reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    294
Zuzik, jak u Was?:)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj Aniko!
U nas mija dzień za dniem. Codziennie patrzę jak ta mała uśmiechnięta buźka się zmienia. Powoli planuję podawanie pierwszych stałych pokarmów. Jeszcze nie "już", ale w ciągu najbliższych dwóch tygodni wystartuję z pierwszą łyżeczką marchewki :) Mały poznaje świat, wkłada rączki do buzi, dotyka naszych twarzy, zaciska rączki na naszych palcach.
Noce mamy spokojne, jak zaśnie po kąpieli, tak budzi się na jedzenie ok 3.30. W sumie schodzi nam wtedy godzinka i śpi kolejne 3 godziny. Wszyscy mi mówią, że ja w nocy dziecka nie mam :) A w dzień to różnie, raz po jedzeniu od razu domaga się drzemki, a innym razem leży na macie edukacyjnej i ani w głowie mu spanie.
I już zmienia mu się śmiech, potrafi zaśmiać się tak - głośniej, że aż sam później "przygląda" się czy to był jego śmiech. :)
Jesteśmy w trakcie zapraszania na chrzest, więc dla niego więcej wrażeń.
Skoki rozwojowe przechodzimy bez płaczu, co mnie bardzo cieszy. Z brzuszkiem też w porządku, zapomnieliśmy co to kolki, choć nadal bierze kropelki na nietolerancję laktozy.

A Ty kiedy masz wizytę? Jakieś podglądanie małej? Imię już zaplanowane? Wyniki badań, ok?
Zdrówka dla Was! :biggrin2:

reklama
cześć dziewczyny

przepraszam, że nie odniosę do postów, ale nie jestem w stanie nadgonić. cała sobota na kursie wczoraj odpoczywaliśmy. teraz lecę do lekarza

mało mnie teraz, ale myślę o Was i wysyłam Wam ciepłe myśli

uściski:-) :)

Zuzik, to musi być rewelacyjne tak obserwować swojego Malucha;) śmiech kontrolowany super! Duże chrzciny planujecie? Cieszę się, ze noce spokojne i w ogole widac, ze dobrze jestescie zorganizowani:) tak trzymac:)
Ja mam wizytę 1.06 i to będą polowkowe (w 22 tygodniu). Będziemy mieć Pole, imię wybrane już dawno:) czuję się dobrze, Mała sie rusza, ma dni większej i mniejszej aktywności. Wyniki badań wzorcowe, haha lepsze niż pzred ciąża;)

Magda, czekam na relację z wizyty:) kciuki za dobre wieści!

Wstałam dziś w beznadziejnym nastroju, od rana tylko chodzę i zastanawiam się co jeszcze może być nie tak... może coś ze mną jeszcze jest nie tak... nie mam już pomysłu :( Ta bezsilność mnie wykańcza, nie mam już siły, jestem po prostu zmęczona. Jeszcze dobija mnie myśl, że co jeśli kolejna i kolejna i kolejna iui się nie powiedzie... kiedy będziemy musieli odpuścić a może lepiej teraz dać sobie spokój... tak strasznie chciałabym żeby się udało i żeby ten koszmar przez, który przechodzimy się skończył i żeby w końcu nastały pogodniejsze dni dla mojego małżeństwa.... :(

Magda, czekam na relację z wizyty:) kciuki za dobre wieści!

aniko to była szybka wizyta u lekarza POZ po skierowanie na ogólne badanie moczu i morfologię, bo czas skontrolować, a wizytę u gin prowadzącej mamy w przyszłym tygodniu
to badanie połówkowe tj druga część badań prenatalnych?

aniko to była szybka wizyta u lekarza POZ po skierowanie na ogólne badanie moczu i morfologię, bo czas skontrolować, a wizytę u gin prowadzącej mamy w przyszłym tygodniu
to badanie połówkowe tj druga część badań prenatalnych?
Tak, to jest dokładnie takie samo badanie jak to ok. 13 tygodnia. Trochę się stresuje, ale myślę sobie, ze mam wizyty co 3-4tygodnie i wszystko jest ok. Gdyby coś się działo, to pewnie lekarka by to zauważyła. Przynajmniej mam nadzieję!

Mam nadzieję, ze Twoje wyniki będą ok! A po tamtej infekcji już nie ma śladu?

Nou, głową do góry! Jeszcze kilka dni i będzie wiadomo, a póki co nie załamuj rak. I pamiętaj, ze dopóki jesteś w grze i działasz, to zwielokrotniasz swoje szansę. Masz dwa wyjscia: nie robić nic lub działać. Czas i tak minie....
A może warto z kimś niezaangazowanym emocjonalnie o tym porozmawiać?

MAJ

20- Buraq- rozpoczęcie stymulacji
23-Lazurytka- wyniki bety hcg
24- marzen- wizyta
25- Nouvelle - beta hcg
30- Beti - beta hcg
31- Thalea- wizyta u gin
Katharina- stymulacja do ivf

CZERWIEC

1- Anika -usg połówkowe
2-Pyreczka-laparoskopia
7- M26 - usg genetyczne
Ewik- hsg
29-Anika-wizyta u gin prowadzącego ciążę
Lumio, Kredko czekamy na :)
Kobietki jeśli w kalendarzu nie ma ujętych Waszych wizyt to dajcie znać :)

reklama
Do góry