reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
ja dziś nie mam sił na nic. jakaś mega umęczona jestem
dlatego witam ewikewik, cześć

a was wszystkie ściskam mocno

aha marzen trzymaj się mocno bo teraz się zacznie :-D

W pierwszą nieudaną ciążę zaszłam naturalnie, potem lata starań i decyzja o in vitro. Uważałam, że organizując kasę na jeden raz muszę działać możliwie skutecznie. Odpowiadając na czyjeś pytanie - nie miałam wcześniej inseminacji ani HSG ( w in vitro stan jajowodów nie jest istotny). Załamałyście mnie tym bólem. Pierwotnie chciałam mieć znieczulenie, jutro chyba zadzwonię i spytam czy da się załatwić anestezjologa na termin, który już mam. Nie chcę znów cierpieć.
I jeszcze raz spytam, czy jest tutaj osoba, która miała HSG pod kontrolą USG, a zamiast kontrastu podawaną sól fizjologiczną? Pewnie usłyszę, że boli tak samo?

Tak jak pisałam , wygląda na to, że będziesz miała sono hsg, przy nim podaje się sól fizjologiczna, a czy boli mniej niż przy zwykłym to nie wiem ;)

Ewik, w razie gdyby nie zaproponowali Ci znieczulenia, sama możesz przed zabiegiem wziąć tabletkę np ketonalu.
Dziewczyny, wydaje mi się, że Kredka może wiedzieć coś więcej o sono hsg bo chyba też będzie podchodzić. Także Ewik, poczekaj aż nasza forumowa Kredka się zamelduje, może coś Ci podpowie. Ja miałam hsg z rentgenem - bolało, ale nie więcej jak miesiączka.
I nie załamuj się, my tu dużo przeszłyśmy i chętnie służymy radą i...doświadczeniem.
Mnie udało się po drugiej IUI, tak więc głowa do góry ;)
A nasze historie są na prawdę różne ;)

Ewik witaj. Tak ja mam w planach sono hsg.. z tego co wiem to chyba jest podawana sol pod nizszym cisnieniem niz kontrast. Jezeli chodzi o bol to ja moje pierwsze hsg wspominam jako jeden z najgorszych dni w zyciu:-( bol byl straszny bo oba jajowody mialam zapchane i mi je na sile przepychali. Wydaje mi sie ze przy sono hsg jak sa bardzo zapchane to po prostu sol fizjologiczna nie przejdzie i tyle. Bede mogla wkrotce porownac mam nadzieje. Zycze Ci zebys miala oba drozne i zeby Wasze starania sie udaly:-) ja Cie doskonale rozumie mimo ze jeszcze nie bylam po drugiej stronie czyli in vitro. Tez planuje iui zeby nie zwariowac bo troche potrwa zanim na in vitro nazbieram...

reklama
Do góry