reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Masz cierpliwość kobieto. Ja bym nie wytrzymala i poszlabym na bete [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Haha to samo chciałam napisać albo bym już test zrobiła. Dziewczyny tu piszą, że to nie ma sensu ale moim zdaniem jak ma wyjsc to wyjdzie a jak nie to do @ nic straconego... Trzymam kciuki.

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No ja to nie wiem jak tp jest byc w ciazy i ze to takie objawy jak na @ .. Trudno mi sobie to wyobrazic... A wiesz moze czemu moj prpgesteron wynosil 40.0 w 11 dniu po podaniu pregnylu ? Pani doktor mi napisala tylko ze bardzo ladny... A ja nigdy mie mialsm takiego progesteronu, co miesiac badam w tym czasie i mam od 10 -15....
W internecie podają że od 9-47 to się ma do 12 tyg ciąży. Nie wiem jak to się ma do Ciebie ale może się udało czego życzę z całego serca.

Znalazłam takie coś o progesteronie
Dzisiaj odebrałam wyniki badania poziomu progesteronu (robiłam między 22. a
24. dniem cyklu). Robiłam je w Luxmedzie, podaję wyniki z ich laboratorium:

Po pierwsze wyniki możemy mieć w dwóch jednostkach:

nmol/l
ng/ml

Przelicznik jest taki:
1 ng/ml = 3,18 nmol/l

I teraz normy w nmol/l:
faza folikularna 0,9-2,3
owulacja 2,1 - 5,2
faza lutealna 15,0- 57,0
menopauza 0,1 - 4,0
I trymestr ciąży 50-130
II trymestr ciąży 65-250
III trymestr ciąży 180-490

Jeśli mamy wynik podany w ng/l, to po prostu trzeba go podzielić na 3,18 i
mamy wynik w nmol/l.
Jeśli mamy wynik podany w nmol/l, a chcemy mieć w ng/l, to mnożymy go przez 3,18.

Jakiś czas temu Agnieszka napisała, że ma wynik 408 i nie wie czego. Pewnie to
408 ng/l, czyli jest to 128,30 nmol/l, tak więc mamy dobry wynik w I
trymestrze ciąży
smile.gif

Ja dzisiaj odebrałam wynik i mam 52,5 nmol/l, czyli dobry wynik z fazy
lutealnej
smile.gif
Gdzieś na forum eksperckim znalazłam wypowiedź, że jeśli w tej
fazie wynik jest powyżej 15 ng/ml czyli 47,70 nmol/l, to jest to prawidłowa
czynność ciałka żółtego, czyli była owulacja.
Jesli natomiast wynik mamy poniżej 3 ng/l czyli 9,54 nmol/l, to znaczy, że
brak było owulacji w tym cyklu.

Robiłam też dniu łyżeczkowania, miałam wynik 7 nmol/l, więc baaardzo słabo.

Dziewczyny ja nie mam cierpliwosci tylko po prostu czuje @ coraz blizej ;) jak tu azjak mi pisala wyzej ze sa podobne objawy @ to objawow ciazy to ja czuje jednak ta @ ;)

Ja juz nie wiem co z tym progesteronem ;) u mnie w laboratorium sa inne normy podane ale ja czekam na @ i nawet mi przez mysl nie przeszlo,ze sie udalo...

Jeśli u ciebie jest w nmol/l podany to wynik wychodzi w przeliczeniu 127,2 czyli na pierwszy trymestr. Jeżeli masz w tej drugiej jednostce to twój wynik to 12,57 i chyba faza lutealna...przepraszam lekarzem nie jestem ale szukałam info w internecie

Dziewczyny ja nie mam cierpliwosci tylko po prostu czuje @ coraz blizej ;) jak tu azjak mi pisala wyzej ze sa podobne objawy @ to objawow ciazy to ja czuje jednak ta @ ;)

Ja juz nie wiem co z tym progesteronem ;) u mnie w laboratorium sa inne normy podane ale ja czekam na @ i nawet mi przez mysl nie przeszlo,ze sie udalo...
Na innym forum przeczytałam że nie ma co się sugerować objawami

Jeśli u ciebie jest w nmol/l podany to wynik wychodzi w przeliczeniu 127,2 czyli na pierwszy trymestr. Jeżeli masz w tej drugiej jednostce to twój wynik to 12,57 i chyba faza lutealna...przepraszam lekarzem nie jestem ale szukałam info w internecie
Tak tez przeliczalam i jezeli tal sie przelicza faktycznie to wychodzi mi 12,57 ale ja nigdy takiego i tak nie mialam,ze 40.0

Bardziej bym sobie glowe nabila jezeli bym czekala po IUI na zrobieniw bety a ze nie jestem po IUI tylko naturalem sie staralismy to jest luz :)

reklama
Do góry