reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
Ja nie miałam zrobionego usg w dniu iui i teraz sie zastanawiam skąd pewność, że pękły. Kolejną inseminacje mam w maju teraz czekam do 30.04.czy bedzie miesiaczka czy cud :)na betę nie mam jak isc
Ja nigdy nie miałam sprawdzane czy pęcherzyki pękają i przy drugiej iui sama poszłam i zrobiłam usg. I okazało się że dwa dni po iui pękł jeden a dwa nadal nie pękły.... I tak zakonczylam swoją przygodę z iui i ciekawa jestem co na to mój lekarz powie...

reklama
U mnie poprawiło się po laparoskopii, którą miałam w listopadzie 2015r., wcześniej było różnie z tym pękaniem. Do drugiej iui w grudniu 2016 pani doktor stwierdziła, że skoro wcześniej same pękły to lepiej bez pregnylu, bo na pewno sam pęknie. Teraz też tak było. Zawsze przed iui mam usg a zazwyczaj wieczorem czuje ból owulacyjny.
To była moja pierwsza inseminacja wiec większość rzeczy była dla mnie nowa, ale jak czytam to tak "niedokońca" byłam przygotowana. Bol miałam przed samym wejściem do gabinetu na zabieg ale czy oznaczał pęknięcie to nie wiem..

Lake882 jak tam wizyta u lekarza? Dobrze pamiętam, że to dzisiaj? Daj znać :)

39f8egz2yx0jwf3r.png

Ostatnia edycja:
To była moja pierwsza inseminacja wiec większość rzeczy była dla mnie nowa, ale jak czytam to tak "niedokońca" byłam przygotowana. Bol miałam przed samym wejściem do gabinetu na zabieg ale czy oznaczał pęknięcie to nie wiem..
A kiedy dokładnie miałaś iui? I kiedy powinnaś testować?

39f8egz2yx0jwf3r.png

,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

KWIECIEŃ

26 - MoKa - testowanie
28 - Sylviia - beta hcg
29 – cikulinka - testowanie

MAJ

02 - froncia - monitoring cyklu i IUI
06 - jolancik - testowanie/ beta
11 – zuzik85 - testowanie po naturalnych staraniach

CZERWIEC

09-11 – Evelevel – badania szpitalne

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy

Mnie już z testowania możesz wywalić bo małpa przyszła i to bardzo wcześnie - możesz mnie natomiast na 1 maja wpisać - USG przed IUI

Dziś jestem po pierwszym zastrzyku gonadotropinami - trzymajcie kciuki coby pęcherzyki pięknie rosły i któryś zamienił się w maleństwo :)

No chyba mnie coś trafi... Zadzwonili z kliniki że znowu lekarza nie będzie i przelozyli wizytę... To już drugi raz... Jakieś nieporozumienie... Dziewczyny czy wy też tak macie w swoich klinikach? Mam wrażenie że mają mnie w.... Dziewczyny jaka klinikę polecacie z czystym sercem gdzie podchodzą do was poważnie.. Będę podchodzila do in vitro...

,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

KWIECIEŃ

26 - MoKa - testowanie
28 - Sylviia - beta hcg
29 – cikulinka - testowanie

MAJ

02 - froncia - monitoring cyklu i IUI
06 - jolancik - testowanie/ beta
11 – zuzik85 - testowanie po naturalnych staraniach

CZERWIEC

09-11 – Evelevel – badania szpitalne

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy
Możesz mnie wpisać na 2 maja na monitoring cyklu? Jak się czujesz?

reklama
No chyba mnie coś trafi... Zadzwonili z kliniki że znowu lekarza nie będzie i przelozyli wizytę... To już drugi raz... Jakieś nieporozumienie... Dziewczyny czy wy też tak macie w swoich klinikach? Mam wrażenie że mają mnie w.... Dziewczyny jaka klinikę polecacie z czystym sercem gdzie podchodzą do was poważnie.. Będę podchodzila do in vitro...

A jakie województwo? Gdzie teraz chodzisz? Mi się jeszcze nie zdarzyło żeby mi odwołali a nawet teraz 1 maja będę miała usg

Do góry