reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Adunnia to teraz odliczamy :) Cassiah kciuki!

Mi lekarz powiedzial ze Ovitrelle powinnio byc podane 24 do 48 godzin przed a jezeli chodzi o wielkosc pecherzyka to zalezy od stymualcji. Na przyklad po gonalu pecherzyki sa mniejsze i juz taki 18 mm jest dojrzaly, po Clomidize okolo 22 mm.

reklama
To znaczy jaka to opłata na Polnej i jak to wygląda w poradni? bo mnie miała przyjąć na oddział endokrynologii dr Kostrzak na nfz na początku listopada ale właśnie wtedy wszystko się zmieniło!
A co jest u Ciebie wskazaniem do iui? Bo u mnie niskie AMH (1,34) i początki endometriozy (chociaż podczas laparoskopii w zeszłym roku usunięto mi ogniska endometriozy ale kto wie czy coś na nowo się nie tworzy) a u męża słabe nasienie.
Opłata za przygotowanie nasienia 450 zł a jak to dokładnie bedzie wyglądało to się dowiem jutro. Ja mam podwyższoną prolaktyne i nasienie tez nie jest idealne, ale wsumie dokładnie co jest przyczyną to nie wiem, mało badań mielismy robionych dla tego myślę nad zmianą lekarza, może znajdzie się ktoś kto powie co dokladnie mam zbadac i poznam bardziej konkretną przyczynę. Prolaktyna niby w normie jak biorę bromka. Z nasieniem tez jest lepiej po profertilu, a nadal się nie udaje.

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny musze am o tym naisac. wiem ze niektore z Was stracły już wiare z Boga itd. ale dzis jest godzina łaski. Między 12 a 13 MAryja zostala nieokalanie poczęta i miała zyczenie zeby tego dnia o tej godzinie otworzylo sie nebo i modlitwy zostały wysłuchane. Wlasnie dzownil do mnie kolega z ta informacja ktory jest bardzo pobozny :) wiec miedzy 12 a 13 pomodlcie sie o dzidzię. Wierze ze nasze modlitwy zostana wysluchane.Trzymam kciuki za Wasze iui dzis a ja pedze na usg pecherzyka.

No i jestesmy po IUI teraz czekac 2 tyg na mega pozytywna bete pod choinke [emoji4]
Bertha a Ty kiedy testujesz? [emoji2] &&&&

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzisiaj testowo zrobilam sikanca zeby zobaczyc czy pregnyl juz wyparował i jest juz biel (tylko z lekka poswiatą widoczna tylko dla doswiadczonych staraczek). takze bede teraz robila codziennie w nadziei ze zacznie sie cien pojawiac :)

Opłata za przygotowanie nasienia 450 zł a jak to dokładnie bedzie wyglądało to się dowiem jutro. Ja mam podwyższoną prolaktyne i nasienie tez nie jest idealne, ale wsumie dokładnie co jest przyczyną to nie wiem, mało badań mielismy robionych dla tego myślę nad zmianą lekarza, może znajdzie się ktoś kto powie co dokladnie mam zbadac i poznam bardziej konkretną przyczynę. Prolaktyna niby w normie jak biorę bromka. Z nasieniem tez jest lepiej po profertilu, a nadal się nie udaje.

Napisane na LG-H955 w aplikacji Forum BabyBoom
W takim razie życzę powodzenia i będę trzymać kciuki. A jak już będziesz po to proszę o relacje co i jak :)

Bertha trzymam kciuki cały czas!!! Jak się czujesz bo to już 8 dni po IUI? Widzę że nie wytrzymałaś bo miałaś testować w piątek. Lecisz na bete w poniedziałek? Mnie bolą plecy i brzuch na @ już!!!

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzewczyny nie czytam wpisow tylko piszę na szybko. Poradźcie!! robiłam dzis usg nie w ferti na wlasna reke podczas robienia usg piersi no i sie okazalo ze dzis 9 dc z pecherzyk ma 20na 22!! lekarka powiedziala ze sobote na iui to za pozno ze on jutro peknie!! i teraz nie wiem co robic czy na szybko gdzies sie wciskac do lekarza na jutro czy czekac do soboty na wizyte i iui u mojej lekarki? Tylko sie boje ze bedzie juz za pozno na iui. kurde jak szybko urósł i to bez stymulacji. endo tez piekne 11 !!! doradźcie!!

reklama
Ja bym dziś do FertiMedica leciała na monitoring i jutro zrobią ci IUI bez problemu tak myślę!!! Ja monitoring robiłam u nie swojej lekarki bo jej akurat tego dnia (sobota) w ferti nie było i wiem że inseminacjie też robi inny lekarz jeśli twojego lekarza nie ma w tym dniu w klinice.

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry