reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Staramy się z mężem już 6 lat i jestem po 6 poronieniach. Po 6 poronieniu zrobiliśmy wszystkie możliwe badania u Malinowskiego w Łodzi gdzie wysłał Nas Pawelczyk. Po szczepionkach limfocytami dostaliśmy zielone światło od Malinowskiego. Mąż dodatkowo bierze Merdol przez 10 dni. Pawelczyk wysłał Nas na iui i mam nadzieje , że może pomoże....

Aga707, długa walka za wami. Życzę z całego serca powodzenia tym razem od A do Z. A jeśli to nie nazbyt natarczywe pytanie: czy badania wykazały co było przyczyną poronień? Bo skoro do zapłodnienia i implantacji dochodziło to nie był to męski czynnik?

CZERWIEC

13- Marzen - wizyta u gin
17- Beti- wizyta w klinice
20-Nouvelle- pozytywna beta
28- Lazurytka -usg
29-Anika-wizyta u gin prowadzącego ciążę
Katharina- stymulacja do ivf
Ewik- Hsg
Lumio, Kredko czekamy na Was
Kobietki jeśli w kalendarzu nie ma ujętych Waszych wizyt to dajcie znać

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Pyreczko ?

[/URL]

Żyje :) Dochodzę do siebie i nie mam super wiesci. Macica super, żadnych zrostow czy przegród, gdzieś na "blaszce jajnika" (?) znajdowało się małe ognisko endometriozy,które wycieli. Nie mam jeszcze wypisu,bo nie miałam siły czekać i tak naprawdę wiem tyle ile powiedział mi na miejscu profesorek, a że byłam niemal umierająca to mało co w głowie zakodowalam ;)
Co ciekawe te dziwne wyniki tsh mi się powtórzyly przed laparo i jeszcze anestezjolog kazała zrobić przed samą operacja. Takie same. Czeka mnie zatem wizyta u endokrynologa w trybie przyspieszonym.

Pyreczko to Ty laparo mialas dzisiaj??? Dlaczego mi to umknelo?
Ale chyba nie jest tak zle skoro nie ma zrostow itd a to co mieli to wycieli.
Jak dojdziesz do siebie opisz wszystko:-*

Co do tsh to ciekawe dlaczego moglo Ci sie tak zmienic??? No i bede wyczekiwac Twojej wizyty u endokrynologa bo temat mi bliski:-*

Kredeczko laparo miałam w zeszła środę. Liczyłam ze znajdą w macicy jakieś zrosty po cc które uniemożliwialy mi zajście w ciąże, wycieli by i po klopocie, a tak jestem chyba w punkcie wyjścia.
Jeśli czeka Cię laparo to nie ma się czego bać. Ja po prostu źle zareagowałam na narkoze. Nacięcia prawie w ogóle nie bolą. Jutro mam ściągane szwy.

reklama
Witam
Mam do Was pytania odnośnie inseminacji.
Mam skierowanie na nfz w Poznaniu na polną. Będziemy tam robić iui pierwszy raz tak więc bardzo proszę o cenne rady od dziewczyn, które podchodziły w Poznaniu. Jestem stymulowana lamettą 2 x dziennie od 3 do 7 dnia cyklu i potem ovitrelle. Dostaliśmy skierowanie ze względu na przeciwciała plemnikowe u męża.
Parametry nasienia są dobre, dodatkowo dokarmiam męża profertilem, vit.d i colostrum.
Anika cieszę się że Mała rośnie jak na drożdżach;)

Pozdrawiam
Aga

Aga, dziękuję!

mam nadzieję, że iui się powiedzie i Wasze Maleństwo zostanie w Twoim brzuchu na długie miesiące :*
ja iui na Polnej nie miałam, więc tu nie pomogę, ale pewnie nie różni się bardzo od tych w klinikach. M musi oddać nasienie jakieś 2h przed zabiegiem, potem jest specjalnie preparowane. Tobie zrobią usg, ocenią pęcherzyk (pęcherzyki) i podadzą nasienie. Jest to bezbolesne i szybkie. Po dostaniesz pewnie jakiś progesteron. mocno zaciskam kciuki!!!! :*

Do góry