reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Jutro mam wizytę kontrolna po laparoskopi trzy i pół tygodnia ( tak usunęli ciążę z jajowodu) powoli dochodzę do siebie psychicznie bo fizycznie jest ok i mam nadzieję że lekarz zdecyduje że możemy mieć jeszcze iui. Trzymajcie proszę kciuki
To koniecznie daj znac jutro co Ci powie !! :) kciuki beda zacisniete !!:))

reklama
Oczywiście też chodze prywatnie. Jak pani doktor zapisała mi pregnyl to pytając w aptece zapłaciłabym 6 zł z groszami.
No to się teraz zdenerwowałam. Nie dość, ze tyle płacimy za wizyty i iui to jeszcze i leki. I zawsze do apteki żony naszego lekarza, bo gdzie indziej podobno nie dostaniemy tych leków!
A czy brałyście któraś zastrzyki Ovaleap?

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Foncia, ja uzywalam tego zelu, ale nie dlatego ze pomaga (jakos mi sie nie wydaje) tylko ze nie szkodzi. Ja nie mam za duzo sluzu a podczas staran zwykly np. Durex odpadal. Ale nie liczylabym na super wlasciwosc tego pressed (czy conceive plus, to drugi podobny). Z testem po stosunku nie mialam problemu.

Froncia a to byl test pc?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak to był test PC....

Ja mam tylko zastrzyki. No żesz cholercia teraz będę się zastanawiać czy mogłam coś zaoszczędzić. A to lekarz Ci mówił o tym? Nie pomyślałam nawet żeby zapytać o to mojego lekarza. On nie przyjmuje chyba na NFZ tylko w dwóch prywatnych klinikach i wykłada na uczelni. Do tego jest w szpitalu i teraz już głupia jestem. Tyle pieniędzy już poszło i wkurza mnie to, że było by już na połowę procedury in vitro. A z drugiej strony te iui sa niezbędne żeby w ogóle do niego podejść. Pogmatwane to wszystko i bardzo drogie.

Tak mnie lekarz poinformowal ze jak nie wyjdzie z clo to bede musiala miec zastrzyki za min 700zl bo tez slabo reagowalam no ale reagowalam...

Ja mam tylko zastrzyki. No żesz cholercia teraz będę się zastanawiać czy mogłam coś zaoszczędzić. A to lekarz Ci mówił o tym? Nie pomyślałam nawet żeby zapytać o to mojego lekarza. On nie przyjmuje chyba na NFZ tylko w dwóch prywatnych klinikach i wykłada na uczelni. Do tego jest w szpitalu i teraz już głupia jestem. Tyle pieniędzy już poszło i wkurza mnie to, że było by już na połowę procedury in vitro. A z drugiej strony te iui sa niezbędne żeby w ogóle do niego podejść. Pogmatwane to wszystko i bardzo drogie.

Podejsc do in vitro w polsce mozna tez bez podchodzenia do iui...

Tak to był test PC....
Co do wyniku to Ci nie powiem, ja mialam test dwa razy robiony, jeden po 8 godz po stosunku a drugi raz nasunal nam mikrobilog, co zawsze przygotowywal nam nasienie do iui. Poprosil Małża o oddanie nasienia tego samego dnia i wrowadzil je do sluzu, ktory poprzednio mi gin pobral. Powiedzial, ze jego zdaniem badanie PC po stosunku w odstepie ok 8 godz jest bardzo malo miarodajne.
Wiec moze to jest wynik Twojego testu

Co do wyniku to Ci nie powiem, ja mialam test dwa razy robiony, jeden po 8 godz po stosunku a drugi raz nasunal nam mikrobilog, co zawsze przygotowywal nam nasienie do iui. Poprosil Małża o oddanie nasienia tego samego dnia i wrowadzil je do sluzu, ktory poprzednio mi gin pobral. Powiedzial, ze jego zdaniem badanie PC po stosunku w odstepie ok 8 godz jest bardzo malo miarodajne.
Wiec moze to jest wynik Twojego testu

no właśnie nie wiem ...ale może być zle pobrane albo nie wiem...tytlko szkoda .... czasu i kasy wydanej ....no nic powtórze za miesiac ..... ja byłam własnie po 8 godzinaach...bo tak jest zalecone..... jestem troche zła...bo juz myslałam ze bede znała wynik..a tu ....znów kolejny miesiac musimy poczekac....

reklama
no właśnie nie wiem ...ale może być zle pobrane albo nie wiem...tytlko szkoda .... czasu i kasy wydanej ....no nic powtórze za miesiac ..... ja byłam własnie po 8 godzinaach...bo tak jest zalecone..... jestem troche zła...bo juz myslałam ze bede znała wynik..a tu ....znów kolejny miesiac musimy poczekac....
No szkoda. Wiem ze jest tak zalecane, bo sama mialam takie zalecenie od mojego gina. Ten drugi test to tak jakby za jego plecami. W klinice do ktorej chodze jest bardzo mily mokrobiolog, ktory ze swoja zona przechodzil przez to co My tutaj. Pierwszego syna ma z 4 iui a drugiego z 2. W sumie to onnas kierowal jakie badania najlepiej zrobic a ktore sa zbedne i moga malo wniesc do sprawy [emoji6]

Do góry