reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
U mnie jest niewyjaśniona przyczyna niepłodności, staramy się już 2 lata (ja mam 30lat), między czasie miałam dwa razy usuwane polipy, teraz znowu się pojawił i znowu czeka usuwanie. Następna inseminacja przełożona jest na grudzień :( Miałam robioną histerosalpingografie, badanie wykazało dobry stan drożności jajowodów. Nie wiem czy jest sens podchodzić aż 6 razy na inseminacje, czy zakończyć na 4 i podejść do in vitro, psychicznie jest mi ciężko.
A Ty na jakim jesteś etapie ? :)
Nie do końca zrozumiałam ile miałaś już inseminacji, że zastanawiasz się, czy podchodzić do 6. Z grubsza wszystko wygląda u Ciebie na dobre wyniki, ale ta niepłodność idiopatyczna to jest chyba najgorszy dziad i wróg.
My również zmagamy się z nią, staramy się 5 lat, mamy po 29 lat, wyniki normalne, dobre, 2 nieudane inseminacje za sobą. Szok

reklama
U mnie jest niewyjaśniona przyczyna niepłodności, staramy się już 2 lata (ja mam 30lat), między czasie miałam dwa razy usuwane polipy, teraz znowu się pojawił i znowu czeka usuwanie. Następna inseminacja przełożona jest na grudzień :( Miałam robioną histerosalpingografie, badanie wykazało dobry stan drożności jajowodów. Nie wiem czy jest sens podchodzić aż 6 razy na inseminacje, czy zakończyć na 4 i podejść do in vitro, psychicznie jest mi ciężko.
A Ty na jakim jesteś etapie ? :)

Cześć Kasiu. Ja tez cierpię na niepłodność idiopatyczna już 3,5 roku. Jestem po 4 iui i stwierdziłam ze pora iść krok dalej. W styczniu chcemy podejść do ivf. Czytałam, ze miałaś już 2 iui teraz w grudniu miałaby być 3. Decyzje musicie podjąć oboje czy chcecie próbować z iui do skutku, czy będziecie się decydować na ivf ale jak stwierdziła candygirl niepłodność idiopatyczna to najgorsze gowno bo walczysz tylko nie wiesz z czym. Trzymam kciuki [emoji110]️[emoji110]️[emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Kasiu. Ja tez cierpię na niepłodność idiopatyczna już 3,5 roku. Jestem po 4 iui i stwierdziłam ze pora iść krok dalej. W styczniu chcemy podejść do ivf. Czytałam, ze miałaś już 2 iui teraz w grudniu miałaby być 3. Decyzje musicie podjąć oboje czy chcecie próbować z iui do skutku, czy będziecie się decydować na ivf ale jak stwierdziła candygirl niepłodność idiopatyczna to najgorsze gowno bo walczysz tylko nie wiesz z czym. Trzymam kciuki [emoji110]️[emoji110]️[emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A macie już wybraną klinikę ? Ja też jestem z Lublina, teraz mieszkamy we Wrocławiu :)

Nie do końca zrozumiałam ile miałaś już inseminacji, że zastanawiasz się, czy podchodzić do 6. Z grubsza wszystko wygląda u Ciebie na dobre wyniki, ale ta niepłodność idiopatyczna to jest chyba najgorszy dziad i wróg.
My również zmagamy się z nią, staramy się 5 lat, mamy po 29 lat, wyniki normalne, dobre, 2 nieudane inseminacje za sobą. Szok
To jesteśmy w podobnej sytuacji bo ja w grudniu będę podchodzić do 2 IUI :)

To jesteśmy w podobnej sytuacji bo ja w grudniu będę podchodzić do 2 IUI :)
My w grudniu podejdziemy do 3 - ostatniej. Także mam nadzieję, że z końcem roku obie ujrzymy dwie kreseczki, pamiętaj, że iui się udaje, dziewczyny tutaj są tego najlepszym przykładem. Chociaż u mojej koleżanki właśnie polipy były olbrzymim problemem, po usunięciu zaszła w kolejnym cyklu w ciążę :)

reklama
Do góry