reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

MAJ

04 – Sikulinda (II) – beta hcg
04 - gooossia17 (II) - IUI, Procreas Szczecin

06 - jolancik (IV) - testowanie/ beta, Poznań ul. Polna (Gniezno)
08 - Iwo86 (I) - monitoring, Fertimedica Warszawa
09 - emm_jak (II) - beta hcg, Bocian Warszawa
11 – zuzik85 - testowanie po naturalnych staraniach (Parens Rzeszów)
15 - MoKa - (I) - beta hcg, Gyncentrum Katowice
18 - gooossia17 (II) - beta hcg, Procreas Szczecin

CZERWIEC

09-11 – Evelevel (III) – badania szpitalne, Lublin

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy!!!!

Czy dopisać kogoś do kalendarza? Nowe dziewczyny też zapraszam to taka nasza przypominajka. Jeśli tak to podajcie date i co mam wpisać, po ilu podejsciach jesteście, gdzie się leczycie i z jakiego miasta.

Ostatnia edycja:
Właśnie jestem po drugiej iui. Nie wiem czy to ja tylko tak trudno przechodzę. Mimo tego, ze wiedziałam czego mam się spodziewać siedziałam na fotelu i łzy mi leciały. Takie mieszane emocje to wszystko we mnie budzi. :hmm:

Właśnie jestem po drugiej iui. Nie wiem czy to ja tylko tak trudno przechodzę. Mimo tego, ze wiedziałam czego mam się spodziewać siedziałam na fotelu i łzy mi leciały. Takie mieszane emocje to wszystko we mnie budzi. :hmm:
Ja też tak to przechodziłam. ....to chyba normalne. Tak bardzo pragniemy mieć dziecko. ..tyle musimy przejść. ...Ja po drugiej nieudanej iui stwierdziłam, że nie dam rady podejść do trzeciej...dlatego zdecydowaliśmy się na in vitro.

Ja też tak to przechodziłam. ....to chyba normalne. Tak bardzo pragniemy mieć dziecko. ..tyle musimy przejść. ...Ja po drugiej nieudanej iui stwierdziłam, że nie dam rady podejść do trzeciej...dlatego zdecydowaliśmy się na in vitro.
Ja bym bardzo chciała aby już się nam udało wszytskim. Abyśmy już na prawdę nie musiały tego znosić. Lekarz mi mówi, aby nie myśleć. Ale tak się nie da.

Gosia wyluzuj troche o zaraz popadniesz w depresje prze to wszystko. Zajmij głowę czymś innym, książka, gotowanie, pójdź na zakupy z kolezanka, na kolacje z mężem itp. Jeśli troche odpuścisz zobaczysz ze nie ma powodu do stresu. Tak naprawdę jeśli przysadka jest zablokowana to nic z tego nie wyjdzie. Tym bardziej ze otoczenie na nasza psychikę wpływa bo co chwile słyszymy ze kolezanka urodziła lub koleżanki kolezanka, a tu ciężarna na ulicy następna z wózkiem itd. Nie mozesz kierować sie tym co chcesz w danej chwili tylko czasem trzeba odpuścić i poczekać a samo przyjdzie niespodziewanie. Ja od października przeżywałam tak samo jak Ty ze ciagle sie nie udaje i zła byłam na lekarza ze tak późno dowiedziałam sie o pustym jaju płodowym. Po pierwszej IUI nie nastawiałam sie na powodzenie i teraz przy drugiej tez nie. Powiedziałam sobie ze jesli nie jest mi dane mieć dzieci to do końca życia bede adoptowac psy ze schroniska

Mam takie samo podejście jak się uda to się uda, ale tak do końca nie da się wyluzować. Tajniak np. Teraz leżę zwinięta w kłębek bo tak mnie brUch boli, chyba pecherzyki pękają. A na 15 jadę na usg.

reklama
,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

MAJ

04 – Sikulinda (II) – beta hcg
04 - gooossia17 (II) - IUI, Procreas Szczecin

06 - jolancik (IV) - testowanie/ beta, Poznań ul. Polna (Gniezno)
08 - Iwo86 (I) - monitoring, Fertimedica Warszawa
09 - emm_jak (II) - beta hcg, Bocian Warszawa
11 – zuzik85 - testowanie po naturalnych staraniach (Parens Rzeszów)
15 - MoKa - (I) - beta hcg, Gyncentrum Katowice

CZERWIEC

09-11 – Evelevel (III) – badania szpitalne, Lublin

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy!!!!

Czy dopisać kogoś do kalendarza? Nowe dziewczyny też zapraszam to taka nasza przypominajka. Jeśli tak to podajcie date i co mam wpisać, po ilu podejsciach jesteście, gdzie się leczycie i z jakiego miasta.
Mnie proszę wpisać na 18 maja na betę.

Do góry