reklama
kamisia871
Fanka BB :)
Kath obyś trafiła rano na jakiegoś miłego lekarza,który Ci wszystko wyjaśni,a póki co trzymajcie się razem!
Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Cześć dziewczyny, chciałabym do Was zwrócić się z prośbą o poradę. Wiem, ze informacji na ten temat jest wiele jednak z przed kilku lat. Więc do rzeczy, staramy się z mężem od ponad dwóch lat o maluszka. Okazało się, ze mamy problem z nasieniem. Jest mało żywych plywaczkow i są mało ruchliwe. Na chwilę obecną androlog zalecił kurację acc i selenem jeśli nic się nie poprawi to przejdziemy na hormony i kolejnym wyjściem ma być iui i tu pojawia się moje pytanie czy jest sens iui przy małej ilości plemników (4 mln/ml z czego ruch postepowy szybki 2% a ruch postepowy zwolniony 11 %). Z góry dziękuję za odpowiedź :-)
Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
zuzik85
Witam!
Kath, ściskam Cię mocno i Ty tak samo mocno ściskaj Kropka! &&&&&&
Bertha, winko pomogło na endo Odpoczniesz po laparo, zregenerujesz umysł i ciało i wrócisz do walki.
Za Ciebie też kciuki &&&&
Nie odniosę się do wszystkich, ale kibicować nie przestaję. Czytam z doskoku, więc poprawiajcie jakby w kalendarzu coś nie grało lub pojawiły się błędy. Postaram się wkrótce ogarnąć
Kath, ściskam Cię mocno i Ty tak samo mocno ściskaj Kropka! &&&&&&
Bertha, winko pomogło na endo Odpoczniesz po laparo, zregenerujesz umysł i ciało i wrócisz do walki.
Za Ciebie też kciuki &&&&
Nie odniosę się do wszystkich, ale kibicować nie przestaję. Czytam z doskoku, więc poprawiajcie jakby w kalendarzu coś nie grało lub pojawiły się błędy. Postaram się wkrótce ogarnąć
zuzik85
Daj każdemu dniu szansę stania się najpiękniejszym w całym Twoim życiu!
PAŹDZIERNIK
19 - Pyreczka - wizyta kontrolna
20/21 - bertha - laparoskopia
23 - cikulinka - test ciążowy
25 - M26 - wizyta kontrolna
26 - vadera - usg III trymestru
LISTOPAD
02 - katharina - ciążowa wizyta kontrolna
03 - katharina - I badania prenatalne
PAŹDZIERNIK
19 - Pyreczka - wizyta kontrolna
20/21 - bertha - laparoskopia
23 - cikulinka - test ciążowy
25 - M26 - wizyta kontrolna
26 - vadera - usg III trymestru
LISTOPAD
02 - katharina - ciążowa wizyta kontrolna
03 - katharina - I badania prenatalne
vadera
Witaj Rozi. Moim osobistym zdaniem nie ma sensu. Jest to owszem zwiększenie szans , ale w przypadku tak słabych parametrów niewielkie (mieliśmy podobne - jesteśmy po ivf). Oczywiście jest szansa, że za pierwszym razem się uda, tak samo jak jest szansa, że uda się też naturalnie. W końcu to nie tak, że tych plemników nie ma wcale.
My się zastanawialiśmy mocno bo to mniejszy koszt, mniejsze obciążenie dla organizmu (kwesta stymulacji przed) etc... Jednak ponieważ u nas doszło jeszcze kilka innych "drobiazgów" doszliśmy do wniosku, że szkoda czasu.
Ale odpowiedź czy podchodzić czy nie musicie znaleźć tak naprawdę sami. Policzyć za i przeciw. Jeśli tylko parametry nasienia są waszą przeszkodą to automatycznie szanse wzrastają.
Przeczytałam to co napisałam i doszłam do wniosku, że sama sobie zaprzeczyłam Ale inaczej teg ująć nie umiem.
My się zastanawialiśmy mocno bo to mniejszy koszt, mniejsze obciążenie dla organizmu (kwesta stymulacji przed) etc... Jednak ponieważ u nas doszło jeszcze kilka innych "drobiazgów" doszliśmy do wniosku, że szkoda czasu.
Ale odpowiedź czy podchodzić czy nie musicie znaleźć tak naprawdę sami. Policzyć za i przeciw. Jeśli tylko parametry nasienia są waszą przeszkodą to automatycznie szanse wzrastają.
Przeczytałam to co napisałam i doszłam do wniosku, że sama sobie zaprzeczyłam Ale inaczej teg ująć nie umiem.
Dziękuję bardzo za odpowiedź :-) jednak Twoja odpowiedź odzwierciedla mój tok myślenia. Lepiej odłożyć kasę na ivf, bo niestety tani zabieg to nie jest :-/ muszę porozmawiać z lekarzem.
reklama
Podziel się: