reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja np. miałam w niedziele rano iui w poniedziałek byłam na kontrolnym usg- 2 pękły, a jeden nie- był nieco mniejszy od tamtych i gin powiedział że dopiero pęknie i też nie kazał mi już więcej robić żadnej kontroli tylko bete po 14 dniach. A torbiel się zrobiła... Bubu zrób tak jak ci napisałam przed samą @ jeśli beta będzie negatywna zrób usg.

reklama
Ja np. miałam w niedziele rano iui w poniedziałek byłam na kontrolnym usg- 2 pękły, a jeden nie- był nieco mniejszy od tamtych i gin powiedział że dopiero pęknie i też nie kazał mi już więcej robić żadnej kontroli tylko bete po 14 dniach. A torbiel się zrobiła... Bubu zrób tak jak ci napisałam przed samą @ jeśli beta będzie negatywna zrób usg.
Dokładnie tak zrobię

Dziewczyny moje kochane...jestem po rozmowie z moja kolezanka ktora jest po 5 IUI i jednym nie udanym in vitro teraz jest po drugim podejsciu czeka na wynik... Doradzila mi zebym zaczela procedure do in vitro i ze ona mimo wszystko zaluje ze zwlekala...co o tym myslicie ? Z mezem rozmawialam trocbe przez telefon ale wieczorem na spokoj porozmawiamy... Eh :(

Dziewczyny moje kochane...jestem po rozmowie z moja kolezanka ktora jest po 5 IUI i jednym nie udanym in vitro teraz jest po drugim podejsciu czeka na wynik... Doradzila mi zebym zaczela procedure do in vitro i ze ona mimo wszystko zaluje ze zwlekala...co o tym myslicie ? Z mezem rozmawialam trocbe przez telefon ale wieczorem na spokoj porozmawiamy... Eh :(
Jeśli macie możliwość finansową to po 3 próbie iui chyba podeszła bym do in vitro. Z resztą takie ja mam założenie. Jak byłam w poniedziałek na usg u innego lekarza to powiedział mi żeby próbować iui do 6 razy i że jego znajoma zaszła w ciążę po 12 iui!! Ja bym nie dała rady tyle podchodzić.. A co do in vitro to gdyby się 3 razy nie udało to już bym zrezygnowała..... Pomyslalabym o adopcji..

Porozmawiaj na spokojnie z mezem. Ja mialam 4 IUI i teraz jestem po 1 nieudanym in vitro. Dzisiaj mam wizyte i dowiem sie kiedy crio transfer. Powiem Ci tak my na pierwszej wizycie ustalilismy z lekarzem ze podchodzimy do 4 IUI. Troche żałuję tego czasu ale gdybym nie sprobowala to bym nie wiedziala ze IUI u mnie ciazy nie da. Ale nie wyobrażam sobie podchodzic do IUI w nieskończoność bo psychicznie bym tego nie wytrzymała. Trzymam kciuki za Was wszystkie dziewczyny. Ciągle Was podczytuje bo tu stawialam pierwsze kroki [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
O matko! A jakie miałaś objawy? Bo ja dziś mam 17 dc i mi nadal chyba nie pękł bo boli mnie czasami...
Brak miesiaczki...i bol lewego jajnika...najpierw myslalam ze peka...potem ze to na @ a potem nie moglam sie ruszac...szybko na IP a tam krwiak 6cm...lezalam tydzien...chcieli wycinac ale musialabym na 6miesiecy zaprzestac z iui lub in vitro...nie chcieli mi dac tabl w szpitalu...wypisalam sie na wlasne zyczenie i moj gin prywatny przepisal mi leki...po tygodniu torbiel sie wchlonela...jajnik uratowany i moglam podchodzic do in vitro

Brak miesiaczki...i bol lewego jajnika...najpierw myslalam ze peka...potem ze to na @ a potem nie moglam sie ruszac...szybko na IP a tam krwiak 6cm...lezalam tydzien...chcieli wycinac ale musialabym na 6miesiecy zaprzestac z iui lub in vitro...nie chcieli mi dac tabl w szpitalu...wypisalam sie na wlasne zyczenie i moj gin prywatny przepisal mi leki...po tygodniu torbiel sie wchlonela...jajnik uratowany i moglam podchodzic do in vitro
Wow. Nie źle.. To ja lepiej w następnym tygodniu polecę na usg sprawdzić czy wszystko jest w porządku.

reklama
Ja juz sie kiedys wypowiadalam ze dla mnie moje dwie iui byly strata czasu i pieniedzy...ale to tylko moja opinia...

Do góry