reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
As
Witam. Powracam po 3 latach :) Czy któraś z was miała iui na cyklu naturalnym ? Jeżeli tak to za którym razem się udało ? Pytam ponieważ nie chce już iui na cyklu stymulowanym bo boję się ciąży bliźniaczej.
I jak uważacie lepiej iui robić przed pęknięciem pęcherzyków czy po ? A i czy przy iui bez stymulacji też się robi zastrzyki na pęknięcie pęcherzyka ?
Aska jak ty wracasz tu po 3 latach to ja na twoim miejscu myslalabym o in vitro a nie o iui

reklama
Witam. Powracam po 3 latach :) Czy któraś z was miała iui na cyklu naturalnym ? Jeżeli tak to za którym razem się udało ? Pytam ponieważ nie chce już iui na cyklu stymulowanym bo boję się ciąży bliźniaczej.
I jak uważacie lepiej iui robić przed pęknięciem pęcherzyków czy po ? A i czy przy iui bez stymulacji też się robi zastrzyki na pęknięcie pęcherzyka ?
Ja mialam:-) 3 razy
A udalo sie za ......
żadnym
i czekam na ivf:-)
I podpisuje sie pod kath:-)
A jaki u was problem?

Urodziłam dziecko 3 lata temu a nie staram 3 lata... Teraz staramy się o 2 (6 miesięcy). Miałam już iui na cyklu stymulowanym i udało się nam za 2 razem.

Hej Hej! Przede mną pierwsza IUI (problem z nasieniem męża). Ja mam ok wyniki wszystkie, ale lekarka mówiła, że lepiej na cyklu stymulowanym. Wydaje mi się OSOBIŚCIE, że na cyklu naturalnym to średniawka... A Ty masz już dziecko? Ile miałaś wcześniej IUI? Jaki macie problem? Ja też trochę cykam się TROJACZKÓW, ale z bliźniaków bym się cieszyła :) Co do zastrzyku to sama nie dopytałam lekarki. Jutro będę na wizycie to postaram się pamiętać i zapytać czy dostanę zastrzyk na pęknięcie

Hej powyżej już napisałam. Mam jedno dziecko (z 2 iui), a teraz staramy się z mężem o drugie. U nas jest dokładnie problem z morfologią plemników(4%-niby norma ale widocznie za mało...). Boję się ciąży bliźniaczej i nie wiem czy ryzykować i się "stymulować" :)

Hej powyżej już napisałam. Mam jedno dziecko (z 2 iui), a teraz staramy się z mężem o drugie. U nas jest dokładnie problem z morfologią plemników(4%-niby norma ale widocznie za mało...). Boję się ciąży bliźniaczej i nie wiem czy ryzykować i się "stymulować" :)
heh ryzyko zawsze jest:)
fajnie, napawa mnie to nadzieją, że może mi i mężowi się to IUI uda... u nas też kiepska morfologia (2%) i z szybkością problem niestety trochę

heh ryzyko zawsze jest:)
fajnie, napawa mnie to nadzieją, że może mi i mężowi się to IUI uda... u nas też kiepska morfologia (2%) i z szybkością problem niestety trochę

U męża morfologia 3 lata temu też wynosiła 2% poza tym wszystko było poniżej normy. Mąż miał żylaki powrózka nasiennego. Po urodzeniu dziecko zdecydował się na zabieg usunięcia żylaków i teraz nasienie ma powyżej normy natomiast morfologia 4%...- też niby w normie ale jednak za mało aby naturalnie się udało....

U męża morfologia 3 lata temu też wynosiła 2% poza tym wszystko było poniżej normy. Mąż miał żylaki powrózka nasiennego. Po urodzeniu dziecko zdecydował się na zabieg usunięcia żylaków i teraz nasienie ma powyżej normy natomiast morfologia 4%...- też niby w normie ale jednak za mało aby naturalnie się udało....
a u męża żadnych problemów poza jednym uciążliwym bakterie w posiewie - od miesięcy bierze leki. w końcu lekarka zdecydowała, że nie ma na co czekać i robimy IUI

reklama
LIPIEC

28-Beti-podgląd
29-Dream- podgląd
30-Beti-podgląd

SIERPIEŃ

1-Beti-punkcja
8- Vadera- usg połówkowe
11-Anika-wizyta u gin
Buraq- stymulacja do ivf

Lumio, Kredko czekamy na Was
Kobietki jeśli w kalendarzu nie ma ujętych Waszych wizyt to dajcie znać.
Są z nami:Buraq, Beti, MagdaM33, anika11, nouvelle, Pyreczka, Lazurytka, Kamisia871, lumia, marzen88, ewikewik, vadera, Katharina203, kredka82, magnolia34, M26, stacy, niebajka, zuzik

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry