reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Cześć Dziewczyny,
11.10. miałam pierwszą IUI po zastrzyku z Ovitrelle, 2 pęcherzyki pękły prawdopodobnie 12.10.
Od kilku dni zauważyłam, że mam nabrzmiałe piersi i pobolewa mnie brzuch, podobnie jak na @, często chodzę do toalety. Czy jest szansa, że się udało?
Pani doktor kazała zrobić betę dopiero 25.10. i nie wiem czy robić jutro lub w pon sikacza...
Ja iui miałam 13. Czekam do @. Po co się stresować? 10 dni po niby może coś wyjść ale to dość wcześnie. Jeśli już to beta w poniedziałek

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
mnie to chyba bardziej to oczekiwanie i niepewność stresuje :( i codziennie pytający mąż: "nie musisz dzisiaj robić testu?" :p
ale chyba faktycznie lepiej poczekać..

Cześć Dziewczyny,
11.10. miałam pierwszą IUI po zastrzyku z Ovitrelle, 2 pęcherzyki pękły prawdopodobnie 12.10.
Od kilku dni zauważyłam, że mam nabrzmiałe piersi i pobolewa mnie brzuch, podobnie jak na @, często chodzę do toalety. Czy jest szansa, że się udało?
Pani doktor kazała zrobić betę dopiero 25.10. i nie wiem czy robić jutro lub w pon sikacza...
Witaj!
Na tym etapie każdy objaw może zwiastować zarówno ciążę jak i jej brak.
Najlepiej zrób betę w 13-14 dniu po inseminacji. Wynik bedzie wiarygodny, a testami sikanymi się nie sugeruj bo różne głupoty nieraz wychodzą.
Już tu na forum tak było, że na teście druga kreska a beta negatywna. Albo biel na teście a beta wskazująca ciążę.
Pewność daje tylko beta hcg.
Trzymam kciuki.

Kochane pytanie: chciałabym zacząć brać jakieś witaminy żeby się dobrze przygotować do procedury. Możecie coś polecić?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Evelevel, ja podczas starań biorę tylko kwas foliowy.
Tak zalecił mi gin. Bo twierdzi, że należałoby najpierw zrobić badanie poziomu witamin by zacząć je suplementować.
A zbyt wysoki poziom pewnych witamin nie sprzyja zachodzeniu w ciążę, mam tu na myśli np Wit A.
Dopiero w ciąży i to w drugim trymestrze zaczęłam suplementacje i stosowałam "omega med dhea mama".

Evelevel, ja podczas starań biorę tylko kwas foliowy.
Tak zalecił mi gin. Bo twierdzi, że należałoby najpierw zrobić badanie poziomu witamin by zacząć je suplementować.
A zbyt wysoki poziom pewnych witamin nie sprzyja zachodzeniu w ciążę, mam tu na myśli np Wit A.
Dopiero w ciąży i to w drugim trymestrze zaczęłam suplementacje i stosowałam "omega med dhea mama".

Dzięki Kochana [emoji6]ja kwas foliowy biorę już chyba od dwóch lat czyli w sumie od początku intensywnych starań. Słyszałam ze koenzym pomaga a także wit D. Chciałabym się przygotować jak najlepiej a ze planujemy procedurę tak w styczniu wiec należałoby zacząć brać wit juz

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki Kochana [emoji6]ja kwas foliowy biorę już chyba od dwóch lat czyli w sumie od początku intensywnych starań. Słyszałam ze koenzym pomaga a także wit D. Chciałabym się przygotować jak najlepiej a ze planujemy procedurę tak w styczniu wiec należałoby zacząć brać wit juz

Jeżeli mówisz o in vitro ja brałam tylko femibion natal 1. Mój lekarz akurat nie jest zwolennikiem tych wszystkich witamin bo jak go zapytalam to on na to ze wystarczająco obciążam żołądek i wątrobe a ile to ma osłonek i barwników itd. No j brałam glucophage xr i eutyrox ale to już na recepte.

Jeżeli mówisz o in vitro ja brałam tylko femibion natal 1. Mój lekarz akurat nie jest zwolennikiem tych wszystkich witamin bo jak go zapytalam to on na to ze wystarczająco obciążam żołądek i wątrobe a ile to ma osłonek i barwników itd. No j brałam glucophage xr i eutyrox ale to już na recepte.

O dzięki. Zaraz wygoogluje skład tego [emoji6]

Do iui bralam folik koenzym q10 wit d bo mialam za niska...do in vitro i w ciazy femibion natal 1

reklama
Do góry