgrac. Takie zycie niestety:(
Nuna ale jak ze tylko iui w pon?

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom
o to współczuję... ja sobie nie wyobrażam żeby mój A nie był w domu kilka dni... ale ja to jestem pluszak - trzeba mnie przytulać, żebym była szczęśliwa :D

reklama
Znaczy to ze jeśli np zapłodniła cześć jajek a zostanie np kilka i są w dobrym stanie to są mrożone, żeby np można je wykorzystać w kolejnej procedurze by nie przechodzić kolejnej stymulacji albo jak się nie przydadzą można oddać do adopcji [emoji6]

No to z 8 to przecież 6 zostanie no chyba, że będzie coś nie tak? czy ja to źle widzę?

Do góry