reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Panierka, bardzo mi przykro...
15 dni po IUI to wynik pewny.
Moim zdaniem, nie ma sensu robić kolejnej bety, ani też brać leków.
A ten cień cienia który widziałaś, to mogła być ciąża biochemiczna, wada testu, albo po prostu bardzo chciałaś żeby ta druga kreska tam była (jak wszystkie z nas...).
Co do kompetencji Twojego lekarza (piszesz, że to profesor), to mam poważne wątpliwości...
Najczulszy test sikany pokazuje wartość beta hcg na poziomie 10. To te najczulsze, stosowane w diagnostyce in vitro.
A to, że endometrium jest duże...przed każdą @ tak mamy...później ono się złuszcza...
Nie miej żalu, że nie odróżnia zbliżającej się @ od wczesnej ciąży. Na tym etapie nawet na najczulszym usg niczego nie widać. Dlatego beta jest wyznacznikiem ciąży. Dopiero po pewnym czasie pojawia się pęcherzyk ciążowy, a potem zarodek. Na to wszystko po dwóch tygodniach od owulacji jest za wcześnie...

Głowa do góry! Pamiętaj, że co nas nie zabija to nas wzmacnia!
Zrobiłaś duży krok w kierunku bycia mamą. Teraz przyjdzie czas na łzy, ale po tym trzeba się podnieść i walczyć dalej Bo warto, uwierz mi.

Ja w tym cyklu też poniosłam porażkę. @ się spóźnia, ale ciąży brak. A leków nie biorę żadnych.
Więc i ja walczę dalej o naturalsa.
Ja poprostu jestem w szoku jak niby profesor chce test sikany? MASAKRA

reklama
No cóż o kompetencji lekarzy można duuzo powiedzieć... Tak samo jak mój- 8dc i już monitoring... Miłego dzionka dziewczynki :)

,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

KWIECIEŃ

10 - gooossia17 - IUI
10 - angelawwa - monitoring cyklu
10 - cikulinka - monitoring cyklu
10 – meg86 – beta hcg ???
10 - panierkaa90 - wizyta u lekarza
14 – Agnieś191 – monitoring cyklu

CZERWIEC

09-11 – Evelevel – badania szpitalne

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy

Dziewczyny czy dopisać kogoś do kalendarza???

reklama
Panierka i co z tym lekarzem?
Widzę, że 10ego dużo działamy :)
10.04 o 17 wizyta. Postanowiłam trzymać się jego zaleceń i sprawdzić co powie w poniedziałek. Bo czuję że jestem nieźle robiona w butelkę. . Byłam w srode- nie ma pecherzyka- przyjdz w poniedziałek - nic nie ma - przyjdz w środę jak miesiaczka będzie. .. Bez sensu!

Do góry