reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Czesc Dziewczyny, ja juz po monitoringu. Dzisiaj mam 8 dzien cyklu, endometrium 8,2 mm, pecherzykow wyprodukowalam chyba z 14 ale na szczescie dominujace sa dwa- ponad 11 i 12 mm. Mam kontynuowac gonal do kolejnego monitoringu w poniedzialek, a IUI pewnie w srode.

reklama
Czesc Dziewczyny, ja juz po monitoringu. Dzisiaj mam 8 dzien cyklu, endometrium 8,2 mm, pecherzykow wyprodukowalam chyba z 14 ale na szczescie dominujace sa dwa- ponad 11 i 12 mm. Mam kontynuowac gonal do kolejnego monitoringu w poniedzialek, a IUI pewnie w srode.
Endometrium piękne :) i nadzieja na dwa dojrzałe pecherzyki, super.

Bertha, a Ty testujesz w niedziele? Ktory to bedzie dzien po owulacji?

Jestem ciekawa jak tam Vadera :)

Tak. To bedzie 12dpo. Ale nie mam dobrych przeczuć. Śluzu prawie brak, szyjka nisko, takze chyba naturals bedzie nieudany.
A teraz mojego M rozłożyło, wczoraj miał ponad 39 stopni gorączki. Wiecie jak to jest z plemnikami po takiej gorączce? Wszystkie sa dead? I ile wtedy potrzeba zeby nowe silne powstały?..

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Vadera pewnie juz tuli małą :) ciekawe jak dostała na imię córeczka :)

Endometrium piękne :) i nadzieja na dwa dojrzałe pecherzyki, super.

Tak. To bedzie 12dpo. Ale nie mam dobrych przeczuć. Śluzu prawie brak, szyjka nisko, takze chyba naturals bedzie nieudany.
A teraz mojego M rozłożyło, wczoraj miał ponad 39 stopni gorączki. Wiecie jak to jest z plemnikami po takiej gorączce? Wszystkie sa dead? I ile wtedy potrzeba zeby nowe silne powstały?..

Nie wiem jak to jest czy wszystkie się niszczą od gorączki ale na nowe trzeba czekać 3 m-ce. Dlatego suplementy panowie muszą brać min. 3 miesiące.

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom

Bertha, mi w klinice mowil ze jak jest goraczka wyzsza niz 38 stopni to robimy 3 miesiace przerwy i kazali, jak tylko widze ze maz zaczyna byc chory, faszerowac paracetamolem zeby zbijac szybko goraczke.
Ja trzymam kciuki za tego naturalsa, nigdy nie wiadomo co sie zdarzy, a z objawami to sama wiesz jak jest.

Bertha, mi w klinice mowil ze jak jest goraczka wyzsza niz 38 stopni to robimy 3 miesiace przerwy i kazali, jak tylko widze ze maz zaczyna byc chory, faszerowac paracetamolem zeby zbijac szybko goraczke.
Ja trzymam kciuki za tego naturalsa, nigdy nie wiadomo co sie zdarzy, a z objawami to sama wiesz jak jest.

Aha, czyli generalnie mam teraz 3 miesiączka antykoncepcję... :(:(:( załamałam sie... czyli nie ma sensu robić juz IUI bo nie bedzie plemników do podania, tylko od razu ivf.... :(

Aha, czyli generalnie mam teraz 3 miesiączka antykoncepcję... :(:(:( załamałam sie... czyli nie ma sensu robić juz IUI bo nie bedzie plemników do podania, tylko od razu ivf.... :(

A ile juz mieliscie IUI?
Pewnie naturalnie mozecie dzialac przez te 3 miesiace, ale plemniczki moga byc slabe.

reklama
A ile juz mieliscie IUI?
Pewnie naturalnie mozecie dzialac przez te 3 miesiace, ale plemniczki moga byc slabe.

Tylko jedno IUI. Ale z ginem był ustalony plan ze próbujemy do końca marca a potem ivf. Wiec teraz do końca marca to plemniki bedą beznadziejne to nie ma co za IUI płacić. Juz teraz bez gorączki było słabo z plemnikami do IUI, a co dopiero teraz..

Do góry