reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Cześć dziewczyny. Zuzik kciuki za maluszka lub dwa. HiperNova za Twoje jajeczka też.
Ja jutro monit, raniutko. Pierwszy cykl na aromku. Dziś 9 dc a mnie już zaczęły boleć jajniki. Dziwne. Ciekawe co jutro wyjdzie. Jak owu będzie jakaś przyśpieszona to nici z iui bo może być tylko w poniedziałek.

U mnie po kontroli 8 dobrze rokujących, także może się okazać, że samych jajeczek nie będziemy mrozić (bo nie będzie z czego). Dziś ovitrelle (a po za tym cała siatka różnych leków) i pobieranie w piątek. W środę podanie.

A ile jajek będziecie zapładniac?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

a jak to z tym mrożeniem jest? ja nie jestem zorientowana...

Znaczy to ze jeśli np zapłodniła cześć jajek a zostanie np kilka i są w dobrym stanie to są mrożone, żeby np można je wykorzystać w kolejnej procedurze by nie przechodzić kolejnej stymulacji albo jak się nie przydadzą można oddać do adopcji [emoji6]

Cześć dziewczyny. Zuzik kciuki za maluszka lub dwa. HiperNova za Twoje jajeczka też.
Ja jutro monit, raniutko. Pierwszy cykl na aromku. Dziś 9 dc a mnie już zaczęły boleć jajniki. Dziwne. Ciekawe co jutro wyjdzie. Jak owu będzie jakaś przyśpieszona to nici z iui bo może być tylko w poniedziałek.
Nuna, ja teraz też byłam pierwszy raz na aromku. Noe wiedziałam co i jak więc pojechałam ma monitoring w 9d.c. okazało się, że pęcherzyki rosły wolniej niż po clo. Miały 14 i 16 mm. A po clo w 9d.c miały 19 i 20mm.
Więc po aromku, u mnie IUI wypadła w 14d.c, a nie tak jak po clo w 12, w 13 i w 13 (na clo miałam 3 iui).
Zaciskam kciukasy za Ciebie!!

Redferrari moj malz za granica wiec ciezko nam sie zgrac. Takie zycie niestety:(
Nuna ale jak ze tylko iui w pon?

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

o matko jak mnie jajnik boli lewy... wrrrr - a ja jeszcze 2 dni do monitoringu... albo będą wielkie jaja albo będzie wielka klapa wrrr... niech już przestanie boleć :( - też tak macie? irytujący tępy ból....

Redferrari moj malz za granica wiec ciezko nam sie zgrac. Takie zycie niestety:(
Nuna ale jak ze tylko iui w pon?

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom
o to współczuję... ja sobie nie wyobrażam żeby mój A nie był w domu kilka dni... ale ja to jestem pluszak - trzeba mnie przytulać, żebym była szczęśliwa :D

reklama
Znaczy to ze jeśli np zapłodniła cześć jajek a zostanie np kilka i są w dobrym stanie to są mrożone, żeby np można je wykorzystać w kolejnej procedurze by nie przechodzić kolejnej stymulacji albo jak się nie przydadzą można oddać do adopcji [emoji6]

No to z 8 to przecież 6 zostanie no chyba, że będzie coś nie tak? czy ja to źle widzę?

Do góry