reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Jasani Ty pislass ze tez mials wynik anty hbc dodatni i mogłaś podejść do iui bo ja nie mogłam musiałam jeszcze jedno badanie zrobić.. . Zastanawiam się czy kazda klinika takie ma wytyczne..... macie DziewcZyny jakieś informacje?
Tak, u mnie nie było z tym problemu. Kwalifikowałam się do IUI mimo wszystko. U mnie był wynik fałszywie dodatni, cokolwiek to znaczy.

reklama
I te leki do stymulacji do kiedy brałaś? Ile czasu to wszystko trwało (począwszy od 1 wizyty do transferu) i ile wyniosła Cię cala procedura?
Hej. Z tymi cenami to zależy skąd jesteś. Ja w Lublinie za in vitro płaciłam 5700. Leki do stymulacji miałam refundowane i było niecałe 200 zl. Po transferze sa są już droższe, bo na 100%. Oprócz luteiny, którą refundacja obejmuje. U mnie wszystko poszło szybko. Nieudana iui i od 3 dnia cyklu następnego stymulacja, 13 punkcja i 15 transfer. Klika dni pozniej test, beta i nisze dwa Sloneczka pod sercem[emoji7] [emoji7] Ja osobiście niby żałuję tych dwoch iui, straconego czasu i pieniędzy, ale kto wiedział... Do więcej niż 3 iui na pewno bym nie pochodziła. Ale to osobista decyzja każdej z nas. Trzymam za Was kciuki[emoji8]

0d1ycsqvyoi9w9m1.png

Hej. Z tymi cenami to zależy skąd jesteś. Ja w Lublinie za in vitro płaciłam 5700. Leki do stymulacji miałam refundowane i było niecałe 200 zl. Po transferze sa są już droższe, bo na 100%. Oprócz luteiny, którą refundacja obejmuje. U mnie wszystko poszło szybko. Nieudana iui i od 3 dnia cyklu następnego stymulacja, 13 punkcja i 15 transfer. Klika dni pozniej test, beta i nisze dwa Sloneczka pod sercem[emoji7] [emoji7] Ja osobiście niby żałuję tych dwoch iui, straconego czasu i pieniędzy, ale kto wiedział... Do więcej niż 3 iui na pewno bym nie pochodziła. Ale to osobista decyzja każdej z nas. Trzymam za Was kciuki[emoji8]

0d1ycsqvyoi9w9m1.png
Dla mnie to zbyt duży stres z tą inseminacją...wolę coś bardziej pewnego...no ale jeszcze mam tydzień na przemyslenia dziękuję za informację

0d1ycsqvyoi9w9m1.png
Av jakieś dodatkowe badania musiałaś robić?

Av jakieś dodatkowe badania musiałaś robić?
Chyba ze dwa i powtórnie progesteron i estradiol. Większość i tak jest z iui. Jednak nie ma co przedłużać z próbami iui, bo badania mają ważność pół roku i zanim zdecydujecie się na in vitro to pół roku minie. Wtedy trzeba zaczynać od początku. A to i dodatkowy koszt i dodatkowy czas.

0d1ycsqvyoi9w9m1.png

Jasani Nam lekarz powiedział też, że często sie zdarza ze ten wynik zakłamuje...ale nie pozwolił mi pojdejsc...musiałam zrobić jeszcze jeden wynik na który sie czeka 2-3 tygodnie ...i teraz sie też martwię co wyjdzie ...;/;/;/;/ tez myslałam w razie W... może o innej klinice....

,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

KWIECIEŃ

08 - gooossia17 – IUI
10 - angelawwa - monitoring cyklu
10 - cikulinka - monitoring cyklu
10 – meg86 – beta hcg ???
10 - panierkaa90 - wizyta (ciążowa) u lekarza
14 – Agnieś191 – monitoring cyklu

CZERWIEC

09-11 – Evelevel – badania szpitalne

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy

Dziewczyny czy dopisać kogoś do naszej przypominajki - kalendarza??? ;)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny napiszcie proszę gdybym chciała porobić badania hormonalne w kolejnym cyklu (bo na razie czekam na @) np. LH, fsh, tsh, E2 i prolaktyne to w którym dniu cyklu powinnam je zrobić? Kojarzy mi się że na samym początku ale nie jestem pewna. Ostatnie badania jak robiłam to minął prawie rok (były wszystkie w normie) ale chciałabym zrobić we własnym zakresie.

39f8egz2yx0jwf3r.png

reklama
,, Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa,
żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować.
Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń,
złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń.,,

KWIECIEŃ

08 - gooossia17 - IUI
10 - cikulinka - monitoring cyklu
10 – meg86 – beta hcg ???
10 - panierkaa90 - wizyta (ciążowa) u lekarza

CZERWIEC

09-11 – Evelevel – badania szpitalne

Nigdy się nie poddawaj. Nigdy, nigdy i jeszcze raz nigdy

Dziewczyny czy dopisać kogoś do naszej przypominajki - kalendarza??? ;)
Kochana zapisz mnie na 10.04 na monitoring :)

Do góry