reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Trzymam za was kciuki cały czas czytam was u mnie niestety bez rewelacji 3 cykl z zastrzykami nie udało się teraz moja dr mówi że musi być przerwa od kucia no dobra akurat idą święta trochę kasy trza pozbierać jedynie biorę donga i niepokalanek i witaminy zobaczymy biorę duphaston 3x2 i miałam niby progesteron po owulacji 11 więc bez szału [emoji21][emoji21]

Napisane na G3121 w aplikacji Forum BabyBoom
A miałaś iui czy starania naturalne? Bo coś mi się kojarzy że do iui nie doszło...

Ja dziś podchodzę do 3 iui. Sama nie wiem po co...nie wiążę zbyt dużych nadzieji.
Chciałam podchodzić do ivf ale lakarz jakoś tak "namówił" na 3...i mówi że zrobiłby 4 ale wtedy już z gonadotropinami...

Ostatnio czytałam ze 3 historie o ciąży naruralnej gdzie wcześniej kilka razy iui,ivf i nic...Jednak zamiast natchnąć nadzieją to doszło do mnie jakie to wszystko skomplikowane i jak mało od nas zależy...

Pęcherzyki są 3 z tym że w sumie u mnie liczy się tylko to co po drożnej stronie,więc tu był jeden 22 mm...i mam nadzieję że jeszcze jest bo w tym drugim jajniku jeden z 20 mm zmalał do 17 więc chyba pękł...

Najpierw nerwy żeby nie pękł,potem żeby pękł...jak nie pęknie jutro będzie 2 iui w tym cyklu (propozycja lekarza).

A i jeszcze mąż chory...z gorączką ale lekarz mówił że nie ma wpływu na nasienie teraz bo "strzela" tymi co wyprodukowal ok.3 mcy temu...

Niby 3 raz a denerwuje się bardziej niż przed pierwszym...

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

A miałaś iui czy starania naturalne? Bo coś mi się kojarzy że do iui nie doszło...

Ja dziś podchodzę do 3 iui. Sama nie wiem po co...nie wiążę zbyt dużych nadzieji.
Chciałam podchodzić do ivf ale lakarz jakoś tak "namówił" na 3...i mówi że zrobiłby 4 ale wtedy już z gonadotropinami...

Ostatnio czytałam ze 3 historie o ciąży naruralnej gdzie wcześniej kilka razy iui,ivf i nic...Jednak zamiast natchnąć nadzieją to doszło do mnie jakie to wszystko skomplikowane i jak mało od nas zależy...

Pęcherzyki są 3 z tym że w sumie u mnie liczy się tylko to co po drożnej stronie,więc tu był jeden 22 mm...i mam nadzieję że jeszcze jest bo w tym drugim jajniku jeden z 20 mm zmalał do 17 więc chyba pękł...

Najpierw nerwy żeby nie pękł,potem żeby pękł...jak nie pęknie jutro będzie 2 iui w tym cyklu (propozycja lekarza).

A i jeszcze mąż chory...z gorączką ale lekarz mówił że nie ma wpływu na nasienie teraz bo "strzela" tymi co wyprodukowal ok.3 mcy temu...

Niby 3 raz a denerwuje się bardziej niż przed pierwszym...

Tak nie doszło niestety może lepiej wzmocnie siebie i męża [emoji6][emoji6]

No teraz to już i tak nic nie poradzimy- ja wystymulowana, iui na 17.30
A przypomnij mi czemu nie doszło do iui? dobrze kojarzę, że przez brak osoby przygotowującej nasienie?

No teraz to już i tak nic nie poradzimy- ja wystymulowana, iui na 17.30
A przypomnij mi czemu nie doszło do iui? dobrze kojarzę, że przez brak osoby przygotowującej nasienie?
Tak bo to na NFZ miałam dwie prywatnie a teraz chciałam tak spróbować bo kupę kasy na zastrzyki wydaje

Tak bo to na NFZ miałam dwie prywatnie a teraz chciałam tak spróbować bo kupę kasy na zastrzyki wydaje

No ja bym chyba nie ryzykowała na NFZ. Za dużo stresu już mnie teraz kosztuje, a tam martw się czy owu nie wypadnie w niedzielę, albo po godzinach pracy...Ja póki co na leki do iui to nie dużo, bo clo drogie nie jest. A że dobrze reaguję to lekarz nie zmieniał, ale wspomniał, że jak ta nie wyjdzie to on proponuje 4 ale już na zastrzykach...Wahałam się czy już tej nie zrobić z zastrzykami, ale uznałam, że skoro u mnie te pęcherzyki rosną bez problemu po clo, to idziemy dalej z clo.

No ja bym chyba nie ryzykowała na NFZ. Za dużo stresu już mnie teraz kosztuje, a tam martw się czy owu nie wypadnie w niedzielę, albo po godzinach pracy...Ja póki co na leki do iui to nie dużo, bo clo drogie nie jest. A że dobrze reaguję to lekarz nie zmieniał, ale wspomniał, że jak ta nie wyjdzie to on proponuje 4 ale już na zastrzykach...Wahałam się czy już tej nie zrobić z zastrzykami, ale uznałam, że skoro u mnie te pęcherzyki rosną bez problemu po clo, to idziemy dalej z clo.
U mnie 3 lata temu też rosły a ciąży nie było więc to raczej kwestia szczęścia czy się uda [emoji4][emoji4]

reklama
U mnie 3 lata temu też rosły a ciąży nie było więc to raczej kwestia szczęścia czy się uda [emoji4][emoji4]

No właśnie niestety...głupie to że wszystko zależy od szczęścia. Nie od nas,naszych działań...
Dlatego właśnie nie pokładam nadzei w tej iui a podchodzę bo coś muszę robić. Chociaż próbować...

Do góry