reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Obawiam się, że nie będe miała wyjścia.
Gdy podchodziłam do pierwszej - 2 dominujące pęcherzyki miałam po lewej stronie (iui na pękniętych) w grudniu też po lewej str (iui na nie pękniętych). Chciałabym w styczniu ale mój mąż zmienił prace (dziś jest pierwszy dzień) i na pewno nie dostanie urlopu, w lutym znowu pęcherzyki będą po lewej stronie więc wolałabym odpuścić i spróbować w marcu jak jajeczkowanie będzie z prawej strony. A poza tym kończy mi się ważność badań wirusowych, więc bym musiała porobić na nowo.
A robisz IUI prywatnie czy na NFZ? I w jakim mieście?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny mo jMaz był dzis u androloga - na marginesie jest super facet w ferti - gdyby któras potrzebowała dla meza. No i lekarz mu powiedzial ze z jego wynikami ( ma obnizona o polowe zdolnosc wiazania plemnika z kwasem hialuronowym ) nie ma co robic iui bo szkoda kasy. jak dla nas to tylko in vitro i to nie standardowe tylko IMSI ( jest o 2 tysie droższe ). I teraz nie wiem czy próbowac jeszcze raz iui czy juz olac i przygotowywac się do inv :(

Dziewczyny mo jMaz był dzis u androloga - na marginesie jest super facet w ferti - gdyby któras potrzebowała dla meza. No i lekarz mu powiedzial ze z jego wynikami ( ma obnizona o polowe zdolnosc wiazania plemnika z kwasem hialuronowym ) nie ma co robic iui bo szkoda kasy. jak dla nas to tylko in vitro i to nie standardowe tylko IMSI ( jest o 2 tysie droższe ). I teraz nie wiem czy próbowac jeszcze raz iui czy juz olac i przygotowywac się do inv :(
Anett przykro mi bardzo [emoji20] ja bym juz nie robiła IUI. Wzielabym sie w garsc choć wiem że to nie takie proste...i konkretnie podeszła do tematu in vitro. Skoro IUI u was nie ma sensu, tylko to drozsze in vitro u Was wchodzi w gre to szkoda wyrzucać pieniadze na IUI.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

witam nową staraczkę :)
jolancik u nas nie będzie iui tylko naturals który i tak nie wyszedł:( .....następna iui kolo 10 lutego powinna być

Był u dr Dz?

Anett, ja bym chyba juz zlala IUI i przeznaczylabym ta kase na IVF. I moze troche stresu przy tym wszystkim zaoszczedzisz.

Anett a to jakie badanie robił twój mąż że mu to wyszło???

reklama
I Anett nie ma co sie zalamywac, przynajmniej wiecie co jest grane. I jak to sie mowi, nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Bedzie ok.

Do góry