reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dziewczyny mam pytanie może któraś z was tak miała... Miałam w poniedziałek wizytę w klinice i dostałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka. Jeden duży w lewym jajniku i dwa mniejsze w prawym. Iui została przeniesiona na następny miesiąc więc lekarz powiedział że da mi zastrzyk żeby torbiel nie powstała. Dziś jest trzeci dzień po tym i odczuwam ból podbrzusza jak na @. Nie wiem czy to owulacja czy to może torbiel się robi..
??? Mialyscie jakieś objawy przy torbieli?

reklama
Zazdroszczę Wam tego fajnego kontaktu z ginem, ja w klinice mam trudny dialog z moim lekarzem, ale tylko on robi insem. ,jak tylko się uda to wrócę do mojego gina sprzed kliniki ,mam do niego ogromne zaufanie, on mnie pokierował na iui, nie czarował że cud się stanie

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Mój jest też dość zamknięty w sobie...ale jak zadaje pytania to odpowiada rzeczowo:) Jeśli zadzwonisz i powiesz,że chcesz się upewnić czy wszystko dobrze zrozumiałaś odnośnie brania progesteronu, nie powinien strzelić focha ;)

Dziewczyny mam pytanie może któraś z was tak miała... Miałam w poniedziałek wizytę w klinice i dostałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka. Jeden duży w lewym jajniku i dwa mniejsze w prawym. Iui została przeniesiona na następny miesiąc więc lekarz powiedział że da mi zastrzyk żeby torbiel nie powstała. Dziś jest trzeci dzień po tym i odczuwam ból podbrzusza jak na @. Nie wiem czy to owulacja czy to może torbiel się robi..
??? Mialyscie jakieś objawy przy torbieli?
Ja torbiele miałam kilka lat zanim nawet zaczęłam siê starać znam ten ból dokładnie, jeśli ból będzie nasilał powodował dyskomfort podczas siedzenia, chodzenia, w toalecie to może być torbiel, ale wg mnie to owulacja, po zastrzykach odczuwa się bardziej niż normalnie i ból jest podobny, ale powinien minąć ,przy torbieli staje się intensywniejszy, bo torbiel rośnie

Czyli

A który masz dziś dc? :) a na wizycie co bedzie? :)
ja od jutra biorę nowa stymulacje po kotrej ponoc nie robia sie torbiele - LAMETTA. Któraś brała?
Ja brałam Lamette przez 3 mies. ale to było w 2015 r.

39f8egz2yx0jwf3r.png

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny... Ja dziś 12 dzien po IUI i troszkę wciąż plamię na taki róż (troszkę mniej niż wczoraj). Co to kuźwa może być?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja torbiele miałam kilka lat zanim nawet zaczęłam siê starać znam ten ból dokładnie, jeśli ból będzie nasilał powodował dyskomfort podczas siedzenia, chodzenia, w toalecie to może być torbiel, ale wg mnie to owulacja, po zastrzykach odczuwa się bardziej niż normalnie i ból jest podobny, ale powinien minąć ,przy torbieli staje się intensywniejszy, bo torbiel rośnie

Dziękuję

Kurcze...tak sobie myśle albo @ się rozkręca, albo wczesna ciąża daje znać, a miałaś plamienia przed @ wcześniej? A bierzesz coś na podtrzymanie?
Luteina dopochwowo 2 x 0.1 ból mam miesiaczkowy...
Miałam wcześniej plamienia ale koło 14 dnia po IUI a nie od 10 dnia po IUI... I to były plamienia a teraz śluz zabarwiony
.. Kurde chyba znów się nie udało... A to była ostatnia IUI... Teraz szukam kliniki od in vitro Warszawa i okolice bo w mojej samo in vitro kosztuje 10000 bez leków bez ewentualnego mnożenia itp

Luteina dopochwowo 2 x 0.1 ból mam miesiaczkowy...
Miałam wcześniej plamienia ale koło 14 dnia po IUI a nie od 10 dnia po IUI... I to były plamienia a teraz śluz zabarwiony
.. Kurde chyba znów się nie udało... A to była ostatnia IUI... Teraz szukam kliniki od in vitro Warszawa i okolice bo w mojej samo in vitro kosztuje 10000 bez leków bez ewentualnego mnożenia itp

Oj może nie traćmy jeszcze nadziei, skoro inaczej niż wcześniej...Chciałabym być dobrą wróżką i powiedzieć ze to ciąża, ale trzeba jeszcze poczekać, może odważysz sie jutro na betę? Strasznie się czujesz bo niepewność jest najgorsza, a u niektórych dziewczyn 12 dni po IUI bety wychodziły, to może i tu coś zagra. Co do invitro u mnie troszkę taniej- 10 000 to juz wszystko, ale to i tak kupe kasy, i nikt nam nie zagwarantuje że ciąże donosimy...,ja już ostro nadszarpnęłam nasz budżet, nie mam żadnej przyjemności ze swojej pensji bo przeznaczam ja na klinikę w dużej mierze

reklama
Oj może nie traćmy jeszcze nadziei, skoro inaczej niż wcześniej...Chciałabym być dobrą wróżką i powiedzieć ze to ciąża, ale trzeba jeszcze poczekać, może odważysz sie jutro na betę? Strasznie się czujesz bo niepewność jest najgorsza, a u niektórych dziewczyn 12 dni po IUI bety wychodziły, to może i tu coś zagra. Co do invitro u mnie troszkę taniej- 10 000 to juz wszystko, ale to i tak kupe kasy, i nikt nam nie zagwarantuje że ciąże donosimy...,ja już ostro nadszarpnęłam nasz budżet, nie mam żadnej przyjemności ze swojej pensji bo przeznaczam ja na klinikę w dużej mierze
Widzisz... Takie nasze życie... Może jutro zrobię tą bete... Dziś słabo się czuję...grypsko mnie chyba łapie...
Liczę na to że Warszawa się ogarnie i będzie dofinansowywala ivf... Bo ponad 10000 to teraz nie mam... Chyba że wezmę kredyt...

Do góry